Mobile-review.com Огляд флагмана - Apple iPhone 8 Plus

  1. зміст Технічні характеристики Комплект поставки позиціонування Дизайн, розміри, керуючі елементи...
  2. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  3. дисплей
  4. акумулятор
  5. Пам'ять, оперативна пам'ять, продуктивність
  6. комунікаційні можливості
  7. Камера
  8. Програмне забезпечення
  9. враження
  10. ПОСИЛАННЯ по темі

зміст
  1. Технічні характеристики
  2. Комплект поставки
  3. позиціонування
  4. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  5. дисплей
  6. акумулятор
  7. Пам'ять, оперативна пам'ять, продуктивність
  8. комунікаційні можливості
  9. Камера
  10. Програмне забезпечення
  11. враження

Технічні характеристики

  • iOS 11
  • Кольори корпусу - золотий, сріблястий, «сірий космос»
  • Пам'ять 64 або 256 ГБ
  • Процесор A11 Bionic 64 біт, вбудований співпроцесор руху M11, 6 ядер ARMv8-A
  • Оперативна пам'ять 3 ГБ
  • Екран 5.5 дюйма, IPS, 1920x1080 точок, 401 ppi, Контрастність 1300: 1, яскравість 625 кд / м2, True Tone
  • Акумулятор Li-Ion 2675 мАг, швидка зарядка (потрібен окремий адаптер), бездротова зарядка Qi, час роботи в інтернеті до 13 годин, в режимі перегляду відео - до 14 годин
  • nanoSIM
  • IP67 захист від води
  • Фронтальна камера 7 мегапікселів, запис 1080p відео, f / 2.2, BSI, серійна зйомка, HDR, підсвічування екраном замість спалаху
  • Основна камера здвоєна, 12 мегапікселів, ширококутний (f / 1.8) і телеоб'єктив (f / 2.8), режим «Портрет», сценічне освітлення (бета-версія), оптичний зум х2, спалах з корекцією тони, оптична стабілізація для ширококутний об'єктив, HDR , серійна зйомка, формати зображень JPEG та HEIF
  • Запис відео 4К 60 кадрів в секунду, уповільнене відео 240 кадрів в секунду для FullHD
  • Формат відео H.264 і HEVC
  • Датчик відбитка, вписаний в кнопку «Додому»
  • Датчики - барометр, трехосевой гіроскоп, акселерометр, датчик наближення, датчик зовнішньої освітленості
  • Apple Pay
  • NFC (тільки для Apple Pay)
  • Wi-Fi 802.11 b / n / g / ac, двохдіапазонний, Bluetooth 5.0
  • цифровий компас
  • GPS / ГЛОНАСС
  • Розміри - 158.4х78.1х7.5 мм, вага - 202 грами

Комплект поставки

  • смартфон
  • Зарядний пристрій з кабелем Lightning
  • Скріпка для вилучення SIM-карти
  • провідні навушники
  • Адаптер Lightning / вихід 3,5 мм для навушників
  • Інструкція

позиціонування

До 2017 року у Apple все було просто і зрозуміло: раз на рік виходили дві моделі - звичайний iPhone і фаблет з приставкою Plus, який і вважався через ціни флагманом, хоча багато в чому був копією молодшого апарату. Ніяких сумнівів в тому, що потрібно купувати, у цільової аудиторії не виникало. Любиш апарат поменше - береш звичайний iPhone, хочеш подорожче або великий екран - тоді твій вибір Plus. І після цього на найближчий рік можна забути про муки вибору, рівно до виходу нового iPhone. Починаючи з 2017 року все змінилося, так як в Apple вирішили розширити модельний ряд і, крім двох традиційних iPhone 8/8 Plus, показали на презентації також iPhone X, який змістили з початку продажів на півтора місяця.

Починаючи з 2017 року все змінилося, так як в Apple вирішили розширити модельний ряд і, крім двох традиційних iPhone 8/8 Plus, показали на презентації також iPhone X, який змістили з початку продажів на півтора місяця

Вихід третьої моделі - це відповідь на те, що Samsung активно від'їдає частку ринку Apple практично у всіх країнах світу, випустивши вдалу 8-ю серію. Фактично, в iPhone X в Apple створили конкурента Galaxy S8, а не якихось інших моделей. Але поява такого смартфона, як X, в лінійці від Apple моментально змінило позиціонування iPhone 8 Plus, він з флагмана перетворився в проміжну модель. А за відсутності видимих ​​і значимих відмінностей від попереднього iPhone 7 Plus цей апарат стає прохідним. Частина аудиторії, що завжди вибирала Plus за вартість, тепер орієнтується на покупку iPhone X (менше корпус, більше екран), інша частина вибирає стару модель, яка дешевше, але нічим не гірше.

