Mobile-review.com Огляд смартфона Sony Xperia XA (F3112)

  1. зміст
  2. Характеристики
  3. дисплей
  4. Модифікації та продуктивність
  5. Час роботи
  6. камери
  7. висновки

Недорогий смартфон компанії Sony (22 990 рублів за Dual версію) з цікавим дизайном, LTE, двома окремими слотами для SIM-карт, слотом для карти пам'яті - хороший гаджет за свої гроші ...

зміст

  1. Характеристики
  2. Комплект поставки
  3. Дизайн, конструкція
  4. дисплей
  5. Модифікації та продуктивність
  6. Час роботи
  7. камери
  8. висновки

Характеристики

  • Матеріали корпусу: пластик, метал, скло
  • Операційна система: Android 6.0
  • Мережа: GSM / EDGE, WCDMA, LTE (nanoSIM)
  • Екран: IPS LCD, 5 ", ємнісний, HD, автоматичне регулювання рівня підсвічування
  • Процесор: MediaTek Helio P10 8-ядерний 64-розрядний процесор
  • Графічна система: Mali t860
  • Оперативна пам'ять: 2 ГБ
  • Пам'ять для зберігання даних: 16 ГБ, слот під карту пам'яті microSD
  • Основна камера: 1/3-дюймова 13-мегапіксельна матриця Sony Exmor RS, імпульсна світлодіодний спалах, відео fullHD,
  • Фронтальна камера: 8 МП
  • Інтерфейси: 3.5 мм для гарнітури, NFC
  • Навігація: GPS / ГЛОНАСС (підтримка A-GPS)
  • Додатково: FM-радіо, швидка зарядка (Qualcomm Quick Charge 3.0)
  • Особливості: підтримується LTE, є FM-радіо, два слота для SIM-карт і один окремий слот для microSD
  • Батарея 2300 мАг, підтримується швидка зарядка
  • Габарити: 143,6 x 66,8 x 7,9 мм

Комплект поставки

  • смартфон
  • USB-кабель
  • Зарядний пристрій

Дизайн, конструкція

Зовнішній вигляд пристрою - просто захоплення, і саме тому Sony Xperia XA напевно придбає деяку популярність цього літа, щодо маленький і недорогий смартфон з'явився саме вчасно, влітку, коли багато хто хоче щось компактне для кишень шорт. Гаджет сподобається і дівчатам, кольору «золотий лайм» і «рожеве золото» зараз дуже актуальні, і спасибі потрібно сказати Apple - рожевий, новий чорний і новий сірий для гаджетів, які не випустити зараз пристрій такого кольору просто не можна. У нашому першому погляді був якраз такий апарат.

У нашому першому погляді був якраз такий апарат

Ще смартфон мені нагадав Sony Ericsson Xperia Ray, щось є спільне в розмірах і формі корпусу.

Ще смартфон мені нагадав Sony Ericsson Xperia Ray, щось є спільне в розмірах і формі корпусу

Хоча за ціною це, звичайно, зовсім не Ray, Sony Xperia XA вже на старті коштує недорого і заповнює дуже важливу зараз нішу, такий собі «бюджетний сегмент плюс» - базові характеристики, але хороший дизайн. Тому спілкування зі смартфоном нагадує ходіння по мінному полю, шукаєш, де тут економія, і знаходиш.

Тому спілкування зі смартфоном нагадує ходіння по мінному полю, шукаєш, де тут економія, і знаходиш

Ну, ось, взяти матеріали. Задня кришка з пластика, пальці не ковзають, а й подряпини добре помітні, випадково поклав в кишеню з ключами, і привіт, відразу кілька внизу. Вставки на торцях з металу, під заглушкою - повноцінні два слота для nanoSIM і один слот для microSD - не треба нічого обстригати і йти на якісь хитрощі, це приємно. Знайома класна кнопка праворуч, але немає датчика відбитку пальців, гойдалку регулювання гучності могли зробити довше - зате є кнопка камери.

Знайома класна кнопка праворуч, але немає датчика відбитку пальців, гойдалку регулювання гучності могли зробити довше - зате є кнопка камери

Динамік внизу гучний в тихому приміщенні, але десь на вулиці виклик можна пропустити, роз'єм microUSB без заглушок, на задній частині - область NFC, спалах і камера. Захисту від води немає, від пилу теж, так що будьте обережніше на пляжах. Роз'єм 3,5 мм на верхньому торці, так що бережіть апарат під час дощу, краплі легко можуть потрапити всередину під час розмови.

