Mobile-review.com Огляд смартфона Wileyfox Spark

  1. зміст Характеристики Комплект поставки Вступ Дизайн, розміри, керуючі елементи дисплей ...
  2. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  3. дисплей
  4. акумулятор
  5. комунікаційні можливості
  6. Пам'ять і карта пам'яті
  7. камери
  8. Продуктивність і програмна платформа
  9. програмна платформа
  10. Мультимедіа
  11. висновок
  12. конкуренти

зміст
  1. Характеристики
  2. Комплект поставки
  3. Вступ
  4. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  5. дисплей
  6. акумулятор
  7. комунікаційні можливості
  8. Пам'ять і карта пам'яті
  9. камери
  10. Продуктивність і програмна платформа
  11. програмна платформа
  12. Мультимедіа
  13. висновок
  14. конкуренти

Характеристики

  • Матеріали корпусу: пластик і скло
  • Операційна система: Google Android 6 (Cyanogen OS 13)
  • Мережа: 2G / 3G / 4G
  • Процесор: 4 ядра, MediaTek MT6735A
  • Оперативна пам'ять: 1 ГБ
  • Пам'ять для зберігання даних: 8 ГБ
  • Інтерфейси: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 4.0, роз'єм microUSB (USB 2.0) для заряду / синхронізації, 3.5 мм для гарнітури
  • Екран: ємнісний, IPS 5 '' з роздільною здатністю 720x1280 точок
  • Камера: 8 МП c автофокусом + 8 МП, спалах
  • Навігація: GPS
  • Додатково: сенсори наближення і освітлення, FM-радіо
  • Батарея: знімна, літій-полімерна (Li-Pol) ємністю 2200 мАг
  • Габарити: 143x70.4x8.65 мм
  • Вага: 135 г

Комплект поставки

  • смартфон
  • кабель microUSB

Вступ

Британський бренд мобільних телефонів Wileyfox ( для тих , Хто не знайомий з фірмою) не так давно анонсував кілька пристроїв. Одне з них добралася і до нас - Spark. Це смартфон на операційній системі Cyanogen OS, заснованої на Google Android версії 6.0. З примітного: досить тонкий корпус, зігнуте 2.5D скло, дві сімкарти і наявність 4G.

На даний момент гаджет можна легко знайти на прилавках магазинів, на відміну від попереднього покоління пристроїв. Однак ціна стала не такою привабливою. Судіть самі, Swift обходився покупцям (з купоном) в 89 доларів або в 109 доларів без знижок, при цьому мав 2 ГБ ОЗУ, 16 Гб вбудованої пам'яті, 13 МП камеру, батарейку на 2500 мАг. Spark варто (в перерахунку на долари) 124 долара, проте «оперативки» всього лише 1 ГБ, вбудованої пам'яті 8 ГБ, камера на 8 МП, а акумулятор схуд до 2200 мАг.

Для мене такий розклад абсолютно незрозумілий: новинка стала дорожче, а технічні характеристики гірше. Крім того, в комплекті ви не знайдете ні гарнітури, ні мережевого адаптера ...

Дизайн, розміри, керуючі елементи

Компанія Wileyfox йде в ногу з модою, тому в Spark використовується зігнуте скло 2.5D. Хоча справедливості заради варто відзначити, що подібне рішення було ще в Apple iPhone (власне, з нього і пішла мода на лицьову панельку, що плавно переходить на бічні грані) дворічної давності. У будь-якому випадку, виглядає симпатично, однак і не настільки практично в порівнянні зі звичайним плоским склом.

У будь-якому випадку, виглядає симпатично, однак і не настільки практично в порівнянні зі звичайним плоским склом

По периметру проходить тонкий глянцевий бортик, тильна кришка приємна на дотик, зроблена з пластику, покритого чимось середнім між «софт-тач» і матовим полікарбонатом. Там же розташований фірмовий великий логотип з анодованого цинку, який мені до сих пір нагадує «знак Бафомета».