В Apple однозначно переграли самі себе, так як три моделі і плутанина в їх позиціонуванні негативно позначилися на продажах «вісімок», це вже трапився факт. В якійсь мірі можна говорити про те, що iPhone 8 Plus - це остання або передостання модель в такому форм-факторі від Apple. У компанії будуть відмовлятися від застарілого корпусу і такий ергономіки і переходити на апарати в стилістиці iPhone X, так як того вимагає еволюція ринку (а ось молодша модель буде жити довго і щасливо в найближчі роки).

Так для кого ж тоді iPhone 8 Plus? Відповідь очевидна, це в першу чергу користувачі попередніх поколінь Plus, наприклад, iPhone 6 Plus. Це ті, хто звик до форм-фактору, iOS і просто хоче оновити свій апарат. Власники iPhone 7 Plus не бачать особливого сенсу оновлювати свої апарати, частина аудиторії приходить з звичайних iPhone, тут скоріше грає роль вартість, яка нижче, ніж у X, плюс наявність програм розстрочки і кредитів (а також дотації операторів в США і Європі). У перший рік продажів iPhone 8 Plus стає найбільш невдалим апаратом від Apple з точки зору продажів, він не може обігнати звичайну «вісімку», так само як і не дотягує по попиту до iPhone X. Для людей, що існують поза екосистеми Apple, покупка iPhone 8 Plus неочевидна, таких потенційних покупців небагато. Разом, ми отримуємо досить пересічні продажу і сприйняття моделі, яку багато хто вже назвали нудною, але давайте розберемося разом, чи це так.

Дизайн, розміри, керуючі елементи

На жаль, в Apple намагаються не експериментувати із зовнішнім виглядом iPhone, тому четвертий рік поспіль лицьова панель у всіх апаратів однакова. Лише за кількома дрібниць і тільки вдивляючись, ви можете здогадатися, який телефон перед вами.

Лише за кількома дрібниць і тільки вдивляючись, ви можете здогадатися, який телефон перед вами

Основною зміною в iPhone 8/8 Plus стали скляні спинки, так як в апарати додали бездротові зарядки, а вони не працюють через метал. Мені скло корпусу подобається, досить цікаві, цукеркові кольору і гра на світлі. Так, наприклад, у мене апарат золотого кольору, і він скоріше схожий на рожеве золото, досить приємно виглядає в різних умовах освітлення.

Так, наприклад, у мене апарат золотого кольору, і він скоріше схожий на рожеве золото, досить приємно виглядає в різних умовах освітлення

Усього доступно три колірних рішення - золотий, «сірий космос» і сріблястий.

Усього доступно три колірних рішення - золотий, «сірий космос» і сріблястий

Найпопулярніший колір в Росії - «сірий космос», потім йде золотий і вже потім сріблястий. Цікаво, що часто зустрічаю золоті апарати в руках не тільки у жінок, але і у чоловіків. Гендерної статистики у мене немає, але раніше чоловіки в Росії золоті апарати не шанували, а тепер щось змінилося.

За якістю скла ніяких нарікань немає, воно майже не дряпається і зберігає зовнішній вигляд довго. Чи не крихке, і при падіннях телефон швидше за все виживе, надійність на рівні того ж Note 8 від Samsung. Постачальником скла виступає той же Corning, але це не Gorilla Glass, а скло, розроблене на замовлення для Apple.

Звичайно, на склі залишаються сліди від рук, але тут немає ніяких відмінностей від будь-якого апарату такого класу, вони все ляпати, і це нормально, не винайшли ще стійкого і вічного олеофобним покриття. Інша справа, що обробка скла така, що по дисплею палець ковзає без праці, це дуже приємне відчуття.

У мінус конструкції можна віднести те, що модуль здвоєною камери на задній панелі виступає, в кишені він вічно за щось зачіпає. Вихід тут один - використовувати чохол, який прибирає виступ і апарат набуває одну і ту ж товщину.

Але з огляду на розміри телефону в 158.4х78.1х7.5 мм і вагу в 202 грами, додавати сюди ще і чохол не дуже хочеться, виходить монструозність конструкція, особливо для тих, хто носить свої смартфони в кишенях одягу. Шкода, але в Apple спочатку зробили серію Plus досить поганий в аспекті ергономіки, ставлення екрану до корпусу в них завжди було гірше, ніж у всіх конкурентів. Наприклад, в iPhone 6 Plus цей параметр становив 67.9%, а в iPhone 8 Plus він рівно такий же. При цьому iPhone 8 Plus важить на 30 грам більше, тобто ергономіка, яка і так була далека від ідеальної, тут страждає ще сильніше.

