Mobile-review.com Огляд смартфона Apple iPhone 7

  1. зміст Вступ Комплектація Зовнішній вигляд, матеріали корпусу керуючі елементи Габарити ...
  2. Комплектація
  3. Зовнішній вигляд, матеріали корпусу
  4. керуючі елементи
  5. Габарити
  6. екран
  7. Операційна система
  8. продуктивність
  9. Автономна робота
  10. Камера
  11. бездротові інтерфейси
  12. висновок

зміст
  1. Вступ
  2. Комплектація
  3. Зовнішній вигляд, матеріали корпусу
  4. керуючі елементи
  5. Габарити
  6. екран
  7. Операційна система
  8. продуктивність
  9. Автономна робота
  10. Камера
  11. бездротові інтерфейси
  12. висновок

Вступ

Вихід нового iPhone завжди проходить з великим ажіотажем. Ось його тільки представили, а все вже почали обговорювати нові кольори, відмова від мініджек і інші нововведення. Відразу ж з'являються експерти, які говорять, що апарат своїх грошей не варто, фанати, які заявляють, що готові оновитися прямо зараз, і багато інших людей.

Комплектація

  • смартфон
  • кабель Lightning
  • Зарядний пристрій
  • Навушники EarPods з Lightning
  • Перехідник Lightning-миниджек
  • Скріпка для вилучення SIM-карти

В Apple змінили технологію упаковки в нових iPhone, тепер, щоб зняти пакувальну плівку з коробки, досить потягнути за спеціальний язичок. Верхня кришка тепер також знімається трохи легше.

Верхня кришка тепер також знімається трохи легше

З нововведень варто виділити EarPods з Lightning і перехідник на 3.5 мм. Зверніть увагу, що провід перехідника дуже тонкий, тому я все ж рекомендую обзавестись окремими навушниками з підтримкою Lightning або ж користуватися комплектними навушниками. Сам я EarPods не дуже люблю, так як під час їх носіння мене не покидає (оманливе) відчуття, що навушники ось-ось випадуть з вух. Плюс вони грають «назовні», тому, якщо хтось в таких навушниках слухає музику на великій гучності, то ви зможете дізнатися все про музичні переваги сусіда.

З іншого боку, я бачу і багато позитивних відгуків про ці навушниках від звичайних користувачів, видно, що власникам вони подобаються. Якщо говорити про звук, то він став трохи об'ємніше, різниця в порівнянні з минулим поколінням чутна.

Остання зміна пов'язано з коробкою навушників. Пластиковий кейс поміняли на паперову упаковку, вона виглядає простіше, і відкрити її важче. Однак на мене, нехай краще коробочка буде такою, але в комплекті буде перехідник, ніж пластиковий кейс, але без перехідника.

Зовнішній вигляд, матеріали корпусу

У нових айфонах змінили пластикові смужки для антен, їх сховали на торцях, завдяки цьому зовнішній вигляд моделей став більш акуратним.

У нових айфонах змінили пластикові смужки для антен, їх сховали на торцях, завдяки цьому зовнішній вигляд моделей став більш акуратним

У продажу з'явилося два нових кольори: матовий чорний і глянсовий «чорний онікс» (Jet Black). Останній продається тільки в версіях на 128 і 256 ГБ. У мене на тесті була матова версія, виглядає вона чудово: строго, практично, при цьому смужки антен практично не видно.

У мене на тесті була матова версія, виглядає вона чудово: строго, практично, при цьому смужки антен практично не видно

Важливе нововведення, про яке чомусь мало хто згадує. Нові айфони набагато менше ковзають в руці, і це дуже здорово, адже носити «шістки» без чохлів було просто страшно. Тактильні відчуття також змінилися, якщо минулі версії були дуже гладкими і через це якраз і вислизали, то нове покоління стало більш шорстким і оксамитовим. Матеріал і сприймається інакше, до того ж він більш практичний.

Трохи змінився вічко камери, тепер він виглядає акуратніше і не чіпляється за кишені штанів, якщо ви будете носити iPhone без чохла.

Апарат став вологозахищеним за стандартом IP67. Тобто, ви можете його упускати в воду без будь-яких наслідків. Однак тут я згоден з Сергієм Кузьміним, якщо виробник гарантує влагозащищенность, це не означає, що потрібно кожен день купатися з телефоном, занурювати його в колу, бовтатися в склянці і т.д.

