Модернізація системи відеоспостереження Міжнародного інвестиційного банку

26 червня 2018 р


Міжнародний інвестиційний банк - багатосторонній інститут розвитку, діяльність якого спрямована на сприяння соціально-економічному розвитку, зростання добробуту населення і економічної кооперації країн-членів.
Банк є міжнародною міждержавною організацією. Штаб-квартира Банку знаходиться в Москві.

Членами Банку є: Республіка Болгарія, Угорщина, Соціалістична Республіка В'єтнам, Республіка Куба, Монголія, Російська Федерація, Румунія, Словацька Республіка, Чеська Республіка.


Членами Банку є: Республіка Болгарія, Угорщина, Соціалістична Республіка В'єтнам, Республіка Куба, Монголія, Російська Федерація, Румунія, Словацька Республіка, Чеська Республіка

У 2015 році керівництво Банку прийняло рішення про поетапне оновлення і розширення системи відеоспостереження.

Спочатку встановлена ​​в Банку система відеоспостереження, була спроектована на основі обладнання і ПЗ від різних виробників. У зв'язку з цим потрібно постійне оновлення платних ліцензій, а також виникали певні складності при розширенні системи і підключенні нового обладнання.

Завдання, поставлені замовником:

  • Модернізація і розширення системи IP-відеоспостереження.
  • Створення єдиного якісного комплексного рішення від одного виробника.

Особливості реалізації проекту і можливості системи відеоспостереження:

Для вирішення поставлених завдань Банку було запропоновано комплексне рішення на основі обладнання IDIS, яке дозволить зробити поступову заміну старого обладнання на нове і забезпечить необхідну якість роботи системи.

Зараз вся система охоронного відеоспостереження Банку, від ip-камер і периферійних пристроїв комутації до центрального ядра-записи, побудована на базі обладнання IDIS. Це дозволило Замовнику відчути всі переваги комплексних рішень IDIS - спроектованих, розроблених і зроблених на одному підприємстві. Серед таких переваг - повна сумісність між собою всіх виробів і абсолютно «безшовна» робота системи, все це, в кінцевому рахунку, значно знизило трудовитрати на розгортання, пуск і налагодження системи.

Технологія, яка робить комплексні системи відеоспостереження від IDIS такими простими і доброзичливими в налаштуванні і запуску, називається DirectIP ™ .
Технологія DirectIP ™ забезпечує простоту настройки систем IP-відеоспостереження, усуваючи властиві їм недоліки, тобто користувачеві досить лише фізично скоммутіровать відеокамери і відеореєстратори, а все інше за нього зроблять самі пристрої, а система сама буде здійснює запис відеопотоків. Необхідність управляти пулом IP-адрес камер, виконувати ряд мережевих налаштувань в пристроях, що вимагає від установників кваліфікації на рівні системних адміністраторів, також відпадає. Абсолютна мережева безпека DirectIP ™ систем повністю виключає можливість несанкціонованого доступу до системи IP-відеоспостереження.

Для контролю за фасадом будівлі і його периметром були обрані кілька моделей вуличних циліндричних відеокамер. Для охоплення найбільш великих ділянок були запропоновані 4K відеокамери DC-T1833WHR . Дана відеокамера дозволяє отримувати потік з роздільною здатністю 8 Мп в режимі real-time. Для забезпечення максимально можливої ​​глибини різкості, так необхідної при спостереженні за великим фрагментом в відеокамері реалізована передова технологія управління діафрагмою P-Iris.
Крім цього, для установки на вулиці були використані камери DC-T3233HRX , Що відносяться до преміальної серії відеокамер. Цю серію циліндричних камер IDIS відрізняє підтримка ряду ключових технологій, серед яких підтримка кодека H.265 і IDIS Інтелектуальний Кодек , Що дають при спільному використанні економію до 90% дискового простору і пропускної здатності мережі, можливість апаратного розширення динамічного діапазону до 120 дБ при збереженні режиму real-time, управління діафрагмою за технологією P-Iris, наявність енергозберігаючого обігрівача, який не вимагає підведення зовнішнього живлення, а також слота для локальної установки карти пам'яті об'ємом до 2 Тб.

Для установки всередині приміщень Банку були використані купольні відеокамери DC-D2233R з моторизованим трансфокатором і ІК-підсвічуванням.
Ядром системи запису стали відеореєстратори DR-6232P , В стояковий виконанні для установки в 19 "шафу. Даний реєстратор дозволяє підключити до 32 мережевих відеокамер з роздільною здатністю до 12 Мп і здійснювати одночасно запис і відтворення в режимі real-time з мінімальними затримками. Для ще більшого збільшення ємності реєстратора, і без того що дозволяє підключити до 6 HDD об'ємом до 10 Тб, до нього були підключені DAS сховища DA-ES1104 по високошвидкісному інтерфейсу eSATA. Кожен реєстратор дозволяє підключити до 4 сховищ, в кожне з яких можна встановлювати до 4 HDD.
Для харчування і комутації відеокамер вирішено використовувати PoE-комутатори , Що володіють високою пропускною здатністю і бюджетом харчування, з запасом достатнім навіть при пікових значеннях навантаження від споживачів - мережевих відеокамер. Комутатори забезпечують комутацію в режимі plug-and-play, при цьому завдяки технології DirectIP ними можливо управляти через інтерфейс реєстратора DR-6232P: відстежувати стан всіх портів в реальному часі або віддалено перезавантажувати пристрої з харчування. Оскільки відеокамери на об'єкті територіально віддалені один від одного, то важливою перевагою стала наявність оптоволоконних SFP портів в комутаторах.


Новости