При цьому iPhone 8 Plus важить на 30 грам більше, тобто ергономіка, яка і так була далека від ідеальної, тут страждає ще сильніше

Основне нарікання на iPhone 8 Plus - це безглуздо великий для 2018 року розмір. І тут можна навіть не порівнювати з конкурентами, що пропонують в порівнянному за розмірами корпусі екран не 5.5 дюйма, а 6.3 дюйма, досить порівняти з iPhone X, в якому при помітно менших розмірах екран 5.7 дюйма. Думка проста і очевидна: з 2014 року, коли представили перший Plus, минуло три роки, але в Apple просто не вкладали ніяких зусиль в те, щоб спочатку не дуже вдалу ергономіку виправити. Зрозуміло, що можна звикнути до чого завгодно, і багато хто вважає Plus вдалим, але як тільки ти береш в руки конкурентів, ти розумієш, що в iPhone над ергономікою ніхто не працював (немає заокруглень корпусу для кращого хвата, не зроблено нічого, щоб працювати з ним однією рукою - клавіатура і з'їжджає вниз екран смішні і не дуже корисні). І якщо тим же Note 8 можна користуватися однією рукою, то з iPhone 8 Plus це буде призводити до того, що ви станете його упускати, це апарат для роботи двома руками і з ергономікою з далекого минулого ринку смартфонів.

І якщо тим же Note 8 можна користуватися однією рукою, то з iPhone 8 Plus це буде призводити до того, що ви станете його упускати, це апарат для роботи двома руками і з ергономікою з далекого минулого ринку смартфонів

Елементи управління розташовані типово, на лівому боці знаходяться дві кнопки регулювання гучності, а також важіль перемикання на безшумний режим, що зручно. На правій стороні - кнопка включення / виключення, а також слот для однієї nanoSIM-карти.

На правій стороні - кнопка включення / виключення, а також слот для однієї nanoSIM-карти

На нижньому торці - отвори, за якими ховається один динамік. Чомусь весь час пишуть про стереодинамиках, хоча це можна легко перевірити. Коли ви слухаєте музику, то, прикривши праві отвори, почуєте, як звук йде. Зробивши те ж саме зліва, ви виявите, що нічого не відбувається.

Зробивши те ж саме зліва, ви виявите, що нічого не відбувається

По центру розташовується роз'єм Lightning, ніяких змін тут немає, та й не повинно бути. На лицьовій панелі знаходиться «кнопка» «Додому», насправді це просто контактна площадка, в яку вбудований вібромоторчик (Taptic engine). Ідея чудова, реалізація шикарна - ніяких рухомих частин, а виникає відчуття, що перед вами механічна клавіша. Причому можна налаштувати те, як вона буде реагувати на натискання, відрегулювати вібрацію. У цій же кнопці датчик відбитка пальця, працює швидко і надійно.

У цій же кнопці датчик відбитка пальця, працює швидко і надійно

У телефону є захист від води, стандарт IP67. Ви можете упустити апарат в воду, і з ним з високою часткою ймовірності нічого не станеться. Якість збірки традиційно хороше, немає ніяких нарікань.

Залишилося сказати, що над екраном є датчик наближення, а також фронтальна камера.

До змісту >>>

дисплей

Якщо подивитися опис екрану для iPhone 7 Plus та для нової моделі, то ви виявите, що нічого, за великим рахунком, не змінилося, це рівно той же самий дисплей. Ось короткі характеристики з сайту Apple:

  • Retina HD
  • Широкоформатний РК-дисплей Multi-Touch з діагоналлю 5,5 дюйма і технологією IPS
  • 1920x1080 пікселів, 401 піксель / дюйм
  • Контрастність 1300: 1 (стандартна)
  • Дисплей True Tone
  • Дисплей з розширеним колірним охопленням (P3)
  • 3D Touch
  • Яскравість до 625 кд / м2 (стандартна)
  • Двухдоменние пікселі для розширення кута перегляду
  • Олеофобное покриття, стійке до появи слідів від пальців

Єдиною відмінністю від iPhone 7 Plus стає технологія True Tone, яка регулює баланс білого на екрані залежно від зовнішнього освітлення. Спочатку ця технологія з'явилася в iPad Pro, потім її поширили на інші пристрої, в тому числі і iPhone 8 Plus. Ви можете включити True Tone в налаштуваннях.