Там же розташований фірмовий великий логотип з анодованого цинку, який мені до сих пір нагадує «знак Бафомета»

Квітів корпусу два: білий і чорний. У чорного (хотів було додати «афроамериканця», щоб не вважали за расиста) підкладка фронтальної частини темна, такого ж кольору бічні грані, кришка темно-сіра. Апарат в світлому, на мій погляд, більш елегантний: білі лицьова сторона і задня панелька, а боки і логотип золотисті.

Апарат в світлому, на мій погляд, більш елегантний: білі лицьова сторона і задня панелька, а боки і логотип золотисті

Скло має олеофобним покриття, якість середня (відбитки рясно покривають всю фронтальну панель), палець ковзає добре. Варто відзначити відмінну покриття антивідблиску: відображення практично непомітні, навіть сонце Spark дарма.

Варто відзначити відмінну покриття антивідблиску: відображення практично непомітні, навіть сонце Spark дарма

Датчики освітлення і наближення, камера, індикатор пропущених подій і розмовний динамік (забраний металевою решіткою мідного кольору) розташовані зверху на лицьовій стороні телефону. Спікер гучний, якість трохи вище середнього, розбірливість хороша, співрозмовника чути щодо чітко. Трохи не сподобався тембр, він кілька бубонить.

Трохи не сподобався тембр, він кілька бубонить

Внизу - microUSB і мікрофон (зліва), зверху - 3.5 мм аудіовихід на навушники.

5 мм аудіовихід на навушники

Справа розташована кнопка живлення (вона ж активує підсвітку і блокує екран). Практично втоплена в корпус, м'яка, хід мінімальний. Зліва аналогічно виконана клавіша-гойдалка регулювання гучності.

Зліва аналогічно виконана клавіша-гойдалка регулювання гучності

Зі зворотного боку: вічко камери врівень з корпусом, спалах і динамік гучного зв'язку.

Зі зворотного боку: вічко камери врівень з корпусом, спалах і динамік гучного зв'язку

Кришка знімається. Під нею - акумулятор, який також можна зняти при бажанні. Зверху знаходяться два слоти під сімкарти формату micro і роз'єм microSD ( «гаряча» заміна не передбачена).

Зверху знаходяться два слоти під сімкарти формату micro і роз'єм microSD ( «гаряча» заміна не передбачена)

Wileyfox і LG G4

До змісту >>>

дисплей

У цьому пристрої виробник встановив екран діагоналлю 5 дюймів. Фізичний розмір матриці - 62х110, рамки праворуч і ліворуч - по 4,5 мм, зверху - 16, а знизу - 16,5 мм.

Матриця Wileyfox Spark виконана за технологією TFT-IPS без повітряного прошарку (Oncell Full Lamination). Дозвіл - HD, тобто 720х1280 пікселів, щільність - 294 пікселя на дюйм. Тачскрін відпрацьовує до 10 одночасних дотиків! Сенсорний шар ємнісного типу, претензій немає.

Кути огляду максимальні, але під певними кутами матриця Фіолет і желтит.

Яскравість середня - 390 кд / м2, контрастність низька - 400: 1. На сонці картинка не проглядається, в тіні читається.

Біла лінія - та мета, якої ми намагаємося досягти. Жовта лінія - фактичні дані екрану. Ви можете бачити, що ми знаходимося безпосередньо над цільової кривої при значеннях від 0 до 100%, що означає, що при кожному значенні зображення пересвічений. Жовта лінія - фактично середня кількість червоного, зеленого і синього.

Середнє значення гами - 1.76, нижче норми (2,3).

Судячи з графіком рівнів, типова ситуація більшості екранів: синій колір трохи вище за інших.

Температура не змінюється в залежності від яскравості і дорівнює 6800 К.

Судячи по діаграмі, отримані дані практично відповідають трикутнику sRGB. Для IPS-матриці ці дані - непоганий результат.

Багато точки сірого розмістилися в радіусі DeltaE = 10, що свідчить про те, що в сірих кольорах не будуть присутні інші відтінки кольорів.

Після тесту калібратора був дещо здивований результатом: кольору точні, сірий особливих питань не викликає, температура не «стрибає».

