Mobile-review.com Огляд смартфона Huawei Honor 6

  1. зміст: Характеристики Комплект поставки позиціонування Дизайн, розміри, керуючі елементи ...
  2. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  3. дисплей
  4. акумулятор
  5. Пам'ять і карта пам'яті
  6. комунікаційні можливості
  7. Камера
  8. продуктивність
  9. Мультимедіа
  10. висновок

зміст:
  1. Характеристики
  2. Комплект поставки
  3. позиціонування
  4. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  5. дисплей
  6. акумулятор
  7. Пам'ять і карта пам'яті
  8. комунікаційні можливості
  9. Камера
  10. продуктивність
  11. Мультимедіа
  12. висновок

Характеристики

  • Клас: смартфон
  • Форм-фактор: моноблок
  • Матеріали корпусу: пластик
  • Операційна система: Google Android 4.4
  • Мережа: GSM / GPRS / EDGE, LTE CAT 6
  • Процесор: 8 ядер, Hi-Silicon Kirin 920
  • Оперативна пам'ять: 3 ГБ
  • Пам'ять для зберігання даних: 16 ГБ
  • Інтерфейси: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 4.0, роз'єм microUSB (USB 2.0) для заряду / синхронізації, 3.5 мм для гарнітури
  • Екран: ємнісний, IPS 5 '' з роздільною здатністю 1080x1920 точок
  • Камера: 13/5 МП, спалах
  • Навігація: GPS / ГЛОНАСС
  • Додатково: акселерометр, сенсори наближення і освітлення, FM-радіо
  • Батарея: знімна, літій-іонна (Li-Ion) ємністю 3100 мАг
  • Габарити: 139.6x69.7x7.5 мм
  • Вага: 130 г

Комплект поставки

  • Телефон
  • акумулятор
  • провідна гарнітура
  • Адаптер живлення з USB-кабелем
  • Гарантійний талон

позиціонування

У компанії Huawei лінійка Honor вважалася міцним середнячком, тобто апарати мали не найвидатніші параметри, але при цьому вони були якісно зібрані, оснащені непоганими процесорами, пам'яттю, екранами і камерами. Зараз ситуація трохи змінилася. На зміну Honor прийшли інші гаджети. Наприклад, серія смартфонів С, G і X. Гаджет Huawei 3X по праву можна було б вважати новим «Гонор», але на цей раз для нього відвели дещо іншу нішу: ціна вища за середню, технічні характеристики близькі до флагманським.

Тому позиціонування новинки, з моєї точки зору, дещо розмито: за параметрами вона краще тоненького преміального P7 і величезного Mate 7, але коштує дешевше. Зрозуміло, що матеріали «шістки» простіше, але факт залишається фактом.

Передзамовлення в фірмовому інтернет-магазині розпочався 16 жовтня, а офіційно в роздробі продається з 24-го за ціною 17 000 рублей.

Дизайн, розміри, керуючі елементи

Корпус пристрою отримав обтічний зовнішній вигляд, що віддалено нагадує попереднє покоління iPhone і Nexus 4: форма прямокутна з сильно згладженими кутами, скло з лицьової і тильної сторін. У продажу будуть доступні дві версії забарвлення: чорна і біла. Зараз можна купити апарат тільки чорного кольору. Обидва варіанти виглядають цілком елегантно, проте, як і завжди, відбитки пальців та інші сліди помітніше на темному гаджет. У нас на огляді виявився Honor 6 в білому - виглядає класно.

У нас на огляді виявився Honor 6 в білому - виглядає класно

Конструкція корпусу монолітна і складається з декількох частин. Перша - лицьова. Вона захищена склом Corning Gorilla Glass 3. За кілька тижнів використання на поверхні не залишилося жодної подряпини. Олеофобное покриття присутній, причому якісне: відбитки пальців якщо й залишаються на екрані, то практично не помітні і дуже легко оттираются. Палець по дисплею ковзає добре. Є антибліковий фільтр.

