Mobile-review.com Огляд смартфона Meizu M5

  1. зміст Характеристики Комплект поставки Вступ Дизайн, розміри, керуючі елементи дисплей ...
  2. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  3. дисплей
  4. акумулятор
  5. комунікаційні можливості
  6. Пам'ять і карта пам'яті
  7. камери
  8. Продуктивність і програмна платформа
  9. Мультимедіа
  10. висновок
  11. Посилання по темі

зміст
  1. Характеристики
  2. Комплект поставки
  3. Вступ
  4. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  5. дисплей
  6. акумулятор
  7. комунікаційні можливості
  8. Пам'ять і карта пам'яті
  9. камери
  10. Продуктивність і програмна платформа
  11. Мультимедіа
  12. висновок

Характеристики

  • Матеріали корпусу: пластик, скло
  • Операційна система: Android 6, Flyme 5.x
  • Мережі: 2G, 3G, 4G (LTE) (два слота nanoSIM)
  • Екран: IPS LCD, діагональ 5.2 ", дозвіл 1280x720 точок (HD), ppi 282
  • Платформа: MediaTek MT6750
  • Процесор: восьміядерний, 64-бітний, Cortex-A53 на частоті до 1.5 ГГц (два кластери по 4 ядра)
  • Графіка: Mali-T860 MP2
  • Оперативна пам'ять: 2/3 ГБ
  • Пам'ять для зберігання даних: 16/32 ГБ
  • Слот під карту пам'яті: так, microSD (замість другої SIM-карти)
  • Основна камера: 13 мегапікселів, f / 2.2, фазовий автофокус, подвійний світлодіодний спалах
  • Фронтальна камера: 5 мегапікселів, f / 2.0
  • Інтерфейси: Wi-Fi Dual-Band, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE), роз'єм microUSB (USB-OTG, USB-Host) для заряду / синхронізації, роз'єм 3.5 мм для гарнітури / навушників
  • Навігація: GPS (підтримка A-GPS), ГЛОНАСС
  • Додатково: сканер відбитків пальців, акселерометр, датчик світла, сенсор наближення
  • Батарея: 3070 мАг
  • Габарити: 147.2 x 72.8 x 8 мм
  • Вага: 138 грамів

Комплект поставки

  • смартфон
  • Мережевий адаптер на 2 А
  • USB-кабель
  • Ізвлекатель SIM-лотка

Вступ

У минулому році китайська компанія Meizu була в ударі, тому ми бачили анонси та презентації частіше, ніж у будь-якій іншій компанії. Винятком, можливо, є всіма улюблена «Сяомей» - постаралися максимально заплутати користувачів приблизно однаковими гаджетами в різних цінових категоріях. У піку Xiaomi варто сказати про «пекельних» назвах смартфонів (Mi 3 / 4s / c / i, Pro, Note, Redmi 2/3 / X / S / A і так далі), в цьому плані у Meizu поки ще можна хоч як -то розібратися.

Сьогодні мова піде про Meizu M5 - це аналог M3s mini (в Росії він називається саме так) з мінімальними змінами (трохи більше екран, трохи більш ємна батарея, корпус з пластика). Ціни на апарати наступні: M5 коштує 11 000 рублів і 13 000 рублів, а M3s mini - 12 000 рублів і 14 000 рублів.

Новинка цікава тим, що є однією з доступних серед гаджетів Meizu в офіційній роздробі. Параметри непогані: тут є 8-ядерний чіпсет, камера з фазовим автофокусом, сканер відбитків пальців, двохдіапазонний Wi-Fi. Думаю, найцікавіше - різноманітність кольорів. Смартфон Meizu M5 доступний в золотом, синьому, білому, чорному і бірюзовому кольорах. На даний момент купити можна тільки золотий, чорний і синій.

На даний момент купити можна тільки золотий, чорний і синій

Дизайн, розміри, керуючі елементи

Смартфон Meizu M5 майже нічим не відрізняється від інших пристроїв компанії. З одного боку - погано, так як народ обурюється і хоче різноманітності, з іншого - в натовпі, наприклад, в метро, ​​вже можна легко зрозуміти, що людина користується саме Meizu (округлені форми корпусу, 2.5D-скло, характерний великий чорний вічко основний камери, механічна кнопка «Додому» із сенсорною зоною і сканером відбитка пальця).