Ідея True Tone прийшла з ринку професійних моніторів, де оцінюється зовнішня освітленість і в залежності від цього коригується баланс білого. Від зовнішнього світу часто залежить те, як ми сприймаємо кольору на екрані. Велика частина флагманів інших компаній має аналогічні технології, тут немає ніякої переваги iPhone, той же Note 8 оснащений двома RGB-датчиками освітленості, на лицьовій і задній панелях, щоб виставляти яскравість екрану і баланс білого більш точно. Функції, які використовують Night Shift зі зрозумілих причин не працює True Tone (так як екран видає інший колір і баланс білого тут вже не має ніякого значення, це суперечить самій ідеї апарату). На сонці True Tone екран дозволяє домогтися кращої читання тексту при рівно тією ж яскравості.

Також як в iPhone 7 Plus, екран можна назвати хорошим, для IPS-матриці він і зовсім відмінний, точна і якісна передача кольору. Низький дозвіл не дозволяє застосовувати екран в VR-окулярах, та це й не потрібно, поки VR-тема для iPhone мертва, немов цього шматка ринку не існує для шанувальників iOS.

Максимальна яскравість в 625 ніт досяжна при ручному регулюванні, в автоматичному режимі це 725 ніт, що все одно трохи (інші флагмани видають 800-900 ніт, а кращі апарати - до 1200 ніт!).

Мені екран в iPhone 8 Plus подобається, але в складних умовах освітлення, на яскравому сонці він нехай і залишається читаним, але не дає реалістичною картинки, чому вже навчилися інші апарати. Це попереднє покоління екрану, якому додали зовнішній покращений датчик, і тільки. Хороший, але до найкращих йому дуже далеко.

Хороший, але до найкращих йому дуже далеко

До змісту >>>

акумулятор

Вбудована батарея Li-Ion 2675 мАг, швидка зарядка (потрібен окремий адаптер), бездротова зарядка Qi, час роботи в інтернеті - до 13 годин, в режимі перегляду відео - до 14 годин.

Стандартний адаптер з комплекту потужністю 5 Вт, з його допомогою апарат заряджається 180 хвилин! Тобто це свого роду антирекорд серед всіх апаратів даного покоління, повільніше це не відбувається ніде. Швидка зарядка на 29 Вт, яку потрібно купувати окремо (5 500 рублів плюс), заряджає повністю батарею за 120 хвилин. Швидше, але не так швидко, як у інших виробників.

Час роботи iPhone 8 Plus типово для цих апаратів і залежить від ваших сценаріїв. У мене апарат в середньому працював до двох днів при помірному використанні (система агресивно закриває всі фонові процеси, в основному використовують передачу даних). Але за два дні користувався екраном близько 1.5 годин. При активному використанні це приблизно один повний світловий день з урахуванням роботи екрану на рівні 4-5 годин (підсвічування приблизно на половині). Для більшості людей вибрані і реалізовані сценарії роботи в iPhone 8 Plus підійдуть, так як продовжують час роботи апарату. Але тим, хто користується смартфонами вкрай активно, доведеться заряджати апарат досить часто.

До змісту >>>

Пам'ять, оперативна пам'ять, продуктивність

В Apple встановили процесор А11 Bionic в останнє покоління телефонів, приставка Bionic означає, що підтримуються алгоритми AI, це майже те ж саме, що ми бачили в Snapdragon 835 і аналогічних чіпсетах. У 2018 році згадка AI для процесорів стане звичним, це свого роду маркетинг з боку виробників, досить згадати Kirin 955 від Huawei.

Також як в iPhone X, тут 3 ГБ оперативної пам'яті, чого цілком достатньо для більшості завдань. Треба тільки пам'ятати про те, що менеджмент пам'яті в iOS реалізований дуже агресивно, багато додатків вивантажуються, щоб потім бути запущеними повторно. Це призводить до того, що ви не можете тримати безліч відкритих вкладок в браузері (але можливо, що вам це і не потрібно). Для тих, хто хоче швидко перемикатися між різними додатками зі збереженням в них актуальної інформації, iOS - не найкращий вибір (таких людей дуже мало на світі).

Традиційно в синтетичних тестах iPhone демонструє одні з найвищих результатів.

Інша справа, що в реальному житті iOS змушена працювати як на нових, так і на старих пристроях, тому інтерфейс і швидкість гортання занижують, всі можливості нових процесорів в цій області не використовуються, інакше старі iPhone будуть мати засмиканий інтерфейс. Флагмани на Android за швидкістю інтерфейсу, а також часто відкриття меню і додатків, давно зрівнялися з iPhone, а в чомусь навіть виступають краще.