Разом: кути огляду слабкі, контрастність низька, яскравість середня, але передача кольору натуральна.

на світлі

на світлі

Білий колір

Білий колір

засвітка

До змісту >>>

акумулятор

У даній моделі використовується знімний акумулятор ємністю 2200 мАг. Для подібного класу пристроїв ємність стандартна. Офіційні дані:

  • Максимальний час розмови (годин): 9
  • Максимальний час очікування (годин): 160
  • Час роботи в інтернеті (3G / LTE): 4
  • Час роботи в інтернеті (Wi-Fi): 5
  • Час відтворення відео (годин): 5
  • Час відтворення аудіо (годин): 40

У моєму випадку смартфон працював практично весь день при слабкій завантаженні (20-30 хвилин розмов, 3-4 години 4G і стільки ж Wi-Fi, пошта / твіттер / соціальні мережі). Програвання відео на максимальній яскравості - близько 4 годин, ігри (World of Tanks Blitz) - приблизно 1,5 години.

Програвання відео на максимальній яскравості - близько 4 годин, ігри (World of Tanks Blitz) - приблизно 1,5 години

Виробник заощадив на зарядці, тому в комплекті її немає. Якщо в разі минулого року це було хоч якось пояснити, то зараз відсутність мережевого адаптера - невиправдана економія.

До змісту >>>

комунікаційні можливості

Апарат обладнаний двома microSIM-слотами. Обидва роз'єми підтримують роботу в мережі 4G LTE CAT 4 в Росії (800/1800 / 2600МГц). Чіпа NFC немає.

Решта стандартно: Wi-Fi (a / b / g / n), Bluetooth 4.0 (EDR + HSP), роз'єм microUSB (USB 2.0 з функцією OTG) для заряду / синхронізації. Навігація GPS працює без проблем.

інформація SAR

Біля тіла - 0.272 Вт / кг (голова), 0.506 Вт / кг (тіло). Смартфон Wileyfox Spark відповідає міжнародним нормам щодо впливу радіохвиль. Граничне значення за питомим коефіцієнтом поглинання (SAR) не повинно перевищувати 2,0 Вт / кг.

До змісту >>>

Пам'ять і карта пам'яті

В апараті Wileyfox Spark встановлений 1 ГБ оперативної пам'яті. Звичайно ж, такого обсягу вистачає для більшості простих завдань, але 2 ГБ явно б не завадили, враховуючи минулорічний Swift. Вбудованої пам'яті сумно мало - всього 8 ГБ, є трохи менше 4 ГБ. Тобто, завантажити 2-3 складних іграшки (або один WOT) - і все, пам'ять закінчилася. Є карта пам'яті, але не завжди на неї можна перенести дані, та й незручно.

До змісту >>>

камери

Основний модуль на 8 МП (оптика f2.2), фронтальний модуль також 8 МП (діафрагма f2.2), присутній спалах.

Для пристрою за 8 000 рублів фотографії виходять цілком непоганими. Радують різкість картинки, яскраві кольори, точний і швидкий фокус. Однозначну мінус - шуми навіть при хорошому освітленні. Як не дивно, нічні кадри виходять навіть з меншою кількістю шумів. Матриця фотоапарата погано справляється з дуже яскравими об'єктами (дивіться приклад кадру), «скаче» експозиція (об'єкт то яскравий, то темний).

Фронтальна камера хороша, до неї претензій немає.

Смартфон пише відео з роздільною здатністю FullHD при 30 к / с в будь-яких умовах освітлення. Деталізація середня, фокус точний і швидкий, наводиться тачем. Звук чистий, моно.

Селфі записує HD-ролики.

приклади фотографій

До змісту >>>

Продуктивність і програмна платформа

Модель Wileyfox Spark функціонує на чіпсеті MediaTek MT6735A. Це чотирьохядерний чіп, техпроцес 28 нм, ARM Cortex-A53 64-біт з частотою 1.3 ГГц, графічна частина - Mali-T720.

