Mobile-review.com Огляд смартфона Meizu M2 Note

  1. зміст Технічні характеристики Комплект поставки позиціонування Дизайн, розміри, керуючі елементи...
  2. позиціонування
  3. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  4. дисплей
  5. акумулятор
  6. комунікаційні можливості
  7. Пам'ять і карта пам'яті
  8. камери
  9. Продуктивність і програмна платформа
  10. програмна платформа
  11. Мультимедіа
  12. висновок

зміст
  1. Технічні характеристики
  2. Комплект поставки
  3. позиціонування
  4. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  5. дисплей
  6. акумулятор
  7. комунікаційні можливості
  8. Пам'ять і карта пам'яті
  9. камери
  10. Продуктивність і програмна платформа
  11. програмна платформа
  12. Мультимедіа
  13. висновок

Технічні характеристики

  • Матеріали корпусу: пластик (полікарбонат), скло AGC Dragontrail / NEG T2X-1 (фронтальна панель), магнієвий сплав (основа корпусу)
  • Операційна система: Android 5.1, Flyme 4.5i
  • Мережа: GSM, WCDMA, LTE (FDD-LTE) (nanoSIM), 2 слота під SIM-карти, один суміщений з картою пам'яті
  • Процесор: восьміядерний, 64-bit, Corteх A53 на частоті 1,3 ГГц, на платформі Mediatek MT6753
  • Графічна підсистема: Mali T720 MP2, 450 МГц
  • Оперативна пам'ять: 2 ГБ
  • Пам'ять для зберігання даних: 16/32 ГБ
  • Слот під карту пам'яті: так, microSD до 160 ГБ
  • Інтерфейси: Wi-Fi (a / b / g / n) Dual-Band, Bluetooth 4.0 LE, роз'єм microUSB (USB 2.0) для заряду / синхронізації, 3.5 мм для гарнітури
  • Екран: IGZO (Sharp), діагональ 5.5 ", роздільна здатність 1920x1080 точок (FHD), ppi 403, автоматичне регулювання рівня підсвічування, захисне скло Gorilla Glass 3
  • Основна камера: 13 МП, 5 лінз, f / 2.2, blue glass IR фільтр, запис відео в 1080p і уповільнена зйомка
  • Фронтальна камера: 5 МП без автофокуса, сенсор OVS670, кут 69, 4 лінзи, f / 2.0, накладення ефектів в режимі реального часу
  • Навігація: GPS (підтримка A-GPS), Глонасс
  • Додатково: акселерометр, датчик світла, сенсор наближення
  • Батарея 3100 мАг
  • Габарити: 150,9 x 75,2 x 8.7 мм
  • Вага: 149 грамів

Комплект поставки

Апарат поставляється приблизно в такій же коробці, яка була у M1 Note. Є пара відмінностей: напис зверху рельєфна, внутрішня область забарвлена ​​в блакитний колір. Усередині коробки: смартфон, мережевий адаптер, USB-кабель, скріпка для вилучення SIM-лотка і «макулатура». До речі, упаковка і внутрішнє «убрання» виглядають поприличней, ніж те ж саме у M1 Note.

позиціонування

Почну з того, що є великим шанувальником ... ні, не компанії Meizu, а конкретної моделі - M1 Note. Коли вперше апарат потрапив до мене на огляд, ставлення до нього було спочатку скептичне, оскільки я заздалегідь знав, що M1 - це бюджетна моделька, що є більш наворочені MX4 і MX4 Pro. В ході експлуатації першого Note настільки звик до ергономіки дизайну, до класного екрану, відмінною камері, що не повірите, користуюся гаджетом досі як основним телефоном. В M1 Note мене влаштовує практично все: великий екран, плавна анімація, дві сімкарти, відмінна камера і так далі. Не вистачало хіба що більшої швидкості в мережі Інтернет, оскільки апарат працював тільки з 3G, і слота під карту пам'яті (втім, Meizu не балують користувачів слотами під microSD).

Тільки я увійшов у смак з новеньким M1 Note, як пішли чутки про появу M2 Note, у якого очікувалися ще крутіше екран, краще камера, LTE на борту, більше пам'яті і трохи інший зовнішній вигляд (відверто кажучи, M1 Note виглядає досить примітивно, особливо в білому варіанті).

