Mobile-review.com Огляд смартфона Xiaomi Mi4

  1. Фотографії в інтер'єрі зміст:
  2. Характеристики:
  3. Комплект поставки
  4. Дизайн, матеріали корпусу
  5. збірка
  6. Габарити
  7. елементи управління
  8. екран
  9. Камера
  10. Автономна робота
  11. Платформа, пам'ять
  12. Продуктивність, тести
  13. інтерфейси
  14. Телефонні функції
  15. навігація
  16. MIUI 5/6
  17. Висновок
  18. ПОСИЛАННЯ по темі

Фотографії в інтер'єрі

зміст:

  1. Характеристики
  2. Вступ
  3. Комплект поставки
  4. Дизайн, матеріали корпусу
  5. збірка
  6. Габарити
  7. елементи управління
  8. екран
  9. Камера
  10. Автономна робота
  11. Платформа, пам'ять
  12. Продуктивність, тести
  13. інтерфейси
  14. Телефонні функції
  15. Навігація
  16. MIUI 5/6
  17. висновок

Характеристики:

  • Матеріали корпусу: пластик, метал, скло
  • Операційна система: Android 4.4.2, MIUI V5 (у вересні буде доступно оновлення до MIUI 6)
  • Мережа: GSM / EDGE, UMTS / HSDPA, TD-LTE (в поточній версії підтримки FDD немає)
  • Процесор: чотирьохядерний, 2.5 ГГц, на платформі Qualcomm Snapdragon 801
  • Оперативна пам'ять: 3 ГБ
  • Пам'ять для зберігання даних: 16/64 ГБ
  • Карта пам'яті: немає
  • Інтерфейси: Wi-Fi (a / b / g / n / ac), Bluetooth 4.0, роз'єм microUSB (USB 2.0, підтримка MHL, USB-OTG) для заряду / синхронізації, 3.5 мм для гарнітури
  • Екран: IPS- LCD, діагональ 5 ", роздільна здатність 1920x1080 точок, 441 ppi (автоматичне регулювання рівня підсвічування, три профілю колірної температури на вибір)
  • Основна камера: 13 МП з автофокусом і спалахом, відео записується в 1080p
  • Фронтальна камера: 8 МП, відео записується в 1080p
  • Навігація: GPS (підтримка A-GPS), Глонасс
  • Додатково: акселерометр, датчик світла, сенсор наближення, гіроскоп, магнітометр (компас)
  • Батарея: Li-Ion ємністю 3080 мАг
  • Габарити: 139.2 x 68.5 x 8.9 мм
  • Вага: 149 грам

Вступ

Швидкість, з якою прогресують китайські бренди, вражає. Ще два роки тому Xiaomi була відносно невеликою компанією з декількома моделями з категорії «трохи вище середнього» (Xiaomi Mi1 і Mi2), що привертали в основному ціною і характеристиками. Зовні і за матеріалами корпусу ці пристрої могли зацікавити, можливо, лише своєю простотою і лаконічністю, але точно не якістю виконання і матеріалами.

Зовні і за матеріалами корпусу ці пристрої могли зацікавити, можливо, лише своєю простотою і лаконічністю, але точно не якістю виконання і матеріалами

З виходом Mi3 стало ясно, що досягнувши необхідного рівня в співвідношенні ціни і характеристик, Xiaomi вирішили зосередитися на двох інших елементах - дизайні, зовнішньому (корпусу) і внутрішньому (оболонки). Смартфон Xiaomi Mi4 - лише перший зразок нового напряму, обраного компанією, але вже дуже вражаючий. Так, китайці зовсім не приховують своєї любові до Apple і сміливо, без тіні сумнівів і докорів копіюють все, що здасться їм цікавим. У випадку з Xiaomi Mi4 частково скопіювали дизайн, у випадку з MIUI 6 практично всі, від стилістики іконок до напівпрозорих блоків інтерфейсу і меню. Але важливо не це, врешті-решт, з тим же успіхом Mi4 можна назвати копією Huawei Ascend P7, а його, в свою чергу, копією ще чого-небудь. Важливо інше, як тільки ви берете Xiaomi Mi4 в руки, думки про копіювання або якийсь вторинності дизайну моментально пропадають, і ви розумієте: ось воно, відмінне виконання в деталях і справжню якість.