Друга - бічні грані (верхній торець), зроблені з пластика і злегка заокруглені, нагадують такі в Sony Z3 compact. У пристроях чорного кольору вони темно-сірі, а в білих - світло-сірі. Причому на вигляд пластик досить простий і виглядає дешево. Згодом фарба буде стиратися.

Третя - тонкі бічні грані, що утворюють невеликі бортики над екраном і над тильною поверхнею, що переходять в нижню частину апарата. Виконано з напівглянсова пластика, шорсткого на дотик.

Четверта - задня панелька. Як мені здалося, вона зроблена з пластику (під матеріалом - малюнок у вигляді дрібних ромбів), так як під час «юза» швидко покрилася тонкими подряпинками, з'явилися потертості. На гаджет білого кольору вони не кидаються в очі, а на чорному видно, навіть не придивляючись. Чому стало шкода використовувати скло з двох сторін, мені не ясно. Наприклад, недорогий Fly Tornado має з лицьового боку Corning, а на звороті - Asahi Glass.

Габарити Huawei Honor 6 - 139.6x69.7x7.5 мм. Незважаючи на досить тонкий корпус, в руці смартфон відчувається на всі 10 мм: чи то через те, що краї гострі, то чи з ергономікою дизайну щось не так, хоча в долоні лежить зручно. Важить апарат 130 грамів - легкий завдяки пластику.

Важить апарат 130 грамів - легкий завдяки пластику

Із збіркою немає ніяких проблем. Ще раз повторю, що гаджет монолітний, корпус не скрипить і не люфтить, тильна сторона не продавлюється до акумулятора.

Ще раз повторю, що гаджет монолітний, корпус не скрипить і не люфтить, тильна сторона не продавлюється до акумулятора

У загальному і цілому, Huawei Honor 6 справляє позитивне враження з точки зору зовнішнього вигляду, якості збірки і застосовуваних матеріалів. Єдине, що засмучує - використання пластику на тильній поверхні, однак представники компанії говорять так: «Задня кришка - складний композитний матеріал, який використовується в космічній промисловості».

Зверху на лицьовій панелі знаходиться мовної динамік, прикритий металевою сіточкою. Гучність спікера висока, втім, хотілося б побільше. Тембр приємний, розбірливість відмінна, співрозмовника чути чітко. Зліва від динаміка - датчики освітлення / наближення і світловий індикатор пропущених повідомлень, праворуч - ширококутний об'єктив фронтальної камери.

Роз'єм micro-USB і основний мікрофон - знизу, зверху - 3.5 мм аудіовихід, другий мікрофон і ІК-передавач. Зліва немає ніяких елементів.

Зліва немає ніяких елементів

Праворуч - кнопка включення і клавіша-гойдалка регулювання гучності. Вони зроблені з пластика, мають поздовжні насічки, практично втоплені в корпус. Користуватися зручно.

Користуватися зручно

Нижче кнопок - окремий відсік, що закривається пластиковою заглушкою. Під ним знаходяться роз'єми для microSIM і microSD. У Росії офіційно продається Honor 6 тільки з однієї сімкарти!

У Росії офіційно продається Honor 6 тільки з однієї сімкарти

На тильній панелі гаджета знаходяться: вічко камери, обрамлений металевим колечком, подвійний світлодіодний спалах і динамік, забраний сіточкою з металу.

На тильній панелі гаджета знаходяться: вічко камери, обрамлений металевим колечком, подвійний світлодіодний спалах і динамік, забраний сіточкою з металу

Порівняльні розміри:

Порівняльні розміри:

Huawei і iPhone 5

Huawei і iPhone 5

Huawei і Nexus 5

Huawei і Nexus 5

Huawei і Asus Zenfone 6

До змісту >>>

дисплей

Екран смартфона Huawei Honor 6 має стандартну на сьогоднішній день діагональ 5 дюймів. Фізичний розмір - 63х111 мм, рамки праворуч і ліворуч по 3 мм, зверху і знизу - приблизно по 14 мм.

Дозвіл теж типове - FullHD, щільність - 440 пікселів на дюйм. Пикселизация зовсім непомітна. Матриця дисплея виконана за технологією IPS. Її якість дуже гарне: максимальні кути огляду, відсутність фіолетового і жовтого відтінків під нахилами, повітряного прошарку немає.