На радість мені і іншим користувачам M1 Note компанія Meizu на початку червня 2015 роки провела чергову презентацію. На ній показали як би оновлену модель M1 Note під назвою M2 Note. Не знаю, як ви, але я чекав від «другого пришестя» того, що описав абзацом вище, проте отримав зовсім інший апарат.

Після знайомства з літньою новинкою з'ясувалося, що вона має більш слабким процесором, ніж її старший брат, камера знімає гірше, з'явилася стремненькая механічна кнопка, а виглядає апарат, як щось середнє між M1 Note і MX4 Pro.

Загалом, пропоную розібратися з плюсами і мінусами M2 Note в цьому огляді.

Відразу відповім на питання про ціну: вартість складе від 13 000 до 15 000 рублів, а з'явиться в продажу в липні-серпні.

Дизайн, розміри, керуючі елементи

Я ніколи не вельми захоплювався зовнішнім виглядом Meizu M1 Note - простий дизайн без будь-яких прикрас. Природно, він схожий на Apple iPhone 5C, навіть за відчуттями нагадує, тільки розмір більше. Нова модель M2 Note - це помісь Apple iPhone 5C, Samsung Galaxy S6 і Meizu MX4 Pro. Все вірно: треба брати у різних компаній тільки краще.

Як на мене, так M2 Note виглядає пристойно, особливо з лицьового боку. З задньої все ясно - глянсовий пластик. З нововведень - сенсорно-механічна кнопка під дисплеєм. Виконана вона у стилі кнопки Galaxy S6: маленька, овальна з сріблястими краями. Наприклад, в MX4 Pro вона прямокутна.

Далі висловлю суто особиста думка. Механічна клавіша мені не сподобалася ще в MX4 Pro - туга, з дуже коротким ходом і характерним клацанням-кліком. В M2 Note те ж саме. Якщо в M1 Note вона була сенсорної (легко торкнувся, і вона спрацювала), то в M2 Note доводиться натискати вже із зусиллям. Крім того, кнопка не завжди спрацьовує для виходу на робочий стіл. Зазвичай це відбувається при швидкої комбінації «дотик плюс натискання». Моторошно бісить. Доводиться клацати вдруге. Не можу назвати себе особливо нервовим, але високочастотний звук кліка по кнопці мене трохи напружує.

Не можу назвати себе особливо нервовим, але високочастотний звук кліка по кнопці мене трохи напружує

Також клавіша має сенсорну зону: дотик - вихід на одну позицію назад.

Також клавіша має сенсорну зону: дотик - вихід на одну позицію назад

Габарити

  • M1 Note - 150.7 x 75.2 x 8.9 мм
  • M2 Note - 150,9 x 75,2 x 8.7 мм

вага

  • M1 Note - 145 грамів
  • M2 Note - 149 грамів

Незважаючи на те, що товщина M1 стала трохи менше товщини M2, перший апарат відчувається більш потужним. Справа в тому, що в M1 краї згладжені сильніше, в руці він відчувається тонше, зручніше лежить. Думаю, в плані ергономіки дизайну M2 Note програє своєму старшому братові. Ще один плюс не в скарбничку новинки.

«Важлива зміна з точки зору дизайну - кольору. Їх стало менше, тому що, за словами Бая Юнсяна, вибирати з більшого числа різних кольорів користувачам виявилося складно. У підсумку залишили найбільш популярні: білий, блакитний і рожевий з глянсового пластика, а також додали сірий колір з матового пластика ». Цитата з першого знайомства з пристроєм від Артема Лутфулліна.

Лицьова сторона захищена склом AGC Dragontrail / NEG T2X-1 (в M1 скло було від Corning третього покоління). Покриття таке ж міцне, як в M1 Note. Є класний олеофобним шар - палець ковзає без проблем, але відбитки все одно помітні. Для того, щоб екран не сильно стирався, розробники зробили невеличкий бортик над фронтальною частиною. Він утворюється переходом з тильної частини на бічні грані.

Пластик тут звичайний, нічого оригінального. З часом стирається, тому вибирайте світлі тони, точно не сірий. На білому взагалі непомітно. Мій M1 Note вже пристойно стерся в нижній частині.

Збірка хороша, аналогічна збірці M1: люфту і хрускоту немає, зворотна сторона апарата не продавлюється до акумулятора.