Це вже не просто китайський смартфон - це новий рівень як для Xiaomi, так і для багатьох інших компаній з Китаю в цілому, адже слідом за Xiaomi потягнуться й інші.

До змісту >>>

Комплект поставки

Упаковка, вже звична для пристроїв Xiaomi, - компактна коробка з перероблених матеріалів, здатна витримати вагу декількох чоловік. Усередині мінімальний набір необхідних аксесуарів, крім самого пристрою: зарядний блок, кабель USB-microUSB, скріпка для установки SIM-карти (формат microSIM) і кілька тоненьких паперових інструкцій.

Усередині мінімальний набір необхідних аксесуарів, крім самого пристрою: зарядний блок, кабель USB-microUSB, скріпка для установки SIM-карти (формат microSIM) і кілька тоненьких паперових інструкцій

До змісту >>>

Дизайн, матеріали корпусу

Відразу після презентації я написав у себе в твіттері, що дизайн нового Xiaomi Mi4 мені дуже нагадує Apple iPhone 5 / 5s. Як і буває в таких випадках, думки читачів розділилися; одні говорили, що пристрої дійсно дуже схожі, особливо якщо дивитися на смартфони з торців, інші лаялися і відзначали, що дизайн у Mi4 самобутній, а всі, хто звинувачує компанію в копіюванні, самі такі.

Як і буває в таких випадках, думки читачів розділилися;  одні говорили, що пристрої дійсно дуже схожі, особливо якщо дивитися на смартфони з торців, інші лаялися і відзначали, що дизайн у Mi4 самобутній, а всі, хто звинувачує компанію в копіюванні, самі такі

Зараз, коли я тиждень використовую Xiaomi Mi4, говорити про те, що його дизайн у кого-то запозичений, мені не хочеться абсолютно. Якість виготовлення, використовувані матеріали, форма корпусу і габарити - всі ці компоненти виконані настільки якісно і добре, що пристрій сприймається як цілісний продукт, який не потрібно з чимось порівнювати або намагатися зіставити.

Якість виготовлення, використовувані матеріали, форма корпусу і габарити - всі ці компоненти виконані настільки якісно і добре, що пристрій сприймається як цілісний продукт, який не потрібно з чимось порівнювати або намагатися зіставити

В основі дизайну простота форми і якість матеріалів - лицьова панель з трьома кнопками внизу і датчиками над екраном захищена склом, рамка корпусу виконана з нержавіючої сталі з невеликим скосом ближче до передньої панелі, щоб не було гострих кутів, спинка пристрої з пластика. У випадку з моделлю білого кольору це глянсовий пластик з напівпрозорим верхнім шаром і білим внутрішнім, з текстурою в формі ромбів.

У випадку з моделлю білого кольору це глянсовий пластик з напівпрозорим верхнім шаром і білим внутрішнім, з текстурою в формі ромбів

Одна з головних фішок дизайну Xiaomi Mi4 - змінні панельки. Причому, якщо у випадку з Moto X, смартфоном, що відродили якусь моду на «кастомізацію» зовнішнього вигляду пристроїв, панель вибиралася при замовленні на сайті і, фактично, була незмінною, а OnePlus One запропонували менш десяти варіантів змінних панелей, Xiaomi зробили дуже сміливий крок в цьому напрямку. По-перше, змінні панелі будуть доступні окремо, і замовлену панель можна спокійно встановити замість стандартної самостійно. По-друге, вже зараз заявлено понад 20 варіантів змінних панелей і в майбутньому, ймовірно, їх стане ще більше.

C точки зору практичності корпусу Mi4 також хороший - сліди і відбитки на «спинці», хоч вона і глянсова, непомітні, фронтальна панель, природно, брудниться, але з неї сліди легко віддаляються.