Кольори приємні, насичені, баланс білого точний. Яскравість підсвічування матриці висока, вистачає навіть для комфортного читання інформації в сонячну погоду. Регулюється в широкому діапазоні, мінімальне значення підсвічування приємно вночі, не сліпить очі.

Регулюється в широкому діапазоні, мінімальне значення підсвічування приємно вночі, не сліпить очі

Нижче наведено порівняння екранів Huawei і LG G3:

Як мені здається, у Honor 6 трохи краще передача кольору, білий колір і яскравість.

Сенсорний шар ємнісного типу відпрацьовує до 10 одночасних дотиків. Чутливість відмінна. Є режим «Робота в рукавичках».

Є режим «Робота в рукавичках»

кути огляду

кути огляду

Чорний колір

Чорний колір

Білий колір

До змісту >>>

акумулятор

У цій моделі телефону використовується незнімний літій-іонний акумулятор ємністю 3100 мАг. Офіційної інформації про час роботи девайса немає, тому протестували самі:

  • Програвання 720р відео (MP4) на максимальній яскравості екрану і гучності в навушниках - приблизно 6 годин
  • Браузинг через Wi-Fi - близько 18 годин
  • Браузинг через 3G - близько 10 години
  • Загальна середня тривалість роботи акумулятора (3G, дзвінки, смс, листи, твіттер) - приблизно 20 годин.

У загальному і цілому, Huawei Honor 6 показав відмінні результати.

До змісту >>>

Пам'ять і карта пам'яті

З пам'яттю тут все в порядку, купивши даний девайс можуть пишатися тим, що в Honor 6 аж 3 ГБ оперативної пам'яті, тобто більше, ніж в дорогому Mate 7 і преміальному P7. Думаю, не варто говорити, що ОЗУ вистачає для будь-яких цілей, все одно поки немає смартфонів з великою кількістю «озушкі».

Вбудованої пам'яті 16 ГБ, є близько 12 ГБ. Є слот під карту пам'яті microSD.

До змісту >>>

комунікаційні можливості

Апарат Honor 6 працює з мережами LTE CAT 6:

  • FDD: Band 1, 3, 7, 20 (2100/1800/900/800 МГц),
  • TDD: Band 38 (2600 МГц)

У нього є Wi-Fi b / g / n (5 ГГц / 2,4 ГГц, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot), Bluetooth версії 4.0 (A2DP, EDR, LE). Чіпа NFC немає.

До USB легко підключати Flash-пристрої (режим OTG).

У Huawei присутній GPS і ГЛОНАСС. Функціонує стабільно, швидкість дуже висока: навіть біля вікна «видно» до 10 супутників.

До змісту >>>

Камера

У Huawei Honor 6 стоять два модуля: основний - на 13 МП, фронтальний - на 5 МП. Другий - ширококутний, для кращих «себяшек».

Об'єктив камери оснастили діафрагмою F2.0, а кут 28 мм; у фронтальної камери об'єктив - F2.4. Мінімальне значення ISO - 50, максимальне - 3200. Максимальне значення витримки - 1/16, мінімальне - 1/25000.

Якість фотографій одне з кращих на ринку мобільних камер. Сподобалася відмінна деталізація, натуральна передача кольору, точний баланс білого, швидкий і точний фокус при зйомці в недостатніх умовах освітлення. Картинка трохи краща за ту, що показують P7 і Mate 7, в деяких ситуаціях виступає на рівних з Nokia 1020.

Відео апарат знімає з роздільною здатністю 1920x1080 пікселів при 30 кадрах в секунду. Якість середня, картинка мильна, різкість слабка, експозиція працює дуже грубо. Звук чистий, стерео. Є режим HDR відео, але тільки при 720р.

Фронтальна камера знімає ширококутні знімки. Пише відео з роздільною здатністю 1080р при 30 к / с (Mate 7 - при 15 к / с).