5D-скло, характерний великий чорний вічко основний камери, механічна кнопка «Додому» із сенсорною зоною і сканером відбитка пальця)

Днями після презентації гуляв по Червоній площі, фотографував на Pro 6 Plus, тестував різні режими роботи камери. Повз проходили двоє дівчат, вони попросили мене зробити пару кадрів на їх смартфони. Цікаво, що одна з дівчат запитала мене про телефон Meizu, який я тримав в руках. На питання про те, як вона зрозуміла, що це саме Meizu, панянка вказала описані мною характерні риси зовнішнього вигляду гаджетів компанії. Ось як! Якщо ще трохи відхилитися від суті питання: у дам був старий Xperia Z, знімав жахливо, тому я сфотографував їх на «Прошка» і відправив кадри по Bluetooth.

Повертаюся до M5. Лицьова панель зроблена із захищеного скла, форма по краях - 2.5D. Присутній якісне олеофобним покриття, палець ковзає легко, відбитки якщо і залишаються, то стираються без проблем. За кілька тижнів на екрані не з'явилося глибоких подряпин.

Задня кришка пластикова. Наскільки я зрозумів, варіанти в золотом, синьому і чорному - матові, ну або напівматові, а ось в білому і бірюзовому - глянцеві. Думаю, однозначно варто розглядати або чорний колір, або синій з бірюзовим, так як інші досить банальні.

Думаю, однозначно варто розглядати або чорний колір, або синій з бірюзовим, так як інші досить банальні

У нас на огляді виявився гаджет в золотом. Кришка напівматова, щодо слизька. За час тесту на ній з'явилися невеликі подряпини. Мені здається, що з часом пластик буде стиратися. У мене довгий час був Note 2 синього кольору (глянцевий). За кілька місяців кришка була поцяткована подряпинами, однак за рахунок глянсового покриття цього помітно не було.

За кілька місяців кришка була поцяткована подряпинами, однак за рахунок глянсового покриття цього помітно не було

Що стосується габаритів, то вони відносно стандартні - 147.2x72x8 мм. Для мене, як виявилося, головне - ширина. Наприклад, в Pro 6 Plus вона становить 77 мм, тому користуватися гаджетом в громадському транспорті або на ходу не дуже зручно, доводиться перехоплювати смартфон. Вага Meizu M5 - 138 грамів.

Вага Meizu M5 - 138 грамів

На лицьовій панелі зверху: індикатор пропущених подій (яскравий, помітний під будь-яким кутом смартфона), датчики освітлення та наближення (функціонують стабільно) і мовної динамік. Спікер дуже гучний, присутні басовиті нотки, також є і середні з високими частотами. Дуже приємно слухати співрозмовника, динамік дійсно якісний, давненько я таких не зустрічав навіть у більш дорогих гаджетах.

Дуже приємно слухати співрозмовника, динамік дійсно якісний, давненько я таких не зустрічав навіть у більш дорогих гаджетах

Під дисплеєм - всім звична механічна кнопка з ємнісний сенсорною зоною і датчиком відбитків пальців mTouch 2.1 (присутній сенсор серцевого ритму). Натискання середнє, хід мінімальний, присутній звук «кліка» (вищий, ніж на Pro 6 Plus).

Натискання середнє, хід мінімальний, присутній звук «кліка» (вищий, ніж на Pro 6 Plus)

На нижній межі - 3.5 мм, мікрофон, microUSB і динамік гучного зв'язку; на верхній немає ніяких елементів. Зліва розташований металевий слот nanoSIM + nanoSIM або microSD + nanoSIM. Праворуч - пластикова кнопка харчування і клавіша-гойдалка регулювання гучності. Користуватися приємно.

Користуватися приємно

Зі зворотного боку знаходяться: великий вічко камери, встановлений врівень з корпусом, кругла двоколірна спалах.

Порівняльні габарити:

Meizu M5 і Apple iPhone 5

До змісту >>>

дисплей

У Meizu M5 використовується екран, діагональ якого становить 5.2 дюйма. Нагадаю, що в M1 / ​​M2 Note діагональ 5.5 ", в MX4 - 5.36", а в MX4 Pro - 5.5 ", в Pro 5 - 5.7", в Pro 6 - 5.2 ", в M3S mini - 5 дюймів. Фізичний розмір екрану M5 - 65х115 мм, рамка зверху - 16 мм, знизу - 15.5, праворуч і ліворуч - трохи менше 4 мм. Присутній покриття антивідблиску.