До змісту >>>

керуючі елементи

В Apple вирішили відмовитися від роз'єму 3.5 мм для навушників, при цьому на презентації не посоромилися використовувати фразу «нам вистачило сміливості зробити це». У нас була окрема стаття від Ельдара Муртазіна, в якій він детально розповідає про причини такого кроку.

Компанія вже не перший раз перебудовує індустрію під себе, згадаємо хоча б різні стандарти SIM-карт, до яких в результаті прийшли всі виробники, або ж ноутбук з єдиним портом - цю ідею також повторили інші компанії. Так ось, я впевнений, що відмова від 3.5 мм повторять і інші вендори в своїх флагманів. Хтось відразу ж згадає, що Apple не були першими у своєму рішенні, але це і не важливо. Важливим є те, наскільки масовим стане такий підхід після його застосування в iPhone.

Інша зміна - перехід на сенсорну кнопку Home з тактильною віддачею. Використовується та ж технологія Force Touch, що і в нових MacBook компанії, однак деякі оглядачі писали, що реалізація в iPhone все-таки гірше.

Використовується та ж технологія Force Touch, що і в нових MacBook компанії, однак деякі оглядачі писали, що реалізація в iPhone все-таки гірше

Зі свого боку можу відзначити, що відчуття від натискання тепер інші, але не можу сказати, що стало гірше - стало інакше. Тепер, коли ви «натискаєте» на кнопку, складається відчуття, ніби натискається не тільки вона, а й вся нижня панель. При цьому в залежності від вибору інтенсивності ці відчуття сильно змінюються, найбільш природним мені здається середній рівень віддачі.

При цьому в залежності від вибору інтенсивності ці відчуття сильно змінюються, найбільш природним мені здається середній рівень віддачі

Злегка змінився механізм вилучення лотка для SIM-карти. Тепер, коли ви вставляєте скріпку, з'являється відчуття, ніби вона не входить далі, а сам лоток витягується трохи важче. Це пов'язано з появою вологозахищеністю, як я зрозумів, всередині використовується спеціальна заглушка, що запобігає потраплянню води. До слова, при підключенні кабелю Lightning теж відчувається, що він важче входить.

Апарат обзавівся стереодинаміками, правда, реалізовані вони трохи незвичним способом. Правий динамік знаходиться на своєму місці, а лівий за сумісництвом є також і розмовною. З точки зору гучності і об'ємності звук став краще, але це все ще не рівень портативних колонок, майте на увазі.

До змісту >>>

Габарити

Висота (мм) Ширина (мм) Товщина (мм) Вага (грам) Apple iPhone 7 138,3 67.1 7.1 138 Apple iPhone 7 Plus 158.2 77.9 7.3 188 Apple iPhone 6s 138.3 67.1 7.1 143 Apple iPhone SE 123.8 58.6 7.6 113

Я користуюся iPhone 6 як основним телефоном протягом майже двох років. Що це означає? Це означає, що в той час, який я не ходжу з тестовими апаратами, основна сімка вставлена ​​в айфон. Я звик до його габаритам, і мені завжди дуже незручно переходити на апарати більшої діагоналі. У них велика ширина або товщина, їх незручно тримати в руках. Я протестував безліч смартфонів за два роки, і за моїми відчуттями, у iPhone 6 (а, відповідно, і у його пізніших версій) ідеальні габарити. Він здорово лежить в руці, тонкий і легкий, при цьому, на відміну від SE, на ньому зручно набирати текст двома руками.

До змісту >>>

екран

Характеристики Значення Діагональ екрану 4,7 дюйма Роздільна здатність дисплея тисячу триста тридцять чотири х 750 точок Значення PPI 326 Тип матриці IPS Захисне покриття Скло Олеофобное покриття Є Автоматичне регулювання яскравості Є Підтримка «мультитач» Присутній, до десяти одночасних дотиків

Незважаючи на те, що формально характеристики не змінилися, я б хотів звернути вашу увагу на дві важливі особливості екрану в iPhone 7. По-перше, у нього розширена колірна гамма, на фотографіях це проявляється в тому, що зображення виглядає більш об'ємним. По-друге, якщо порівнювати екран лоб в лоб з iPhone 7, то у «сімки» дисплей більше йде в теплі тони.