До змісту >>>

збірка

До якості збірки смартфона немає ніяких претензій - все дуже добротно і надійно, корпус відчувається як монолітний, незважаючи на можливість зняти кришку і замінити її на іншу. Люфту кришки немає, клавіші щільно «сидять» на своїх місцях, а лоток під microSIM карту виконаний дуже якісно і максимально точно підігнаний до свого слоту, так що пил і бруд між лотком і корпусом (як в Apple iPhone 5c, наприклад) забиватися НЕ буде .

Люфту кришки немає, клавіші щільно «сидять» на своїх місцях, а лоток під microSIM карту виконаний дуже якісно і максимально точно підігнаний до свого слоту, так що пил і бруд між лотком і корпусом (як в Apple iPhone 5c, наприклад) забиватися НЕ буде

Відео про створення основи корпусу для Xiaomi Mi4

До змісту >>>

Габарити

За рахунок мінімальної товщини рамки зліва і праворуч від екрану (3 мм від краю корпусу до фактичного зображення на дисплеї), а також розумного використання простору зверху і знизу Xiaomi Mi4 вийшов одним з найбільш компактних смартфонів серед моделей з екранами 5 ''.

За рахунок мінімальної товщини рамки зліва і праворуч від екрану (3 мм від краю корпусу до фактичного зображення на дисплеї), а також розумного використання простору зверху і знизу Xiaomi Mi4 вийшов одним з найбільш компактних смартфонів серед моделей з екранами 5 ''

Судіть самі:

  • Xiaomi Mi4 (5 '') - 139,2 x 68,5 x 8.9 мм, 149 грам
  • Xiaomi Mi3 (5 '') - 144 x 73,6 x 8,1 мм, 145 грам
  • Apple iPhone 5S (4 '') - 123.8 x 58.6 x 7.6 мм, 112 грам
  • HTC One (M8) (5 '') - 146,4 x 70,6 x 9.4 мм, 160 грам
  • Nokia Lumia 930 (5 '') - 137 x 71 x 9.8 мм, 167 грам
  • Samsung Galaxy S5 (5.1 '') - 142 x 72.5 x 8.1 мм, 145 грам
  • Hu awei Ascend P7 (5 '') - 139.8 x 68.8 x 6.5 мм, 124 грами

Xiaomi Mi4 виграє практично у всіх інших смартфонів з п'ятидюймовими екранами в головному - в ширині корпусу. А саме ширина є головним показником того, наскільки зручно вам буде утримувати пристрій в одній руці.

А саме ширина є головним показником того, наскільки зручно вам буде утримувати пристрій в одній руці

Саме за рахунок адекватної ширини Mi4 відмінно лежить в руці, їм цілком зручно користуватися однією рукою. Єдине, на що хочу звернути вашу увагу, якщо ви переходите на Mi4 з якоюсь помітно більш компактної моделі, все одно знадобиться час, щоб звикнути до його габаритам.

Єдине, на що хочу звернути вашу увагу, якщо ви переходите на Mi4 з якоюсь помітно більш компактної моделі, все одно знадобиться час, щоб звикнути до його габаритам

У порівнянні з IUNI U2

У порівнянні з IUNI U2

У порівнянні з Meizu MX2

У порівнянні з Meizu MX2

У порівнянні з HTC One (M8)

У порівнянні з HTC One (M8)

У порівнянні з LG G3

До змісту >>>

елементи управління

Під екраном Xiaomi Mi4 розташовані три сенсорні кнопки з підсвічуванням: «Меню» «Будиночок» і «Назад». На тривале утримання будь-якої з кнопок призначається дію відкриття диспетчера запущених додатків або закриття поточної програми. Також в налаштуваннях можна вказати час утримування клавіші, при якому буде спрацьовувати функція «тривалого утримування». Крім цього, в налаштуваннях є відключення підсвічування кнопок під екраном і виставляння часу її роботи, від 1 секунди до 20 або ж «завжди».

Крім цього, в налаштуваннях є відключення підсвічування кнопок під екраном і виставляння часу її роботи, від 1 секунди до 20 або ж «завжди»

На правому ребрі пристрою знаходяться клавіші гучності і харчування. Обидві кнопки виступають над поверхнею корпусу, і натискати їх зручно навіть «наосліп». Клавішу живлення можна відключити, а активацію екрану смартфона призначити на натиснення кнопки гучності. І ще одна цікава настройка - включення камери кнопкою «Назад».