З точки зору швидкості інтерфейсу все відмінно, ніяких проблем. Однак сама по собі операційна система сильно «лага»: постійні гальма на рівному місці, не відразу переключаються завдання, часто довго відкриваються додатки. Напевно треба було кілька разів скинути настройки, прошити свіжу версію прошивки, постукати в бубон і плюнути через ліве плече, стоячи обличчям строго на північ.

Ігри йдуть нормально, але тільки на низьких налаштуваннях. Приклад Unkilled:

  • Низькі настройки (30 к / с)
  • Середні (20 - 22 к / с)
  • Високі (12 - 15 к / с)

До змісту >>>

програмна платформа

Пристрій працює під управлінням Cyanogen OS 13 (Google Android версії 6.0). Більш докладно про систему можна дізнатися тут .

До змісту >>>

Мультимедіа

Гучність динаміка трохи вище середньої, якість непогана, по крайней мере, не хрипить. Відтворює в основному середні і високі частоти.

У навушниках гучність висока, якість приємне, правда, низькі частоти трохи гудуть. Серед додатків є AudioFX: настройки еквалайзера, пресети, баси і віртуалізатор.

Радіо присутній.


висновок

Відверто скажу, що перші продукти компанії Wileyfox мене здивували і порадували. Вони були недорогими і мали на момент анонса відмінні технічні характеристики. Апарат Storm мені настільки сподобався, що я серйозно думав над тим, а чи не купити його для особистого користування. Так, варто відзначити, що купити Storm і Swift можна було тільки через фірмовий сайт або на JDcom.

Через рік команда Wileyfox представляє лінійку Spark: звичайний Spark, Spark + і Spark X (В Росії не буде продаватися). Причому всі три моделі гірше перших гаджетів практично за всіма параметрами, в тому числі і за ціною. Ясна річ, що і на батьківщині вони коштують дорого, але нам-то, споживачам, яка різниця, чи не так?

Ще раз повторю, що в Росії смартфон Wileyfox Spark коштує 8 000 рублів і купити його можна, наприклад, в «Евросети», на сайтах ru.wileyfox.com або flystore.ru. Мені здається, що реально цікава для потенційного покупця ціна - в районі 6 000 - 7 000 рублів.

Незважаючи на вищесказане, я рекомендую придивитися до цієї моделі, хоча б через те, що Spark добре виглядає, у нього є 4G і цікава система Cyanogen OS на основі Google Android версії 6.0.

плюси

  • симпатичний дизайн
  • хороша збірка
  • Непогані камери для своєї ціни
  • дві сімкарти
  • 4G

мінуси

  • мало ОЗУ
  • Мало вбудованої пам'яті
  • гальма системи
  • Мала ємність акумулятора
  • Невисока контрастність екрану

конкуренти

  • Alcatel POP UP 6044D. Коштує від 8 000 рублів. ОЗУ 2 ГБ, вбудованої пам'яті 16 ГБ, камера на 13 МП. Мінус - батарейка на 2000 мАг
  • Honor 5A. Коштує від 8 000 рублів. ОЗУ 2 ГБ, вбудованої пам'яті 16 ГБ, камера на 13 МП
  • ZTE Blade A510. Варто 8 000 рублів. Камера на 13 МП, решта аналогічно Spark
  • Jinga Basco M500 LTE. Варто 8 000 рублів. Камера на 13 МП, решта аналогічно Spark
  • Ginzzu S5020. Коштує 7 500 рублів. аналог Spark
  • Microsoft Lumia 550 LTE. Варто 7 000 рублів
  • Fly FS504 Cirrus 2. Варто 6 600 рублів. немає 4G
  • Prestigio Muze C3. Коштує 6 400 рублів. немає 4G
  • Wileyfox Swift. Варто 9 000 рублів.

До змісту >>>

До змісту >>>

Всі новини зі світу android, а також цікаві статті, авторські колонки і конкурси - android.mobile-review.com - все про android!

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Ясна річ, що і на батьківщині вони коштують дорого, але нам-то, споживачам, яка різниця, чи не так?

Новости