Модні жіночі светри осінь-зима 2018: фото і тенденції

  1. Тренд №1: Смужка
  2. Тренд №2: Хутряний декор
  3. Тренд №3: Пухнастий мохер
  4. Тренд №4: Модний оверсайз
  5. Тренд №5: Светр-плаття
  6. Тренд №6: Кроп-моделі
  7. Тренд №7: Скорочений рукав
  8. Тренд №8: Об'ємне плетіння
  9. Тренд №9: Рукав-джульетта
  10. Тренд №10: Незвичайний декор

Светри, джемпери, водолазки і пуловери дозволяють нам відчувати себе тепло і комфортно в холодний сезон. Як і багато інших предметів жіночого гардеробу, светр запозичений з переліку класичних чоловічих речей. Інноватором в черговий раз стала незрівнянна Коко Шанель, яка, придивившись до традиційного одягу спортсменів, вирішила перетворити її в елегантну річ для жінок, відмінно підходить для комбінації зі спідницями, брюками і костюмами.

Так светри і джемпери отримали статус не просто «уніформи» для заняття спортом або активного відпочинку на природі, а й стали елементом повсякденного гардероба. У міру розвитку моди бачення дизайнерів щодо светри змінилося - зараз він зустрічається в найвишуканіших колекціях і представлений навіть у вечірніх варіантах аутфітов , Не кажучи вже про ділові образах і романтичних луках. Якщо коротко охарактеризувати моду 2018 року, то можна помітити однозначне рух по колу.

Якщо коротко охарактеризувати моду 2018 року, то можна помітити однозначне рух по колу

Модна альтернатива светрів - пончо від Christian Dior і Antonio Marras

Слідом за реанімованими трендами 70-х на подіуми увірвалися хіти 80-х і 90-х. Загальна тенденція до універсальності привела до того, що відверто вигадливих светрів практично не зустрічається. Але це не означає, що гуру моди не дозволили собі сміливі прийоми в декоруванні або фасон, так що найвідважніші модниці можуть приміряти светр з капюшоном, дірявим декором або одним рукавом. Як ви вже зрозуміли, тренди нового року виключно різноманітні, так що давайте поговоримо про них докладніше.

Перше і головне правило, якого потрібно чітко слідувати в новому модному році, свідчить, що далеко не кожна модель светри або джемпери є трендової. Саме тому перед вибором обновки варто ознайомитися з основними рекомендаціями стилістів. Полягають вони в наступному:

  • в світі моди не залишилося місця для «золотої середини». Наймодніші светри 2018 року характеризуються укороченою до кроп-топа завдовжки або ж досягають середини стегон, перетворюючись у в'язані туніки і сукні, як у Carolina Herrera;
  • ще один подвійний тренд з легкістю простежується в колористиці. У світ моди увірвався класичний чорно-білий монохром, так що якщо ваша спідниця або штани пофарбовані в чорний тон, вибирайте светри сніжно-білого або молочного кольору (і навпаки). Проте, дизайнери вирішили додати 2018 році природних тонів і глибоких відтінків - неонові моделі і брудні кольори однозначно поза модою. Бажано купувати светрик глибокого апельсинового, синього, винного, фіолетового, гірчичного, шоколадного кольору, або ж зупинитися на м'якій пастельній гамі блідо-рожевого або коричневого кольору. Окремий хіт - сільська шерсть без забарвлення, як данина моді на все природне, яку підтримує Salvatore Ferragamo;
  • загальна захопленість хутром привела до того, що він не просто використовується як елемент декору на комірі, манжетах або в оторочке светрів, але і застосовується як основний матеріал вироби. Даний тренд зародився в минулому році, але якщо тоді до нього варто було лише придивитися, то сьогодні він вирвався в однозначні хіти, - так говорить бренд Blumarine;
  • силуетні рішення 2018 року характеризуються максимальним обсягом, так що не поспішайте відправляти на дальню полицю шафи светр-кокон. Однак в 2018 році він стає все більш фактурним і декорованим. Прослідкуйте, щоб ваш светр-оверсайз був вив'язані великими косами або Гаранового в'язкою, мав пишний воріт, був прикрашений флористичної вишивкою або яскравим декором з паєток або бісеру. Виняток становить лише сегмент водолазок - вони повинні максимально підкреслювати фігуру, облягаючи її як друга шкіра, проте і сюди поступово проникає тренд на обсяг, що досягається за допомогою рукавів-ліхтариків;
  • важливий момент - оформлення горловини. У 2018 році на піку популярності глибока човник, яка дозволяє светра недбало спадати з одного плеча або навіть оголює ключиці. Вітаються і акуратні круглі вирізи, високі стоечки, максимально об'ємні хомути, а ось різкий V-подібний виріз практично пішов з подіуму, так що пуловери відійшли тепер на другий, а то й третій план. Виняток з цього правила є, але глибокий трикутник повинен розташовуватися не попереду, а позаду, сексуально оголюючи вашу спинку. Особливий шик - декор мереживами або прозорими вставками, - так кажуть нам Celine і Isabel Marant;
  • з принтів найпопулярнішим залишається широка смужка в контрастному виконанні, яка просто заполонила подіуми 2018 року. З інших декоративних прийомів можна відзначити аплікації у вигляді анімаційних персонажів, антропоморфних тварин і птахів, популярних персонажів коміксів і яскравих бутонів, як у Dolce & Gabbana, а також прикраса бахромою, в'язаними воланами і мереживами;
  • окремий акцент варто зробити на якості використовуваної пряжі. На піку актуальності меланжеві нитки, м'які кашемірові светри, нитка з люрексом, але першу сходинку хіт-параду другий рік поспіль займає максимально пухнастий мохер, що дозволяє створювати по-справжньому м'які і затишні речі.

Якщо мова йде не про моделі з подовженням, то светр в 2018 році обов'язково заправляють в спідницю або брюки, створюючи недбалий напуск. Якщо ж ви носите светр навипуск, то лінію талії потрібно підкреслити за допомогою широкого пояса або дуже вузького ремінця контрастного кольору. Тепер, коли ви в курсі всіх модних новинок 2018 року, поговоримо про самі опуклі тренди. Дотримуючись з, ви не промахнетеся з вибором гостромодні светри.

Тренд №1: Смужка

Найбільш затребуваний принт сезону від Markus Lupfer і Oscar de la Renta

Хітовість смужки не викликає у 2018 році ні найменшого сумніву. Колись цей принт був введений на подіуми з легкої руки Коко Шанель, яка зробила смугасті светри не просто трендом, а зразком завзятою і трохи хуліганський елегантності в світі жіночої моди. У новому сезоні класичні морські смуги хоч і втратили кілька позицій рейтингу, але все ще затребувані. Пальму першості тримають сміливі і контрастні чергування квітів, які можуть бути досить яскравими й екстравагантними.

Fendi, Max Mara, Etro, Salvatore Ferragamo, Dolce & Gabbana, Sonia Rykiel і Victoria Beckham запропонували модницям светри в чорному і рожевому, блакитному і помаранчевому, зеленому і кораловому, синьому і цегляному чергуванні колорблоков. В тренді і традиційний чорно-білий монохром. Ще одна стильна інновація року - об'єднання смугастого та флористичного принта в одному цибулі, так що не бійтеся доповнювати светр джинсами з квітковим декором або шифонової спідницею з рослинними візерунками.

Тренд №2: Хутряний декор

Alena Akhmadullina і Philipp Plein віддали належне хутряної узлісся

Светри, оздоблені хутром новинкою не назвеш. Дизайнери давно розгледіли потенціал цієї розкішної фактури, тому багато речей в колекціях останніх років прикрашає хутряний комір або м'які манжети. Однак у 2018 року імениті дизайнери пішли далі. Gucci, Tom Ford і Phillipp Plein представили светри, повністю вив'язані з хутряних смуг. Така річ зажадає від вас вміння складати нетривіальні образи.