Роздільна здатність дисплея Meizu M5 - HD, тобто 720х1280 пікселів, щільність - 282 пікселя на дюйм. Матриця виконана за технологією IPS без повітряного прошарку.

Максимальна яскравість білого кольору - 468 кд / м2 (офіційні дані - 380), чорного кольору - 0,42 кд / м2. Контрастність - 1100: 1 (офіційно - 1000: 1).

Біла лінія - та мета, якої ми намагаємося досягти. Жовта лінія - фактичні дані екрану. Ви можете бачити, що ми знаходимося над цільової кривої при значеннях від 0 до 100%, що означає, що при кожному значенні зображення пересвічений. Жовта лінія - фактично середня кількість червоного, зеленого і синього.

Середнє значення гами 2.

Судячи з графіком рівнів, синій колір в надлишку, а червоний в нестачі.

На мінімальній яскравості температура ближче до 8500 К, в середньому - 8000 К.

Судячи по діаграмі, отримані дані перевищують трикутник sRGB, особливо в зоні світло-зеленого кольору.

Багато точки сірого розмістилися поза радіусом DeltaE = 10, що свідчить про те, що в сірих кольорах будуть присутні інші відтінки.

Кути огляду максимальні, картинка майже не спотворюється, по крайней мере, чисто візуально.

Якщо порівнювати екран M5 і M3s mini, то у останнього більш точно налаштовані кольори, але кути огляду з спотвореннями.

Якщо порівнювати екран M5 і M3s mini, то у останнього більш точно налаштовані кольори, але кути огляду з спотвореннями

Поведінка на світлу

Поведінка на світлу

засвітка

До змісту >>>

акумулятор

У цій моделі використовується незнімний акумулятор ємністю 3070 мАг. Офіційні дані:

  • Фото - 5 годин
  • Ігри - 9 годин
  • Розмови - 37 годин
  • Музика - 66 годин

При роботі з пристроєм батарейки вистачало приблизно на 13-14 годин. У більш щадному режимі гаджет працює до 24 годин.

У режимі перегляду фільму (HD) батарейка сідає через приблизно 7 годин 20 хвилин, в режимі ігор акумулятора вистачає приблизно на 3 години 30 хвилин, в режимі відтворення звуку на максимальній гучності - до 50 годин. Всі вимірювання проводилися на максимальній яскравості.

На відміну від топових моделей, в М5, як і в M3S mini, немає швидкої зарядки. Мережевий адаптер - 5 В і 2 А.

До змісту >>>

комунікаційні можливості

Апарат обладнаний двома nanoSIM-слотами. Обидва роз'єми підтримують роботу в мережі 3G / 4G (LTE CAT 6) в російських частотах: FDD-LTE / TD-LTE / TD-SCDMA / WCDMA / GSM.

Типи мереж:

  • 4G FDD-LTE (B1, B3, B5, B7, B20) - 2100 МГц, 1800 МГц, 850 МГц, 2600 МГц, 800 МГц
  • 4G TD-LTE (B38, B40)
  • 3G WCDMA (B1, B2, B5, B8)
  • 3G TD-SCDMA
  • 2G GSM (B2, B3, B5, B8)

Решта стандартно: Wi-Fi b / g / n dual-band Wi-Fi (2.4ГГц / 5ГГц), Bluetooth 4.0, роз'єм microUSB (USB 2.0 з підтримкою OTG) для заряду / синхронізації. Навігація GPS / ГЛОНАСС працює без проблем.

Навігація GPS / ГЛОНАСС працює без проблем

GPS

GPS

ГЛОНАСС

До змісту >>>

Пам'ять і карта пам'яті

Смартфон буде доступний у двох варіантах:

  • 2 ГБ оперативної пам'яті (LPDDR3) і 16 ГБ вбудованої
  • 3 ГБ оперативної пам'яті (LPDDR3) і 32 ГБ вбудованої

Швидкість читання внутрішньої пам'яті (16 ГБ LPDDR3) - 52,8 МБ / с, запису - 9,5 МБ / с.

Швидкість читання внутрішньої пам'яті (16 ГБ LPDDR3) - 52,8 МБ / с, запису - 9,5 МБ / с

Є підтримка карт microSD до 128 ГБ.