Збірка хороша, аналогічна збірці M1: люфту і хрускоту немає, зворотна сторона апарата не продавлюється до акумулятора

Резюмую за зовнішнім виглядом M2 Note щодо M1 Note. Пристрій стало тонше, але по відчуттях цього не відчуваєш. Кнопка абсолютно незручна, іноді не спрацьовує «Додому» (механічне натискання). Але збірка і якість матеріалів залишилися відмінними. Екран теж як мінімум не гірше, ніж у M1 Note. Висновки суб'єктивні, з ними можна посперечатися в коментарях під статтею.

Висновки суб'єктивні, з ними можна посперечатися в коментарях під статтею

Зверху на лицьовій панелі знаходиться мовної динамік. Він гучний. Якість нічим не відрізняється від спікера в M1 Note. Справа він динаміка: фронтальна камера, датчики наближення і освітлення. Працюють коректно. Оскільки в M1 Note індикатор подій був вбудований в сенсорну кнопку, в M2 Note довелося ще переміщати в більш традиційне місце - зліва від динаміка. На мій погляд, це менш оригінально - як у всіх.

На мій погляд, це менш оригінально - як у всіх

На нижньому торці - micro-USB, мікрофон і динамік. На верхньому - другий мікрофон і 3.5 мм аудіовихід на навушники.

5 мм аудіовихід на навушники

Думаю, багато хто з тих, хто користується або користувався M1 Note, відзначали вкрай невдале розташування кнопки живлення - вгорі. В M2 Note спробували зробити роботу над помилками і ... ну, в загальному, спробували. Справа в тому, що вона розташована зліва по центру. Питання: дискримінація правшів або один з розробників - лівша? Коротше кажучи, натискати треба середнім пальцем правої руки. Робити це не дуже зручно. Кнопка туга і практично втоплена в корпус. Таке враження, що придумали її в останній момент:

- Тенгфей, куди ставити кнопку будемо?
- Так уже все одно куди, Чангмінг, у нас же подвійний тап є!

Трохи вище кнопки живлення - клавіша-гойдалка регулювання гучності. Така ж «зручна».

Така ж «зручна»

На правому ребрі є металеві санчата. У них вміщаються або дві nanoSIM-карти, або одна nanoSIM і карта пам'яті microSD. Наносімкарти, Карл! В такому величезному корпусі не могли зробити окремо два слота microSIM і роз'єм для microSD. Я розумію, коли кожен міліметр важливий, але ви подивіться розбирання Meizu M2 Note , Всередині помістяться два Apple iPhone 5.

Я розумію, коли кожен міліметр важливий, але ви подивіться   розбирання Meizu M2 Note   , Всередині помістяться два Apple iPhone 5

Зі зворотного боку знаходяться камера, втоплена в корпус, подвійний світлодіодний спалах з теплим і холодним свіченням.

Зі зворотного боку знаходяться камера, втоплена в корпус, подвійний світлодіодний спалах з теплим і холодним свіченням

Meizu і Apple iPhone 5

Meizu і Apple iPhone 5

Meizu і Elephone P7000

Meizu і Elephone P7000

Meizu і LG G4

Meizu і LG G4

Meizu і Nokia 1020

Meizu і Nokia 1020

Meizu і Nexus 5

До змісту >>>

дисплей

У Meizu M2 Note використовується екран, діагональ якого становить 5.5 дюйма. Нагадаю, що в M1 Note такий же дисплей, в MX4 - 5.36, а в MX4 Pro - 5.5. Фізичний розмір дисплея M2 Note - 68х121 мм, рамка зверху і знизу 15 мм, справа і зліва - приблизно по 3.5 мм. Присутній покриття антивідблиску.

Роздільна здатність дисплея M2 Note - FullHD, тобто 1080х1920 пікселів, щільність - 400 пікселів на дюйм. Матриця IGZO IPS OGS від компанії Sharp.

Максимальна яскравість білого кольору - 409 кд / м2 (у M1 - 480), максимальна яскравість чорного кольору - 0,58 кд / м2. Контрастність - 704: 1.

Біла лінія - та мета, якої ми намагаємося досягти. Жовта лінія - фактичні дані екрану. Ви можете бачити, що ми знаходимося безпосередньо під цільової кривої при значеннях від 0 до 60%, що означає, що при кожному значенні зображення недостатньо яскраво, а від 60 до 100% трохи пересвічений. Жовта лінія - фактичне середня кількість червоного, зеленого і синього.