Якщо ви зумієте підпорядкувати цей яскравий тренд, то зарекомендуєте креативної модницею, готової до експериментів. Колористичні рішення в цьому випадку відрізняються подвійністю - з одного боку, хутра не вимагають додаткових колірних акцентів, тому найпростішим варіантом стане покупка чорного хутряного светри. З іншого боку, хутро настільки ніжний, що м'які пудровие тони рожевого або блакитного кольору додають йому максимальний градус «ванільний», який підкреслює зворушливість дівчата.

Тренд №3: Пухнастий мохер

Ніжні пухнасті фактури від дизайнерів Giorgio Armani і Max Mara

Виниклий пару років назад тренд на светри з пухнастого мохеру в черговий раз підтвердив не просто свою живучість, але однозначне лідерство в списку трендів 2018 року. Звичайно, новий сезон приніс свої інновації в цей сегмент - якщо раніше такий предмет жіночого гардеробу розглядався в якості виключно остромодной речі, то сьогодні дизайнери перевели мохерові светри в розряд універсальних предметів одягу.

Ви можете вписати їх як в вишуканий вечірній лук, так і в образ для вечірки, побачення або роботи. Все залежить від обраного поєднання одягу, яка буде компліментіровать мохеровий светрик. Певні зміни зафіксовані і в колористичних прийомах даного сегмента моди. На піку популярності - ніжна пастель дуже світлого рожевого, блакитного, молочного, лавандового, сірого і коричневого кольору.

Якщо ж вам до смаку насиченість і глибина, вибирайте моделі традиційного чорного або смачного винного, фіолетового і джинсового кольору. З принтів найчастіше зустрічається вже згадана смужка, а в декоративних прийомах лідирують аплікації і мереживні вставки на оголеній спині. Побачити все різноманіття даного тренду можна у Erdem, Balmain, Emanuel Ungaro, John Galliano і Emporio Armani.

Тренд №4: Модний оверсайз

Chloé і Sportmax роблять ставку на безрозмірність і довгі рукави

Колекції 2018 року представлені максимально об'ємними светрами. Інші деталі мають другорядне значення - на показах можна побачити оверсайз-светри з опущеною проймою, широкими рукавами і зовсім без рукавів, з високим коміром або глибокої човником, що оголює плечі.

З фактур превалюють шерсть, кашемір, мохер і хутро, а колористичні рішення вражають соковитістю і милують зір пастельними фарбами. Підкреслити об'ємність светри можна великою в'язкою і помітним декором у вигляді липучок-аплікацій. Яскравими представниками тренда можна назвати Dolce & Gabbana, Jason Wu, Emilio Pucci, Vanessa Seward, Iceberg і Sonia Rykiel.

Тренд №5: Светр-плаття

Sweater dress - топовий тренд від брендів Iceberg і Miu Miu

Довгі светри є улюбленцями гуру фешн-індустрії вже кілька років поспіль. В цілому, це й не дивно, адже така модель має безсумнівну гармонією, поєднуючи в собі всі кращі якості светри - відчуття комфорту, затишку та стилю. У 2018 році светри отримали таке подовження, що їх практично можна зарахувати до категорії тунік і суконь.

Решта ж рішення в фасон відрізняються максимальним різноманітністю - светри можуть мати вигляд бабусиної хенд-мейд з великою в'язкою, відрізнятися досконалістю, якого можна досягти при в'язанні на машинці, мати м'який воріт-хомут або грайливий виріз, оголюються плечі. Поєднувати такі речі рекомендовано абсолютно з будь-якими предметами гардероба.

Їх можна компліментіровать консервативними спідницями-олівцями, строгими офісними брюками , Вузькими джинсами і шифоновими максі-спідницями, або носити такий светр «без низу», підкреслюючи відвертість довжини і бічних розрізів високими замшевими ботфортами . Не залишився поза модою тренд на білизняний стиль, тому довгі светри можна сміливо поєднувати в цибулі з сукнями-комбінаціями. Максимально яскраво цей тренд представлений у Agnona, Etro, Les Copais, Chanel, Missoni, MaxМara і Nina Ricci.