І ще одна цікава настройка - включення камери кнопкою «Назад»

На лівому ребрі розташований лоток для microSIM-карти. Лоток відкривається за допомогою комлектні скріпки або будь-якого гострого тонкого предмета: канцелярська скріпка, шпилька та інше.

Лоток відкривається за допомогою комлектні скріпки або будь-якого гострого тонкого предмета: канцелярська скріпка, шпилька та інше

На верхньому торці Mi4 - роз'єм 3.5 мм для навушників і гарнітури, а також невелике віконце ІК-порту. На нижньому торці зліва - microUSB, праворуч - решітка викличного динаміка, в ній же захований розмовний мікрофон.

На нижньому торці зліва - microUSB, праворуч - решітка викличного динаміка, в ній же захований розмовний мікрофон

Над екраном, на лицьовій поверхні - розмовний динамік, фронтальна 8 Мп камера і датчики світла і наближення. Світлові індикатор знаходиться під екраном, нижче клавіші «Будиночок».

Світлові індикатор знаходиться під екраном, нижче клавіші «Будиночок»

До змісту >>>

екран

У смартфоні встановлений IPS LCD екран з діагоналлю 5 '' і роздільною здатністю 1920x1080 точок, значення ppi 441. Використовується матриця від компаній Sharp / JDI. Точної інформації про компанію-виробника захисного скла смартфона немає, як і в випадку з Mi3. Це може бути Gorilla Glass 3 або Dragontail від японської Asahi Glass. Головне, що потрібно знати, - в смартфоні використовується міцне захисне скло, стійке до подряпин, з олеофобним покриттям. Сенсорний екран відгукується не тільки на торкання пальцями, але і на торкання в рукавичках.

Сенсорний екран відгукується не тільки на торкання пальцями, але і на торкання в рукавичках

Якість картинки на екрані відмінне: зображення чітке, гладке, з максимальними кутами огляду і високою деталізацією. У налаштуваннях екрану також можна вибрати один з двох режимів насиченості і колірну температуру, від натурального тону до холодного або до теплого.

У налаштуваннях екрану також можна вибрати один з двох режимів насиченості і колірну температуру, від натурального тону до холодного або до теплого

На сонці дисплей поводиться добре, картинка блідне, але залишається читабельною. Запас яскравості біля екрану солідний, а мінімальний поріг підсвічування дозволить з комфортом читати в повній темряві. Автоматичне регулювання яскравості працює приблизно як в Xiaomi Mi3, тобто за принципом «коли як», іноді система вдало регулює яскравість, іноді - зовсім не так, як виставили б її ви.

Автоматичне регулювання яскравості працює приблизно як в Xiaomi Mi3, тобто за принципом «коли як», іноді система вдало регулює яскравість, іноді - зовсім не так, як виставили б її ви

Нижче наведені знімки порівняння екранів Xiaomi Mi4 (зверху) і HTC One (M8) (знизу) як одного з еталонних пристроїв з екраном 5 ''.

Нижче наведені знімки порівняння екранів Xiaomi Mi4 (зверху) і HTC One (M8) (знизу) як одного з еталонних пристроїв з екраном 5 ''

Блок оригінальних картинок (для оцінки квітів), джерело зображень: www.wallbase.cc :

До змісту >>>

Камера

Основна камера в Xiaomi Mi4 має наступні характеристики:

  • Дозвіл 13 мегапікселів
  • Сенсор Sony Exmor RS
  • 6 лінз
  • Діафрагма f / 1.8
  • світлодіодний спалах

Дозвіл фронтальної камери - 8 МП, тут використовується 5 лінз, а значення діафрагми таке ж, як для основної камери, - f / 1.8.

8

Спалах можна використовувати як ліхтарик, для цього є окрема утиліта. В налаштуваннях камери відразу можна вибрати простий режим (з мінімумом настроюються в режимі видошукача параметрів) або звичайний, коли всі налаштування знаходяться в парі кліків. Крім стандартних опцій: яскравості, контрастності, значень ISO і дозволу - в Xiaomi Mi4 є і ручні настройки витримки, колірної температури і вибір фокусної відстані вручну.