Середнє значення гами - 2.17.

Судячи з графіком рівнів, практично ідеальний випадок, коли всі кольори знаходяться в межах 100%.

Температура практично не змінюється і залишається близько 6800 К.

Судячи по діаграмі, отримані дані не зовсім відповідають трикутнику sRGB. Він трохи зміщений вгору. Головне, що не менш трикутника sRGB.

Практично всі крапки сірого розмістилися в радіусі DeltaE = 10, що свідчить про те, що в сірих кольорах не будуть присутні інші відтінки кольорів. Серйозний показник!

Серйозний показник

Кути огляду максимальні, під певними нахилами екран не желтит і не Фіолет.

Порівняння екранів (M1 - зліва, M2 - праворуч)

Поведінка на світлу

Поведінка на світлу

кути огляду

налаштування

До змісту >>>

акумулятор

У цій моделі використовується незнімний акумулятор ємністю 3100 мАг.

При роботі з пристроєм батарейки вистачало приблизно на 19-20 годин: близько 20-30 хвилин розмов в день, близько 3-6 годин використання 4G, приблизно 20 годин Wi-Fi (постійна синхронізація пошти, «Твіттер», «ВотсАп», « скайп »і так далі), кілька десятків фото 2 години прослуховування музики.

У більш щадному режимі (3G, музика, трохи менше розмов) гаджет працює до двох днів. Якщо залишити тільки синхронізацію даних (Wi-Fi), то можна розраховувати на 3-4 дні. До 13 годин в режимі постійних розмов.

При автонастройці яскравості підсвічування екрану дисплей працює від 2 до 3 годин.

У Meizu M1 Note цифри краще (виходило до 5 годин екрану, 24 години роботи), але у нього немає 4G.

До змісту >>>

комунікаційні можливості

Апарат обладнаний двома nanoSIM-слотами. Обидва роз'єми підтримують роботу в мережі 4G LTE в Росії (FDD-LTE / TD-LTE / TD-SCDMA / WCDMA / GSM). Чіпа NFC немає.

Решта стандартно: Wi-Fi (a / b / g / n) Dual-Band, Bluetooth 4.0 LE, роз'єм microUSB (USB 2.0) для заряду / синхронізації. Навігація GPS працює без проблем.

До змісту >>>

Пам'ять і карта пам'яті

У Meizu M2 Note встановлено 2 ГБ двоканальної оперативної пам'яті (LPDDR3 800 МГц). На даний момент це типовий обсяг більшості смартфонів середнього цінового сегмента, а з трьома гігабайтами поки ще трохи апаратів. Ті, кому мало, можуть сміливо бігти в магазин за MX4 Pro.

Ті, кому мало, можуть сміливо бігти в магазин за MX4 Pro

Вбудованої пам'яті 16 і 32 ГБ в залежності від моделі. На відміну від M1 Note, в M2 Note з'явився слот під карту пам'яті microSD. Максимальний обсяг аж до 128 ГБ!

До змісту >>>

камери

Оснащений двома камерами: основна на 13 МП (5 лінз, діафрагма F2.2, ІЧ-фільтр), фронтальна 5 МП (OV5670, 4 лінзи, діафрагма F2.0, 69 градусів кут). Спалах має два кольори світіння: холодний і теплий.

Судячи з усього, в Meizu M2 Note коштує такий же основний модуль камери, який використовується в M1 Note. Однак алгоритми, як мені здається, «допив» не до кінця, тому фотографії виходять трохи більше каламутними. Крім того, камери M2 частіше намагаються витягати кадр за рахунок збільшення яскравості картинки (так, ISO і витримка однакові). В цілому, зображення стає яскравішим, але шумів з'являється більше. В іншому камери ідентичні: точний баланс білого, швидкий і точний фокус, м'який HDR. Більш докладно можете прочитати в огляді Meizu M1 Note.

Фронтальні камери однакові. Відмінність - баланс білого M2 частіше барахлить.

Відео гаджет знімає типово для будь-якого сучасного недорогого смартфона. Дозвіл FullHD (в MX4 і MX4 Pro вже з'явилося UHD) при 15 або 30 кадрах в секунду в залежності від рівня освітлення. Не подобається: різкі зміни яскравості картинки.