До змісту >>>

камери

Основний модуль на 13 МП з фазової фокусуванням (5 лінз, діафрагма f2.2), а фронтальний - 5 МП (4 лінзи, діафрагма f2.0). Присутній подвійний світлодіодний спалах з теплим і холодним свіченням.

Якість картинки днем ​​мене повністю задовольняє: точний баланс білого, хороший динамічний діапазон, щодо різка картинка. Швидкість фокусування висока завдяки фазовому автофокусу. Точність також на висоті.

Що стосується зйомки в сутінках або просто в умовах недостатнього освітлення, камера показує вкрай поганий результат: дуже багато шуму, зображення стає розмитим. Однак подібним чином поводяться практично всі модулі в ціновій категорії пристроїв до 15 000 рублів.

Фронтальний модуль не дуже ширококутний. Фотографії нормальні, щодо різкі.

Відео звичайне - FullHD при 30 к / с вдень і 20 к / с вночі. Картинка непогана, фокус нешвидкий. Звук гучний, чистий, розбірливість відмінна, чутливість хороша. Селфі-камера пише FullHD - для влоги цілком підійде.

Залишилися звичні ручні параметри ISO, витримки, фокусу, експозиції.

приклади фотографій

До змісту >>>

Продуктивність і програмна платформа

У Meizu M5 використовується чіпсет MediaTek MT6750. Цей процесор був створений як недороге рішення з LTE Cat 6, а також VoLTE, ViLTE і VoWiFi. Чіп 8-ядерний: один кластер складається з чотирьох ядер Cortex-A53, що працюють на частоті 1 ГГц, і призначений для нескладних завдань; другий кластер складається з чотирьох продуктивних ядер Cortex-A53, що працюють на частоті 1.5 ГГц, призначений для вимогливих додатків. За графіком відповідає ARM Mali-T860 з підтримкою OpenGL ES 3.1, OpenCL 1.2 і DirectX 11.1, здатний працювати на частоті до 700 МГц. У MT6750 він працює на частоті 650 МГц.

У MT6750 він працює на частоті 650 МГц

При навантаженні процесора корпус гріється несильно.

Смартфон дуже швидкий, ніяких мікролагів або подтормаживаний системи. У компанії Meizu оболонку Flyme відточили непогано, правда, і функцій в ній не так багато.

З іграшками все добре, лагов не помітив (на максимальних налаштуваннях).

З іграшками все добре, лагов не помітив (на максимальних налаштуваннях)

Тест Antutu набирає непогану кількість балів для пристрою за 12 000 рублів - 40 000 балів.

Апарат працює на операційній системі Google Android версії 6.0. Версія Flyme - 5.2.10.0G.

До змісту >>>

Мультимедіа

Музичний плеєр стандартний для Meizu, є еквалайзер.

Якість звуку в навушниках мені дуже сподобалося: чистий і пружний бас, відмінна опрацювання середніх частот, найвищі не пищать. Гучність дуже висока.

Динамік має також високу гучність. Однак плеєр і стандартні мелодії демонструють середні і високі частоти.

Відеоплеєр підтримує всі можливі формати кодеків звуку і відео, в ньому є вибір субтитрів і звукових доріжок.

Радіо в цій моделі немає.


висновок

Смартфон Meizu M5 залишив приємне враження після тестування. Апарат досить компактний, зручний в обігу, добре лежить в руці, швидкий для повсякденних завдань, цілком добре фотографує і записує відео, багато різних кольорів корпусу. Недоліків для такої вартості, мабуть, немає. Втім, ціну хотілося б трохи менше, в районі 10 000 рублів, як у найближчого конкурента Xiaomi Redmi 4A.

Якщо ви раптом вибираєте між M5 і M3s mini, то я б на вашому місці купив останній, оскільки він виконаний з металу, виглядає солідніше. Однак у M5 є більш веселі кольори. З дрібниць: у M5 матриця трохи якісніше, зате у M3s mini Wi-Fi стандарту ac і Bluetooth версії 4.1.

Якщо брати M5 або M3s mini, то не економте на пам'яті - 3/32 буде в самий раз, хоча б не доведеться якийсь час купувати карту пам'яті, та й ОЗУ цілком достатньо для більшості завдань.

Ще раз нагадаю ціни:

  • 2/16 ГБ - 11 000 рублів
  • 3/32 ГБ - 13 000 рублів

До змісту >>>

Посилання по темі

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Новости