Також вручну можна вибирати баланс білого і накладаються на знімок прямо в режимі видошукача (ще до моменту зйомки) ефекти.

Геніальна знахідка, пов'язана з інтерфейсом камери в Xiaomi Mi4, - можливість робити знімок повторним дотиком області, на яку ви щойно сфокусувалися. Я не пам'ятаю, чи є це в якихось інших смартфонах, але раніше часто стикався з такою проблемою. В апараті є кілька варіантів зйомки: зазвичай це зйомка по торкання певній галузі екрану (камера фокусується і тут же знімає) або зйомка екранної кнопкою, тоді вам потрібно спочатку тапом сфокусуватися на певній галузі, а потім, завмерши, акуратно перевести палець на клавішу зйомки і зробити фотографію. У Mi4 ви можете тапом сфокусуватися на якійсь області і повторним тапом по кільцю зробити знімок, нікуди не переводячи палець - дуже зручно. Також на кільці фокусування набуде шкала експозиції, і, обертаючи його, можна змінювати значення цього параметра.

Тепер, що стосується якості фотографій. Я робив знімки на Xiaomi Mi4 в різних умовах: в приміщенні, ввечері, в сонячний день і практично вночі - і за підсумками, переглянувши всі фотографії і порівнявши їх з аналогічними знімками з LG G3, «маю сказати наступне». Камера в Xiaomi Mi4 одна з кращих серед всіх представлених на ринку смартфонів. Причому, мова йде не про якомусь окремому параметрі, будь то різкість зображень або правильна передача кольору, мова саме про збалансованість камери в Mi4. Кадри виходять в міру різкі, з правильною передачею кольору, точно визначеним балансом білого, без зайвої постобработки - словом, натуральні.

Нижче ви можете побачити блоки порівняльних фотографій, зроблених на Xiaomi Mi4 і LG G3 як еталонні з точки зору якості камери смартфони.

Зйомка в сонячний день:

Зйомка ввечері / вночі:

Зйомка в приміщенні:

Режим HDR на смартфоні працює більш-менш акуратно, особливо якщо знімати з ним увечері і вночі:

І ось ще кілька знімків на основну камеру, а також фотографії, зроблені на фронтальну:

Відео смартфон пише в максимальному дозволі 4k, також є більш звичне 1080p, є програмна стабілізація зображення в процесі відеозапису і безперервне фокусування (її можна відключити і наводити фокус по тапу). Є режим сповільненої зйомки (уповільнення в 30 разів - в 1800 разів). У процесі відеозапису можна масштабувати картинку і вручну вибирати значення експозиції за допомогою шкали всередині кільця фокусування.

До змісту >>>

Автономна робота

В апараті встановлений незнімний Li-Ion акумулятор ємністю 3080 мАг. В режимі програвання відео в якості 1080p, 5000 kbps (гучність і яскравість виставлені на три чверті або близько 70 відсотків, режим роботи акумулятора «збалансований», Wi-Fi і GPS відключені) смартфон працює близько 6-7 годин. Показник не рекордний, але цілком на рівні багатьох інших моделей на базі платформи Qualcomm Snapdragon 801.

Показник не рекордний, але цілком на рівні багатьох інших моделей на базі платформи Qualcomm Snapdragon 801

При щоденному використанні Xiaomi Mi4 тримався у мене весь день без проблем, до вечора залишалося 15-20 відсотків заряду при наступною схемою експлуатації: зняття з зарядки в 9-10 ранку, за день приблизно 1 година розмов, 10-20 текстових повідомлень, пошта Gmail , 3-4 години прослуховування музики, 1-2 години активного використання мобільного інтернету (Instagram, Twitter, Facebook, Chrome), постійна протягом дня листування в WhatsApp і Facebook messenger (сумарно не менше години), фотозйомка (в день виходить щось то близько 50 непотрібних кадрів, іноді менше).