Порівняння камер, M1 - зліва, M2 - справа

приклади фотографій

До змісту >>>

Продуктивність і програмна платформа

Пристрій побудований на новому 64-бітному 8-ядерному чіпсеті від тайванської компанії MediaTek - MT6753. Процесор ARM Cortex-A53, тактова частота кожного ядра - 1.5 ГГц. Як графіки використовується ARM Mali-T720 (8 ядер).

Нагадаю, що в Meizu M1 Note варто MT6752 (8 ядер на частоті 1.7 ГГц) з графікою Mali-T760 (16 ядер). Тобто, по суті, в M2 використовується більш слабка графічна частина.

Якщо до швидкості анімації і спільній роботі пристрою немає питань, то з іграми не все так добре: багато хто з них йдуть тільки на середніх або навіть низьких налаштуваннях, відсутні певна анімація і текстури, є пригальмовування (наприклад, в Mortal Kombat X)

Тест Quadrant «вибиває» 15667 балів, а той же тест в M1 - 14518 балів. Тест Antutu в M2 - 31116 балів, в M1 - 40607 балів.

Скріншоти з ігор

До змісту >>>

програмна платформа

Смартфон Meizu M2 Note працює під управлінням операційної системи Google Android версії 5.1. Але від «п'ятірки» тут, на превеликий жаль, нічого не залишилося після того, як китайці «накотили» на нього оболонку Flyme версії 4.5. По суті, нічого нового і цікавого не з'явилося: анімація, іконки, загальне оформлення ті ж. Сумно, звичайно, оскільки Android 5.0 хороший без всяких прикрас.

До змісту >>>

Мультимедіа

Музичний плеєр стандартний для Meizu. Він трохи видозмінився - просто іконки стали круглими.

Динамік має дуже високу гучність, думаю, він дістався «у спадок» від M1 Note. Чистий, без перевантажень.

Звук в навушниках гучний, але трохи тихіше, ніж в M1. Якість хороша, думаю, таке ж, як у старшій версії пристрою.

Радіо як і раніше немає. Відеоплеєр не змінився, але з'явилася спеціальна кнопочка для відображення інших відео в пам'яті.

До змісту >>>

висновок

Якість зв'язку у мене не викликало нарікань, а вібродзвінок середній по силі.

Думаю, ви чекаєте насамперед відповіді на питання: трохи переплатити і взяти M1 Note або заощадити і купити M2 Note? Моя відповідь така: Meizu M1 Note - наше все. Далі - роз'яснення.

Перше. Як мені здається, M1 має більш ергономічний дизайн, його приємніше тримати в руках, їм зручніше користуватися, він трохи легше і сприймається тонше.

Друге, чисто суб'єктивно. Сенсорна кнопка зручніше, вона точніше спрацьовує, є індикатором подій - прикольна фішка.

Третє. Акумулятор «живе» довше. Звичайно, завдяки відсутності LTE.

Четверте. Камера знімає краще.

П'яте. Швидше графічна система: йдуть практично всі іграшки на максимальних налаштуваннях.

Шосте. Трохи яскравіше екран, трохи краще передача кольору, більше кути огляду. Хоча, якщо судити за даними калібратора, дисплей в M2 повинен бути крутіше.

Сьоме. Нормальні microSIM-карти. Напевно, для звичайного користувача немає особливої ​​різниці, яка симкарта варто в його апараті, але для мене як для оглядача міняти карти щотижня незручно. Велика частина пристроїв або з miniSIM, або з microSIM.

Восьме. Можна купити тут і зараз, а не чекати манни небесної за невідомою ціною.

Вийшла замітка «8 фішок на користь Meizu M1 Note».

Що ж ви отримуєте, купивши M2 Note:

  • Безсумнівно, високу швидкість по мережі 4G
  • Слот для карти пам'яті аж до 128 ГБ
  • Механічну кнопочку (кому-то вона припаде до смаку)

В цілому, Meizu M2 Note - це відмінна «машинка» за невеликі гроші. Рекомендую придивитися!

До змісту >>>

Всі новини зі світу android, а також цікаві статті, авторські колонки і конкурси - android.mobile-review.com - все про android!

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Питання: дискримінація правшів або один з розробників - лівша?
Думаю, ви чекаєте насамперед відповіді на питання: трохи переплатити і взяти M1 Note або заощадити і купити M2 Note?

Новости