За обсягом пам'яті апарат існує в двох версіях - 64 і 256 ГБ. Для такої моделі логічно буде купувати старшу модель, так як молодша буде цікава тільки тим, хто більшою мірою дзвонить.

Для такої моделі логічно буде купувати старшу модель, так як молодша буде цікава тільки тим, хто більшою мірою дзвонить

комунікаційні можливості

Підтримується агрегація LTE-частот, їх кількість максимально для кожної моделі (подорожуйте по світу без проблем). Версія Bluetooth 5.0, але підтримується з'єднуватися тільки з одними навушниками або іншим звуковим пристроєм, та й робота Bluetooth не завжди ідеальна, іноді апарат не відразу з'єднується з комплектом гучного зв'язку в машині (Range Rover, Mercedes, Lexus).

Наявність NFC не має ніякого значення, тут технологія використовується тільки для Apple Pay.

До змісту >>>

Камера

Про фронтальну 7-мегапіксельну камеру сказати нічого, особливої ​​якості фотографії вона не робить, чимось значущим не виділяється, навчили камеру розмивати фон, що непогано. Але якихось шалено красивих портретів вона не створює. Флагмани інших компаній, як правило, мають камеру трохи краще.

Здвоєна камера не має оптичної стабілізації (в Plus пошкодували грошей на це, а ось в Х це є), плюс другий об'єктив трішки краще по діафрагмі, що на практиці ніяк не позначається. Для порівняння наведу знімки на iPhone 8 Plus і Note 8, у другому камера має інше фокусна відстань (той же зум х2, але збільшення картинки більше, так само як і краще макро, а також ряд інших режимів).

А ось ще приклади фото.

Також є портретний режим з різними настройками (бета), часом він якісно відрізає голову або частини обличчя. Використовувати його можна, але особливого сенсу немає.

Мені дуже подобається, як апарат записує відео (особливо 4К з частотою 60 кадрів в секунду), але дивитися це відео можна тільки на самому апараті, так як використовується новий формат компресії, при передачі все відео конвертуються (якість погіршується не надто сильно). У режимі максимального дозволу звук пишеться на один мікрофон, що сумно в 2017 році. З прикладами відео ви можете ознайомитися нижче.

Програмне забезпечення

Говорити тут докладно про iOS 11 не має сенсу, у нас є окремий огляд системи.


враження

Лінійка Plus зарекомендувала себе як вибір тих, кому потрібні великий екран і тривалий час роботи. Ергономіка апарату ніяк не змінювалася за останні роки, і, з одного боку, це звично, з іншого боку, інші виробники пішли сильно вперед. Але зазвичай вибір в цій категорії йде між Apple і Samsung, альтернатив цим брендам немає.

У лінійці Samsung прямим конкурентом для iPhone 8 Plus виступає S8 +, але він коштує в Росії 54 990 рублів в офіційній роздробі, тоді як iPhone 8 Plus на 64 ГБ коштує в магазині Apple 64 990 рублів, у партнерів це 59 990 рублів. На стороні iPhone подвійна камера (у Samsung вона є тільки в Note 8 на даний момент), в іншому модель від Apple програє буквально у всьому - діагональ і тип екрану, відсутність можливості розширити пам'ять, урізані комунікаційні можливості і далі за списком. Той же Note 8 вище на голову, а знайти його можна на сірому ринку як мінімум за ті ж гроші, що й сірі iPhone, а то і дешевше.

Шанувальники Apple не зрозуміли, навіщо потрібні звичайні «вісімки» на тлі Х, тому їх продажу на історично низькому рівні, ви можете подивитися наше порівняння з Х.

На завершення хочу сказати, що iPhone 8 Plus буде цікавий тим, хто звик до екосистемі Apple, з якоїсь причини не хоче купувати iPhone X. Але апарат нудний на тлі своїх попередників, ніякої родзинки і чогось нового не несе. В цьому аспекті стає розумною покупка попередньої моделі Plus, дешевше і рівно те ж саме на виході. Одним словом, варто багато разів подумати, що саме придбати. Динаміка зниження цін на цю модель на сірому ринку показує, що попит відносно низький, а пропозиція його перевищує.

До змісту >>>

ПОСИЛАННЯ по темі

Поділитися:

Ми в СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ:


Є, что Додати?! Пишіть ... [email protected]

Так для кого ж тоді iPhone 8 Plus?

Новости