Небажання Apple підвищувати дозвіл дисплея я всіляко підтримую. В цьому немає особливого сенсу, а мороки було б багато. Згадати хоча б перехід на нові дозволи в шосте айфонах, деяким розробникам знадобився цілий рік для поновлення своїх програм. Ще важливо відзначити, що шрифти в iOS підібрані таким чином, щоб максимально нівелювати недоліки «низького» дозволу.

Ще один плюс екранів від Apple - прекрасна робота автоматичного регулювання яскравості. Це єдині апарати, на яких я цією функцією користуюся.

До змісту >>>

Операційна система

Смартфон працює під управлінням iOS 10, про яку ми вже детально розповідали в окремому матеріалі.

У відеознайомств зі смартфоном я говорив, що нова система розблокування стала менш зручною. Вам спочатку потрібно включити екран смартфона, потім потримати палець для розблокування, а потім знову натиснути на кнопку Home. Коментатори справедливо помітили, що для більш зручної розблокування досить утримувати палець на сканері буквально на півсекунди довше. Але це потрібно тільки на старих iPhone, так як в тій же «сімці» сканер працює блискавично.

До слова, ця нова розблокування прекрасно працює в парі з функцією Raise to Wake - коли ви берете смартфон в руку, екран автоматично включається, а потім досить доторкнутися пальцем, щоб розблокувати його.

Нові повідомлення мені не дуже сподобалися. Якщо раніше можна було опустити віконце з повідомленням вниз, а потім свайпнуть вгору і цього було досить, щоб відзначити його прочитаним, то тепер потрібно спеціально заходити в панель повідомлень.

До змісту >>>

продуктивність

Характеристики Значення чіпсет Apple A10 Fusion Процесор Чотирьохядерний Відеоприскорювач шестиядерними графіка Об'єм оперативної пам'яті 2 ГБ Ємність внутрішнього накопичувача 32/128/256 Наявність карти пам'яті Немає

Я перейшов на «сімку» з старенького iPhone 6, і для мене приріст продуктивності і різниця в швидкості роботи виглядали помітними. Робочі столи гортали плавніше, додатки запускалися швидше, браузер працював спритніше. Однак при уважному знайомстві з апаратом можна було помітити смикання анімації при згортанні додатків або перемиканні між ними. Бачив подібні скарги і у колег з інших видань. Я вважаю, що все це виправиться в більш свіжих релізах iOS 10 і проблема тут явно софтовая, адже по залізної частини у iPhone 7 все чудово.

Що стосується іграшок і бенчмарків, то тут ніяких претензій, в кінці кінців, всі ігри в App Store якраз оптимізовані, щоб максимально швидко працювати на айфонах.

Що стосується іграшок і бенчмарків, то тут ніяких претензій, в кінці кінців, всі ігри в App Store якраз оптимізовані, щоб максимально швидко працювати на айфонах

Хотів би окремо поговорити про пам'ять. Нещодавно мене попросили допомогти продати парочку б / у iPhone 6 на 16 ГБ, а в коментарях до оголошення люди запитували, як же народ виживав з такою маленькою ємністю пам'яті. Особисто мені цього обсягу цілком вистачало: я рідко фотографую, не граю в важкі ігри, а моя медіатека прекрасно вкладається в 3-4 ГБ. При такому сценарії 16 ГБ було більш ніж достатньо. Проте, рішення Apple збільшити обсяг пам'яті всіх моделей вдвічі я можу тільки похвалити. Все-таки і відео зараз знімається в 4k, і живі фотографії важать пристойно.

Що стосується клацання, про який постійно говорять в деяких статтях: якщо ви докладете вухо впритул до задньої кришки, то почуєте тихе цокання, як годинниковий механізм. Якщо відсунути смартфон від вуха на один-два сантиметри, то його вже не чути. На мій погляд, проблема роздута.

До змісту >>>

Автономна робота

Новинка була у мене на руках буквально кілька днів, але навіть цього використання було достатньо, щоб зрозуміти - iPhone 7 працює не набагато довше попередніх поколінь. Відповідно, ви можете розраховувати приблизно на три-чотири години включеного екрану.

До змісту >>>

Камера

Характеристики Значення Дозвіл основної камери 12 МП Дозвіл фронтальної камери 7 МП Значення діафрагми 1.8 / 2.2 Дозвіл при відеозйомці До 4k Кількість кадрів в секунду До 240 к / с Фокусування після натискання Є Стереозвук Є

Для опису можливостей камери я попросив Романа Білих подивитися фотографії iPhone 7 в порівнянні з iPhone 6, нижче - його коментар:

"Фронтальна камера. За рахунок більшого дозволу і нового модуля фотографії днем ​​відрізняються сильно, природно, на користь Apple iPhone 7. При недостатніх умовах освітлення різниця мінімальна, в основному, 6-ка прибріхує кольору і трохи менше деталей.

