Mobile-review.com Мегафон, «Роумінг гудбай»

  1. Параметри і особливості
  2. резюме

C таким англіцизмом так і хочеться перевести «гудбай» на «see you later», але тоді б сенс спотворився. 300 руб. на добу - цілком адекватна ціна за те, що в чужій країні ви будете користуватися своїм тарифом як вдома, майже без обмежень і «маленьких хитрощів». Шкода, що працює в обмеженому числі країн.

Чи не порахуйте за рекламу, але мені таке рішення і правда подобається. Не бозна-які гроші в бюджеті поїздки за кордон (на каву більше витратите), зате рішення універсальне і безтурботне. Думати взагалі не потрібно. Які опції підключати-відключати, як вони один з одним взаємодіють, що кожна опція дає і яка з опцій автоматично відключає іншу ... В області тарифів на стільниковий зв'язок прислів'я «Простота гірша за крадіжку» працює рівно навпаки: чим простіше, тим краще для споживача . Де-небудь «поцуплять» в будь-якому випадку, а так хоч зрозуміло і передбачувано для гаманця.

Де-небудь «поцуплять» в будь-якому випадку, а так хоч зрозуміло і передбачувано для гаманця

На перший погляд, ціна 299 руб. на добу виглядає недоброї. Втім, схожа опція «Забугоріще» в МТС коштує 320 руб, т. Е. Приблизно стільки ж. Потрібно дивитися, вважати й оцінювати наслідки. І усвідомлено діяти. Мені тут недавно по-секрету розповіли про середню вартість включення смартфона з сімкарти МТС в аеропорту прибуття, оцінили в більш ніж 12 000 руб. Як так?! Запросто! Була у людини підключена опція «Забугоріще», вирішив підключити і підключив «Нуль без кордонів» (країна була невідповідна). Приїхав назад - відключив, не забув, молодець! Відключити-то відключив, але «Забугоріще» потім саме собою не підключилося. У наступній поїздці зрозумів, але трохи запізно: смартфон після включення встиг всмоктати оновлень і новинних стрічок на ті самі 12 000 руб.

Цей «Роумінг гудбай» теж потрібно не забувати відключати після повернення додому, інакше гроші будуть продовжувати списуватися. Доживемо ми до того часу, коли всі платні опції для поїздок всі оператори будуть відключати автоматично після повернення в домашній регіон? Непогане джерело прибутку від забудькуватих, хоча формально не причепишся, абонент «сам дурень». З іншого боку, такі дії теж можуть не всім сподобатися. Мені розповідали, що на диво багато абонентів як підключили скільки-то років тому «Нуль без кордонів», з тих пір так і не відключали. І в разі частих поїздок не прогадали, за цей час опція кілька разів дорожчала, зараз 95 руб. на добу замість 19 руб. в першій версії. Подорожчання рівно в п'ять (!) Разів, так.

Параметри і особливості

Як вже написав, вартість опції 299 руб. на добу. На сайті зустрічається «Вартість підключення опції - 0 руб.», Але це, мабуть, мається на увазі відсутність додаткової плати за факт підключення. 299 руб. списують відразу, починаючи з наступного дня списання відбуваються рівно через кожну добу, т. е. в той час, коли опція була вперше підключена.

Опція діє тільки на комунікації з Росією, дзвінки в інші країни, як і дзвінки по країні перебування тарифікуються по 89 руб. за хвилину. Інтернет надається за умовами домашнього тарифу або підключених інтернет-опцій, максимальний обсяг доступного інтернет-трафіку - 3 ГБ на добу.

Є уточнення про те, що опція починає діяти за часом країни перебування. Швидше за все, мова йде про те, що опція запрацює в той момент, коли час в країні перебування зрівняється з моментом підключення опції за московським часом.

Швидше за все, мова йде про те, що опція запрацює в той момент, коли час в країні перебування зрівняється з моментом підключення опції за московським часом

Країни, в яких опція діє. Пере-підключати «Роумінг гудбай» при переміщенні в іншу країну не потрібно, опція буде продовжувати працювати. Однак якщо ви перемістилися в ту країну, в якій опція не діє, то автоматично опція не відключиться і гроші щодоби продовжать списуватися. Відповідно, і після повернення в Росію опцію потрібно не забути відключити. Також опція не діє на дзвінки по супутниковому зв'язку, на повітряних і круїзних судах.

Присутній фраза «Мегафон вправі обмежувати тривалість з'єднання і надання послуг зв'язку до настання наступної доби відповідно до Умов надання послуг зв'язку».

резюме

«Роумінг гудбай» Мегафона, як і «Забугоріще» МТС - приклад комфортного і цивілізованого підходу до міжнародного роумінгу, коли людина просто купує можливість продовжувати користуватися своїм пакетним тарифом в поїздках. Шкода, що працюють такі опції далеко не у всіх країнах, але таке світле роумінгова майбутнє навряд чи настане. Навіть якщо настане, то не по цінам, які ми погодимося платити. Нинішня ціна пакетних опцій може здатися завеликою, але ми платимо за зручність і за повний комплект, а не за окремі спеціальні роумінгові пакети послуг. «Роумінг гудбай» Мегафона, на жаль, автоматично не відключається після повернення в Росію, а то можна було б його підключити один раз і забути. Ще хотілося б якогось компромісу для країн, в яких опція не працює, нехай що-небудь сильно урізане, але з автоматичним перемиканням на такий варіант.

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Як так?
Доживемо ми до того часу, коли всі платні опції для поїздок всі оператори будуть відключати автоматично після повернення в домашній регіон?

Новости