Розміри пристрою - 143,6 x 66,8 x 7,9 мм. Ну так а чому дизайн хороший? Як ви знаєте, це завжди дуже суб'єктивний питання, кому-то річ подобається, комусь ні, але я можу спробувати пояснити, чому XA подобається людям. По-перше, тут екран без рамок і скло з закругленими торцями, для багатьох це вже своєрідний маркер - щось новеньке, цікаве. По-друге, в смартфоні мінімум прикрас і додатків Sony - але зате шпалери та іконки підібрані добре. По-третє, на кшталт бюджетний апарат, але тут вам і Xperia Care, і Sony Xperia Store, і Xperia Lounge - людина відчуває турботу і якусь ексклюзивність з перших хвилин. Вам смішно, але є такі служби в інших смартфонах цієї цінової категорії? Потім, тут і справді можна отримати знижку на колонку або аксесуари, в Lounge варто заглядати. Я спробував і службу перенесення даних з Xperia на Xperia, працює з додатками не дуже здорово, не всі були встановлені, але перетягнути фото, відео та контакти допомагає.

Ось ще що я помітив, адже Sony Xperia XA абсолютно плоский! Тут не виступає камера, не виступають кнопки (тільки збоку), і тому їм зручно користуватися, зручно запихати і діставати з кишені, зручно тримати в руці під час розмови - за шорстку задню частину чіпляється палець, що не зісковзує. Теж начебто дрібниця, але ви ж знаєте, саме з дрібниць і складається враження про речі.

У Sony Xperia XA прекрасний дизайн, тут взагалі ніяких питань, і це великий плюс пристрою серед інших гаджетів цієї цінової категорії.

дисплей

Відразу ж, як зняв плівку, зауважив, що скло без олеофобним покриття, палець спотикається, найзручніше здійснювати якісь операції, притискаючи до екрану ніготь або навіть стилус. Врахуйте, плівки або скла для XA поки криві, тобто закривають передню частину, залишають торці відкритими, виглядає це жахливо, краще не купувати нічого, ніж купувати таке. І врахуйте ось ще що, відсутність олеофобним покриття позначається не тільки при простому переміщенні по меню, але і при введенні з клавіатур, що підтримують «свайп», швидко переміщати палець не виходить. Різниця з будь-яким смартфоном, де покриття є, очевидна - нехай навіть це бувалий iPhone 6S Plus, де воно вже практично стерлося і відбитки з'являються моментально. Відбитки на Sony Xperia XA теж добре помітні і спереду, і ззаду, тому краще і акуратніше за все буде виглядати апарат білого, золотого або рожевого кольорів.

Відбитки на Sony Xperia XA теж добре помітні і спереду, і ззаду, тому краще і акуратніше за все буде виглядати апарат білого, золотого або рожевого кольорів

Діагональ IPS-дисплея - 5 дюймів, роздільна здатність - 1280 х 720 пікселів, закруглені торці позитивно впливають на враження - світловий індикатор зверху немов ширяє в повітрі, у дисплея як ніби немає рамок, формально вони все-таки є, нехай і майже непомітні. Вважаю, багато кинуться купувати Sony Xperia XA, облізнувшісь на Samsung Galaxy S7 Edge, зрозуміло, там більше функцій, зовсім інші характеристики, але ж скло теж закруглені! «Значить, майже те ж саме!» - привожу тут підслухані в магазині споживчі думки вголос. І смішно, і сумно, і ціна підштовхує до покупки. Звичайно, зовсім не те ж саме - я б радив перед покупкою спробувати попрацювати з екраном на зразках в салонах.

Звичайно, зовсім не те ж саме - я б радив перед покупкою спробувати попрацювати з екраном на зразках в салонах

Так ось, характеристики екрану не найкращі, але і розмір дисплея невеликий, так що при звичайному використанні HD-дозвіл не кидається в очі. Хоча, якщо придивитися до години, іконки ... Загалом, краще нікуди не вдивлятися і просто користуватися пристроєм. Хоча при погляді збоку екран блідне.

Не знаю, оформлювальні це роботи Sony або звичайна для Android річ, але в календарі дуже кумедні картинки для кожного місяця, класно і толково намальовано. Своє оформлення у музичного плеєра, свої шпалери, теми, кілька додатків, але, як і у серії Z5, тут узятий курс на зменшення стороннього ПО - мало утиліт, чистий Android, мінімум «улучшайзеров», багатьом це подобається.

Я вважаю, що олеофобним покриття в 2016 році необхідно для пристрою в будь-якій ціновій категорії.

До змісту >>>

Модифікації та продуктивність

Дві основні модифікації, XA (F3111) і XA Dual (F3112), нагадаю, використовуються nanoSIM, в версії з двома SIM-картами можна використовувати дві карти і карту пам'яті microSD без танців з бубном, окремі слоти. Мені особисто Dual-версія подобається більше, та й різниця в ціні невелика.