Основні камери. Дивно, але днем ​​iPhone 6 частіше фотографує краще: менше шарпа, приємніше кольору (вони точніше і більш насичені). При нормальному освітленні знову краще iPhone 6 - як не дивно, але менше артефактів. Вночі лідер Apple iPhone 7 за рахунок більш светосильной оптики і оптичного стабілізатора: є можливість виставити менше значення ISO, велику витримку. Крім того, розмиття заднього плану краще на iPhone 7, все-таки f = 1.8. В цілому, результатом новинки від Apple дещо розчарований, якщо порівнювати зі «дідком» iPhone 6 ».

Я, на відміну від Роми, не такий уже любитель фотографувати, але у всіх айфонах мене підкуповувала простота отримання відмінного кадру: навів і зняв - все, хороша фотографія готова. Їх камери прекрасно підходять непідготовленим любителям або просто тим, хто не любить морочитися зі зйомкою. Логічно, що Apple попрацювала над слабким місцем камери - зйомкою в темряві. Плюс додала оптичну стабілізацію і збільшила швидкість фокусування. Що стосується різниці при хорошому освітленні з минулим поколінням, то я її особливо не помітив. Плюс деякі люблять збільшувати фотографії на х4 і розглядати, що ж там з деталізацією і т.д. Мені здається, що звичайний споживач цим не буде займатися, йому важливо, щоб знімок добре виглядав на екрані смартфона і на екрані ПК, а з цим у iPhone 7 ніяких проблем.

До змісту >>>

бездротові інтерфейси

Інтерфейси Наявність Wi-Fi Є, b / g / n / ac, dual-band, підтримується Wi-Fi Direct Bluetooth Є, версія 4.2, LE, A2DP GPS Холодний старт займає близько двох секунд Мобільні дані GSM 900/1800/1900, 3G , LTE USB On-The-Go Немає NFC Є, тільки для Apple Pay

Набір бездротових інтерфейсів практично не змінився: останні технології Wi-Fi і Bluetooth, швидкий GPS і NFC, що працює з Apple Pay.


висновок

До якості передачі мови у мене не виникло ніяких претензій, ви і ваш співрозмовник відмінно один одного чуєте.

Нижче - рекомендовані роздрібні ціни на iPhone 7 з офіційного інтернет-магазину Apple:

  • iPhone 7 32 ГБ - 57 000 рублей
  • iPhone 7 128 ГБ - 66 000 рублів
  • iPhone 7 256 ГБ - 75 000 рублів

Апарат в кольорі «чорний онікс» доступний лише у випадках на 128 і 256 ГБ.

Я знаю, що деякі з наших відвідувачів читають тільки висновок, тому ще раз коротко пройдемося по основним нововведенням iPhone 7:

  • Відмова від мініджек і перехідник в комплекті
  • Нові кольори: матовий чорний і «чорний онікс»
  • Зміна кнопки Home, перехід на сенсор зі зворотним віддачею
  • поява стереодинамиков
  • Розширений колірний обхват
  • Функція оптичної стабілізації в камері
  • Змінено дизайн вставок антен
  • Вологозахищеність за стандартом IP67
  • Збільшення обсягу пам'яті у всіх версіях в два рази

Мені сподобалося, що в Apple працюють над слабкими місцями своїх смартфонів. Судіть самі: мінімальний обсяг пам'яті збільшили вдвічі, додали оптичну стабілізацію, матеріали корпусу змінили на більш практичні (Jet Black - це все ж окрема історія), сховали антени, додали стереодинаміки. Відмова від 3.5 мм для навушників з точки зору бізнесу виглядає відмінним ходом, а змінена кнопка Home обумовлена ​​бажанням зробити більш надійну вологозахист.

Ви безумовно відчуєте різницю, якщо перейдете на «сімку» з iPhone 6, і такий перехід буде виправданий. Власникам 6s ж я поспішати не рекомендую, у вас відмінний апарат, який може прекрасно прослужити ще як мінімум рік.

До змісту >>>

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Що це означає?

Новости