В налаштуваннях MIUI можна вибрати один з трьох типів відображення поточного заряду акумулятора: зеленою смугою у верхній частині екрану, цифровим у відсотках всередині іконки батареї або звичним способом - значком з тане смужкою заряду.

До змісту >>>

Платформа, пам'ять

Смартфон побудований на базі платформи Qualcomm Snapdragon 801 (MSM8974AC) з чотирьохядерним процесором частотою 2.5 ГГц, графічна підсистема (GPU) - Adreno 330 з частотою процесора 578 МГц. В апараті 3 ГБ оперативної пам'яті і 16 або 64 ГБ вбудованої пам'яті. У моделі з 16 ГБ користувачеві доступно близько 13.3 ГБ. Слот під картку microSD не передбачений.

Слот під картку microSD не передбачений

До змісту >>>

Продуктивність, тести

У синтетичних тестах (Antutu) Xiaomi Mi4 знаходиться в п'ятірці найбільш продуктивних пристроїв, а реальності все так само добре. Смартфон не подлагівает, не гальмує, затримок при відкритті програм немає. Не знаю, за що тут можна зачепитися критику, працює пристрій плавно і швидко.

Також апарат без проблем «крутить» FullHD відео у високій якості і дозволяє з комфортом грати в усі доступні для платформи Android гри.

Нагрівання при щоденному роботі і вирішенні звичних для більшості завдань (дзвінки, вихід в інтернет, прослуховування музики) відсутній. При запуску вимогливих до «заліза» іграшок апарат гріється, але не можу сказати, що критично сильно, хоча, можливо, у мене просто не вистачило терпіння грати на смартфоні так довго, щоб він як слід розігрівся.

До змісту >>>

інтерфейси

Зараз є кілька версій смартфона, по одній на кожного китайського оператора. Дві моделі працюють в мережах другого і третього покоління, ще одна підтримує також 4G. На презентації пристрою в Китаї представники Xiaomi приділяли особливу увагу якраз підтримки 4G / LTE. На практиці ситуація зараз така: версії Xiaomi Mi4, доступні для замовлення або через інтернет-магазини, а також ті, що з'являться у вересні, не працюють в російських мережах четвертого покоління (FDD), а призначені для роботи в TD-LTE. У компанії пообіцяли випустити версію смартфона з LTE FDD ближче до кінця цього року, а поки можна говорити про те, що підтримки "нашого" LTE у Xiaomi Mi4 тимчасово немає.

Для синхронізації з ПК та передачі даних використовується комплектний кабель microUSB і інтерфейс USB 2.0. Є підтримка USB-OTG, до пристрою через перехідник можна підключати зовнішні накопичувачі з файловими системами FAT / FAT32.

Вбудований модуль Bluetooth 4.0 з профілем A2DP.

Wi-Fi (802.11 a / b / g / n / ac). C Wi-Fi модулем ніяких проблем, працює коректно, мережа не втрачає. Є підтримка стандарту DLNA, дозволяє сумісним пристроям передавати і приймати по домашній мережі різний медіа-контент (зображення, музику, відео), а також відображати його в режимі реального часу.

Wi-Fi роутер. Як і будь-який інший сучасний Android-смартфон, Xiaomi Mi4 можна використовувати в якості точки доступу, «роздаючи» інтернет через Wi-Fi.

Як і будь-який інший сучасний Android-смартфон, Xiaomi Mi4 можна використовувати в якості точки доступу, «роздаючи» інтернет через Wi-Fi

NFC. Підтримки NFC в Xiaomi Mi4 немає.

Вмикати і вимикати бездротові інтерфейси можна за допомогою вкладки всередині шторки повідомлень, а також через настройки.

До змісту >>>

Телефонні функції

За час використання Xiaomi Mi4 у мене не було проблем з якістю прийому мережі або поганим зв'язком (напевно, я просто живу в такому вдалому районі). Розмовний динамік середній за рівнем гучності, особливого запасу для дуже галасливих приміщень немає, але в цілому, рівня гучності вистачає. Викличний динамік трохи вище середнього по гучності, недолік тільки один - динамік розташований на нижньому торці, і якщо класти смартфон в кишеню, може вийти так, що динамік буде перекриватися і звучати тихіше, ніж зазвичай. Вібродзвінок в Mi4 хороший, відчувається навіть під час ходьби, коли апарат лежить в кишені.