Пише відео з роздільною здатністю 1080р при 30 к / с (Mate 7 - при 15 к / с)

EXIF-інформація з фотофайлів


Характеристика відеофайлу, записаного на основну камеру:

  • Формат: MP4
  • Відео: AVC, 22 Мбіт / сек
  • Дозвіл: 1920х1080, 30 к / с
  • Аудіо: AAC, 96 Кбіт / сек
  • Канали: 2 каналу, 48 КГц

Приклади фотографій на основну камеру:

В приміщенні:

На вулиці:

Недостатні умови освітлення:

Приклад фото на фронтальну камеру:

До змісту >>>

продуктивність

У моделі Honor 6 використовується чіпсет власного виробництва Hi-Silicon Kirin 920 (4xA7 (1,3 ГГц) + 4xA15 (1,7 ГГц)). Точно такий же (Kirin 925 відрізняється від 920 тільки наявністю додаткового чіпа для контролю датчиків) коштує в Ascend Mate 7. В якості графічного прискорювача виступає Mali-T628 MP4: 6 ядер GPU з частотою по 600 МГц, підтримка OpenGL ES 3.0, Open VG 1.1 , OpenCL 1.1, DirectX 11, 4xFSAA, 16xFSAA, архітектура Midgard другого покоління.

«Фриз» оболонки не було помічено, глюків і вильотів з системи теж. Всі ігри, які були протестовані на Huawei Ascend Mate 7, йшли без проблем (Real Racing 3, Modern Combat 5, GTA SA, Dead Trigger 2 і так далі).

Нижче ви можете побачити скріншоти з різних ігор:

Коротка інформація і тести продуктивності:

На відміну від Ascend Mate 7, дата запуску якого невідома нікому, в Honor 6 встановлена ​​стара версія фірмової оболонки - Emotion UI 2.3. Версія Android - 4.4.2. Сподіваюся, що апарат отримає Lollipop, бажано з можливістю включення оригінального виду Android.

Сподіваюся, що апарат отримає Lollipop, бажано з можливістю включення оригінального виду Android

До змісту >>>

Мультимедіа

Музичний плеєр колишній. Гучність динаміка гучного зв'язку висока, прослуховуються навіть баси, якість відмінна. Гучність музики в навушниках дуже висока, якість сподобалося, на рівні Mate 7, в якому стоїть якийсь чіп TenSilica DSP. Від радіо Huawei не відмовилися. Відео апарат «крутить» в будь-яких дозволах, в тому числі і 4К.



висновок

Смартфон Huawei Honor 6 - один з небагатьох апаратів, які настільки мені подобаються, що якийсь час я використовую їх навіть в якості основного. Критеріями вибору були: швидкість роботи анімації, повна відсутність гальм оболонки, приємний і функціональний інтерфейс, класна камера і симпатичний дизайн. Про потужний процесор і «море» оперативної пам'яті навіть не говорю - це дуже приємні бонуси.

Якщо не брати до уваги невловимий OnePlus One і ще не надійшов у продаж Meizu MX4 , То Huawei Honor 6 - один найякісніших продуктів за свої гроші на російському ринку. Якщо порівнювати з Nexus 5, то у нього трохи гірше якість екрану, ймовірно, не такий цікавий зовнішній вигляд, немає слота під карту пам'яті. Зате з «Нексус» можна пробувати нові версії ОС Android.

Плюси Huawei Honor 6:

  • якісна збірка
  • Привабливий зовнішній вигляд
  • потужний процесор
  • Багато оперативної пам'яті
  • класний дисплей
  • Якісна фотокамера (і основна, і фронтальна)
  • Гучний динамік (поліфонічний)
  • Плавна робота, відсутність гальм і «фризів» оболонки
  • Гучний звук в навушниках
  • Індикатор пропущених подій

Мінуси Huawei Honor 6 (якщо чіплятися):

  • Задня сторона не зі скла
  • Чи не найкращу якість відео
  • Здається товщим, ніж є насправді
  • Деякі дивні речі з клавіатурами (працюють не дуже швидко)

До змісту >>>

До змісту >>>

Всі новини зі світу android, а також цікаві статті, авторські колонки і конкурси - android.mobile-review.com - все про android!

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Новости