Мобільний кондиціонер - кондиціонер без зовнішнього блоку - Моя газета

Наближається літо - всіма улюблена пора відпусток і канікул

Наближається літо - всіма улюблена пора відпусток і канікул ... Однак, на жаль, багатьом з нас доведеться провести велику його частину в місті - в задушливих квартирах і офісах. Істотно полегшити життя в такій ситуації допомагають різноманітні системи охолодження повітря, типів і видів яких на сьогоднішній день існує досить багато.

Сьогодні ми поговоримо про те, що допоможе зробити літній період максимально комфортним в тих випадках, коли установка стаціонарної системи кондиціонування з якої-небудь причини неможлива, - про мобільних кондиціонерах.

Підлоговий мобільний кондиціонер являє собою портативний прилад, головний плюс якого полягає в тому, що він легко встановлюється, легко переміщується з кімнати в кімнату і займає місця не більше, ніж, наприклад, тумба.

На відміну від спліт-систем, що складаються з внутрішнього і зовнішнього блоків, підлоговий мобільний кондиціонер має моноблочну конструкцію. Охолодження повітря відбувається за тим же принципом, що і у інших кондиціонерів, з тією лише різницею, що повітря на охолодження відбирається всередині самого приміщення, а повітря, нагріте працюючим приладом, виводиться назовні через спеціальну гофровану трубу. Відведення повітря може бути організований в коридор або сусідню кімнату, в систему вентиляції (якщо така є), а також через вікно або кватирку. При цьому в рамі робиться отвір під розміри шланга, або ж шланг виводиться прямо в прочинене вікно. У другому випадку отвір рекомендується закрити спеціальною планкою-перегородкою, щоб уникнути проникнення теплого повітря з вулиці назад в приміщення, так як це може істотно знизити ефективність кондиціонера.

Асортимент мобільних кондиціонерів в даний час дуже різноманітний - це прилади різних брендів (Electrolux, Ballu, Timberk, Hyundai та ін.), Різної потужності, продуктивності, функціональності і комплектації.

Потужність охолодження - один з найголовніших параметрів, який слід враховувати при виборі мобільного кондиціонера. В середньому оптимальну потужність розраховують виходячи зі співвідношення 1 кВт на 10 квадратних метрів площі. Іншими словами, якщо ви збираєтеся використовувати кондиціонер в приміщенні площею 30 кв. м, потужність приладу повинна становити не менше 3 кВт.

Практично будь-який виробник пропонує серії приладів з розширеним функціоналом - здатних не тільки охолоджувати повітря, але і нагрівати його, знижувати рівень вологості (осушувати), а також проводити очищення, фільтрацію і навіть іонізацію. Зрозуміло, кожна додаткова функція підвищує вартість приладу, тому перед покупкою краще визначитися з тим колом завдань, які повинен буде вирішувати ваш мобільний кондиціонер.

В середньому ціновий діапазон коливається в районі від 10 до 25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і вище, залежно від бренду і набору виконуваних приладом функцій. Тобто за вартістю підлогові моноблоки можна порівняти зі спліт-системами, але не забувайте, що купуючи мобільний кондиціонер, ви зможете заощадити на установці, в той час як монтаж спліт-системи в будь-якому випадку потребуватиме додаткових витрат.

Втім, у мобільних кондиціонерів є і ряд недоліків, які також необхідно враховувати при покупці. По-перше, це відносно високий рівень шуму (в середньому близько 50 дБ), вироблений працюючим компресором приладу. Так як моноблочна конструкція не має зовнішнього блоку, в який зазвичай виноситься компресор, про безшумної роботі мови, на жаль, не йде.

З чим можна порівняти 50 дБ? Це багато чи мало? Деякі порівнюють «шум» кондиціонера зі звуком працюючої мікрохвильової печі. У будь-якому випадку, краще всього під'їхати безпосередньо в магазин або скористатися послугами так званих шоу-рум, щоб послухати прилад «вживу». Тим більше що багато сучасних лінійки мобільних кондиціонерів характеризуються зниженим рівнем шуму і підтримують «нічний» режим роботи (наприклад, серія Platinum від Ballu).

Ще одним важливим моментом є проблема відведення конденсату. Конденсат утворюється в приладі в процесі охолодження повітря і в деяких випадках здатний за день заповнити піддон обсягом 3-5 л. Тому, якщо необхідність зливу води з ємності один або навіть кілька разів в день суперечить вашим уявленням про комфорт, вам краще звернути увагу на моделі з автоматичним випаровуванням конденсату. Такі пристрої обладнані вбудованим випарником, який перетворює конденсат в пар і виводить його разом з теплим повітрям через гофрований шланг.

Асортимент мобільних кондиціонерів:
http://www.mrklimat.ru/konditsioneri/mobilnie-konditsioneri

Мобільний кондиціонер без воздуховода

Останнім часом широкий резонанс на майданчиках і форумах, присвячених кліматичній техніці, придбали прилади, що позиціонуються як «мобільні кондиціонери без воздуховода». Пропозиція і справді виглядає привабливим - портативний пристрій, здатне знизити температуру повітря в кімнаті і не потребує при цьому установки воздухоотвода, незмінно привертає увагу покупців. Однак подібні «кондиціонери» охолоджують повітря, насичуючи його вологою і не виробляючи при цьому відведення теплого повітря, який утворюється при роботі приладу. В результаті рівень вологості в приміщенні сильно зростає, швидкість випаровування падає, а разом з нею - і ефективність самого приладу. Таким чином, за ціною мобільного кондиціонера ви, по суті, купуєте звичайний зволожувач повітря.

Тому, якщо ви вирішили купити підлоговий мобільний кондиціонер, не пошкодуйте часу - вивчіть інформацію про вподобану модель, проконсультуйтеся з фахівцями. Адже, незважаючи на деякі незручності, мобільний кондиціонер стане оптимальним варіантом для створення комфортного мікроклімату там, де немає можливості або бажання займатися установкою спліт-системи - в офісі, на дачі або в квартирі.

Детальніше про мобільному кондиціонері без воздуховода: http://www.mrklimat.ru/poleznaya-informatsiya/mobilniy-konditsioner-bez-vozduchovoda-ne-day-sebya-obmanut.html

Інформаційний партнер:

Магазин мобільних кондиціонерів ТОВ «Містер Клімат» (www.mrklimat.ru) в Санкт-Петербурзі і Москві.

Безкоштовний телефон для замовлення: 8-800-5555-710

Один коментар до "Мобільний кондиціонер - кондиціонер без зовнішнього блоку"

З чим можна порівняти 50 дБ?
Це багато чи мало?

Новости