Вібродзвінок в Mi4 хороший, відчувається навіть під час ходьби, коли апарат лежить в кишені

У Xiaomi Mi4 (точніше, в MIUI) є чорні списки для дзвінків и Повідомлень, функція вібрації при ВІДПОВІДІ на вихідний дзвінок, а такоже функція запису розмов после натіскання клавіші або автоматичного запису. Причому, можна включити автозапись всіх розмов або тільки розмова з абонентами з певного списку, який ви налаштовуєте самостійно. Розмови пишуться з лінії, тому чутно відмінно як співрозмовника, так і вас.

навігація

У Mi4 є GPS (а також A-GPS і ГЛОНАСС), швидкість пошуку супутників в режимі «висока точність» дуже швидка, проходить буквально п'ять секунд, і пристрій вже приймає сигнал 4-5 супутників. Якщо вибрати режим визначення місцеположення тільки по GPS, на пошук буде йти 10-15 секунд. Якогось спеціального навігаційного софта в смартфоні немає, встановлені тільки карти Google.

До змісту >>>

MIUI 5/6

Тут відразу потрібно зробити застереження. Зараз (на серпень 2014 роки) смартфон працює під управлінням MIUI V5, заснованої на Android 4.4.2. Я вже неодноразово розповідав про різні особливості MIUI і, зокрема, п'ятої версії, так що нижче лише коротко пробіжуся по найбільш важливим моментам. Головна ідея нового Xiaomi Mi4 не тільки в дизайні зовнішньому, а й в дизайні внутрішньому, тобто в дизайні інтерфейсу. І тому Xiaomi окремо, вже після анонсу смартфона, представили оновлену MIUI 6. Інтерфейс був серйозно перероблений зовні, став плоским, легким, прозорим, як iOS7, якщо коротко.

Інтерфейс був серйозно перероблений зовні, став плоским, легким, прозорим, як iOS7, якщо коротко

Ось невелике відео про те, що таке MIUI 6:

Оновлення прошивки з MIUI 6 для Xiaomi Mi4 з'явиться, орієнтовно, у вересні або на початку жовтня (хочеться вірити), а поки її тестують, і Mi4 продається з MIUI V5 на борту.

Важливий момент: з Китаю смартфон йде без російської мови і без сервісів Google, тому якщо ви купуєте його через офіційний сайт, потрібно бути готовим до установки сервісів або просто оновленню прошивки на версію з сервісами і російською мовою. Якщо ви вирішите купувати апарат в інтернет-магазині вже в Росії, варто заздалегідь уточнити у продавця, в якому стані апарат продається з точки зору ПО: з російською мовою чи ні, з сервісами Google чи ні. Інтернет магазин pixelphone.ru , Де я взяв пристрій для огляду, продає Xiaomi Mi4 з російською мовою і встановленими сервісами Google.

Тепер коротко про MIUI V5 на Xiaomi Mi4.

В основі MIUI ідея робочих столів без меню програм, коли кожне нове додаток з'являється на одному з екранів, як в iOS. Нижня панель з ярликами зафіксована і не змінюється, коли ви перегортуєте робочі столи. Сітка іконок може бути розміру 4x4 або 4x5, формат шторки повідомлень теж можна змінити з простого на складне.

C екрану блокування можна запустити камеру, або ж перейти до дзвінків або текстових повідомлень. Тут же доступні кнопки управління відтворенням музики, якщо ви включили її.

Під час зарядки пристрою кільце блокування також служить індикатором заряду.

Під час зарядки пристрою кільце блокування також служить індикатором заряду

У MIUI є зручна система обліку витраченого трафіку, причому з можливістю налаштування повідомлень при досягненні зазначеного порога. Є зручний номеронабиратель, що дозволяє швидко шукати необхідний контакт і відразу здійснювати дзвінок йому або переходити до написання повідомлення.