Мені особисто Dual-версія подобається більше, та й різниця в ціні невелика

Операційна система Android 6.0, процесор MediaTek Helio P10, за графіком відповідає Mali t860, 2 ГБ оперативної пам'яті, 16 ГБ вбудованої пам'яті - краще відразу розраховувати на карту microSD. У Sony не забувають ставити радіо, що дуже подобається деяким людям. З музичних форматів за замовчуванням підтримуються MP3, 3GPP, MP4, SMF, WAV, OTA, Ogg Vorbis, FLAC, ASF. Профіль Bluetooth 4.1, Wi-Fi MIMO, NFC,

Підтримується LTE, з «Мегафон» все працювало як належить.

До змісту >>>

Час роботи

Ємність батареї - 2300 мАч, серед особливостей заявлена ​​робота протягом двох днів, в Sony Xperia XA є знайомі режими STAMINA і Ultra STAMINA, перше відключає лише деякі можливості (GPS, вібрація, відключається регулярна синхронізація і т.д.), друге просто вирубує підключення до мережі всіма способами, працюють телефон, SMS і ряд найпотрібніших програм, хоча з деякими я б посперечався. Наприклад, без радіо точно можна обійтися. Обидві функції можна включити самостійно, і щоб досягти двох днів роботи, вам доведеться це зробити, в простому режимі не виходить. Смартфон працює день при звичайній завантаженні, з включеними Bluetooth і Wi-Fi, хочете більшого - вчіться користуватися штатними енергозберігаючими функціями, зменшуйте підсвічування. Самі все знаєте.

У комплекті поставляється звичайне ЗУ, за допомогою блоку живлення UCH12 можна користуватися благами швидкої зарядки - 10 хвилин підключення до мережі, 5,5 годин роботи. Зручно, якщо ви десь в місті, але вам тоді доведеться розщедритися на UCH12. Підтримуються технології Quick Charge 3.0 (клас A) від Qualcomm і Pump Express + 2.0 від MediaTek, зарядка працює не тільки з X, XA, але і з серіями Z5, Z3. Ціна зарядного пристрою в Росії поки невідома.

До змісту >>>

камери

Фронтальна камера 8 МП, основна 13 МП Sony Exmor RS, імпульсна світлодіодний спалах. Є підтримка HDR, гібридна автофокусування, з Sony Xperia Z5 сюди прийшли деякі функції на кшталт п'ятикратного масштабування Clear Image - але краще обходитися без збільшення. Незрозуміло, чому апарат не запам'ятовує виставлені параметри, скажімо, я вибрав ручні настройки, максимальний дозвіл, зробив кілька знімків, вийшов в меню, потім знову запускаю камеру, а там знову автоматичний режим. І постійно доводиться лізти в налаштування, перемикатися між 13 МП і квадратними кадрами і 9 МП і картинками з нормальним співвідношенням сторін. Взагалі, це в Sony давно так - і ще, якщо ви запускаєте камеру з кнопки, тут теж настройки не виходить змінити за своїм бажанням.

Взагалі, це в Sony давно так - і ще, якщо ви запускаєте камеру з кнопки, тут теж настройки не виходить змінити за своїм бажанням

Але добре, що тут є кнопка зйомки. І сама камера здатна зробити нормальний кадр в сонячну погоду.

Відео виходить ось таке.

Фронтальна камера 8 МП, широкоугольная, з автофокусом, в кадр можуть поміститися кілька людей.

У додатковому меню можна встановити різні додатки для камери, але ви врахуйте, це не флагман, і деякі доповнення будуть працювати повільно.

Сподобалася швидкість автофокусування і запуску камери.


висновки

Ціни поки такі, 21 990 рублів за версію з одного SIM-картою, 22 990 рублів за DualSIM, непогано.

Вібрація відчувається в кишені, якість прийому мені здалося гірше, ніж з тією ж SIM-картою в iPhone 6S Plus, але, звичайно, апарати не можна порівнювати, різні ціни, різні світи.

Просте запитання, чи можна жити з Sony Xperia XA після флагманських дорогих пристроїв? Ех, ось додали б олеофобним покриття, так взагалі не було б питань - це моя найбільша претензія до компанії. Смартфон на ім'я XA гарний, спритний, камера непогана, «порожній» Android сподобається тим, хто сам звик все налаштовувати. Добре, що у версії DualSIM два слота, і добре, що не забули про слот для карт пам'яті. Власникам раджу відразу ж знайти відповідну плівку або скло, стане в нагоді і зарядний пристрій UCH12.

Відповідаючи на питання вище - жити з XA цілком можна.

До змісту >>>

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Ну так а чому дизайн хороший?
Вам смішно, але є такі служби в інших смартфонах цієї цінової категорії?
Просте запитання, чи можна жити з Sony Xperia XA після флагманських дорогих пристроїв?

Новости