Для набору тексту використовується китайська клавіатура з англійською розкладкою в якості опції, але якщо смартфон з встановленими сервісами Google, швидше за все, вже буде стандартна Google-клавіатура для Android.

У MIUI встановлено набір фірмових додатків для вирішення більшості завдань. Файловий менеджер, галерея, відео-та аудіоплеєри, диктофон, замітки та інше.

Втім, в MIUI V5 все ще є спірні моменти, що стосуються, в основному, до загальної стабільності прошивки. Так, наприклад, в моєму зразку Xiaomi Mi4 геть відмовлялися працювати повідомлення в Facebook chat - я міг побачити нові повідомлення, тільки коли сам запускав програму. У Instagram не приходять повідомлення (їх немає ні в шторці повідомлень, ні в рядку), хоча я примусово включив все в налаштуваннях. При цьому в Xiaomi Mi3 з тієї ж версією MIUI у мене конкретно цих проблем не було, тобто все це ситуативно і непередбачувано. Я анітрохи не применшую гігантський обсяг роботи, яку роблять творці MIUI і користувачі, які намагаються своїми відгуками зробити прошивку краще, але легкий присмак постійного стану «бети» від спілкування з MIUI особисто у мене все ще присутній.

До змісту >>>


Висновок

У Китаї смартфон Xiaomi Mi4 16 ГБ коштує приблизно 320 доларів США (~ 11 500 рублів), версія з 64 ГБ - близько 400 доларів США (~ 14 500 рублів), просто зайти на сайт і купити новинку можна. Традиційно Xiaomi продає топове пристрій хвилями, і, як зазвичай, варто очікувати, що дуже великий відсоток продажів цим способом доводиться на перекупників. Вони, в свою чергу, перепродують смартфон далі в Китаї і за його межами. У Росії Xiaomi Mi4 16 ГБ доступний в декількох інтернет-магазинах, вилка цін поки дуже велика, від 17 000-18 000 рублів до 20 000-22 000. При бажанні, ймовірно, можна знайти дешевше. У найближчі місяці варто очікувати зниження цих цін, але навіть якщо брати за основу близько 19 000 за апарат, він того, безумовно, варто.

У найближчі місяці варто очікувати зниження цих цін, але навіть якщо брати за основу близько 19 000 за апарат, він того, безумовно, варто

Перераховувати всі сильні сторони Xiaomi Mi4 немає сенсу, їх просто дуже багато, цей смартфон сам по собі - один великий плюс. Є всього пара недоліків, один з яких, до того ж, тимчасовий. Це відсутність підтримки LTE в Росії (потрібно дочекатися версії з LTE FDD в кінці року), а також відсутність слота під карту пам'яті (ця проблема вже більш явна, але цілком вирішується вибором 64 ГБ версії).

Про всяк випадок нагадаю, чого доброго є в пристрої. Xiaomi Mi4 - один з найбільш компактних смартфонів серед моделей з екраном 5 '', оснащений однією з кращих на ринку камер, має відмінний збалансований екран, прийнятний час роботи і чудову продуктивність. Що стосується MIUI - то прошивка, звичайно, поки не ідеальна (як і раніше), але навіть якщо вам раптом попадеться нестабільний варіант або щось таке, смартфон легко можна перепрошити, в Xiaomi цей процес серйозно спрощений і займає не дуже багато часу і нервів. Тому Xiaomi Mi4 обов'язково варто розглядати в числі потенційних апаратів для покупки, навіть якщо ви все ще чекаєте Apple iPhone 6.

Автор висловлює подяку інтернет-магазину pixelphone.ru за наданий на тест смартфон Xiaomi Mi4 .

До змісту >>>

Сподобалися фонові зображення, встановлені на Xiaomi Mi4 в огляді? Ці та багато інших картинки ви знайдете в нашій рубриці " РоботоОбоі "на android.mobile-review.com !

com

Всі новини зі світу android, а такоже цікаві статті, авторські колонки и конкурси - android.mobile-review.com - все про android!

ПОСИЛАННЯ по темі

Поділитися:

Ми в СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ:


Є, что Додати?! Пишіть ... [email protected]

Новости