Тренд №6: Кроп-моделі

Стильні кроп-светри в колекціях Philipp Plein і Temperley London

Об'ємні і короткі светри, нагадують кроп-топи, не поспішають покинути модний Олімп. Звичайно, такий фасон навряд чи можна назвати відповідним для зими, однак ситуацію виправляють стилістичні рішення, які диктують правила носіння укорочених светрів. Оголені пупки і речі з низькою посадкою залишаються в числі модних аутсайдерів і явних анти-трендів, так що доповнюйте такий светр брюками і спідницями з максимально завищеною лінією талії, або навіть носите поверх плаття, що облягає-футляра.

Буде ідеально, якщо ви впишете в свій гардероб один з найяскравіших камбеків 2018 року - mom-джинси. Саме з ними кроп-светри виглядають найбільш виграшно. Подивитися всі різноманітність кроп-моделей можна в останніх колекціях Angelo Marani, Zoë Jordan, Gucci, Balenciaga і Brunello Cucinelli.

Тренд №7: Скорочений рукав

Моделі зі зменшеною довжиною рукава в показах Chloé і Givenchy

Після деякого періоду забуття светри з коротким рукавом знову рвуться до вершини модного п'єдесталу. У 2018 році ця річ є безумовним хітом, нехай і не зовсім практичним для холодної пори року. Emporio Armani, Aigner, Angelo Marani, Toga і Le Kilt наполягають на тому, щоб светр з укороченими рукавами був максимально лаконічним і простим.

Єдине, що відрізняє светри цього сегмента від інших - наявність досить різкого V-образного вирізу, який практично не зустрічається в інших моделях. Однак саме в моделях з коротким рукавом таке оформлення горловини здатне витягнути силует і додати йому витончену нотку. Головне правило 2018 року - ні в якому разі не вдягати під светр водолазку, адже головна його принада якраз і полягає в оголених руках.

Тренд №8: Об'ємне плетіння

M.Martin і Prabal Gurung роблять ставку на модне об'ємне плетіння

Гладка в'язка була витіснена з подіумів фактурними рішеннями, які підтверджують не вщухають популярність 3D-ефекту. На сучасному фешн-Олімпі ви побачите светри з шишечками, косами, великої локшиною і фактурними джгутами всіх мислимих форм. Причому дизайнери часто не зупиняються лише на одному з перерахованих візерунків, гармонійно поєднуючи в одному виробі відразу кілька рішень, як у Motohiro Tanji, Michael Kors, Christian Siriano і Christian Dior.

Інновацією 2018 року стало застосування Аранськіє плетіння - візерунка, який бере свій початок в національних мотивах древніх кельтів. Колись комбінації петель складалися дуже продумано, адже кожна з них мала символічне значення, залучаючи удачу, даруючи перемогу або забезпечуючи багатство. Сьогодні дизайнери застосовують цей візерунок як самобутнього і незвичайного мотиву, що забезпечує светра безсумнівну естетичну привабливість, що підтверджують колекції від Vionnet, Novis і Wayne.

Тренд №9: Рукав-джульетта

Ніжні рукава-ліхтарики в колекціях Delpozo і Roberto Cavalli

У 2018 року дизайнери одноголосно зробили ставку на комфорт і повну свободу рухів, тому обсяг властивий не тільки светра в цілому, але і окремих його елементів. Йдеться про рукавах, які все частіше приймають форму вікторіанського ліхтарика, яке огортає руку дівчини м'якими складками пухнастого мохеру, аристократичного кашеміру, м'якої вовни лами або альпаки.

Манжета такого рукава часто підкреслюється в'язаним воланом або гумкою в контрастному колористическом вирішенні, а довжина досягає самих кінчиків пальців. Підсумковий образ наповнений неймовірним романтизмом і шармом жіночності. Яскравими представниками такого тренда можна назвати Joseph, Sally LaPointe, Isabel Marant і Apart.

Тренд №10: Незвичайний декор

Флористичні експерименти від Christian Dior і Altuzarra

2018 рік порадує любительок всього незвичайного різноманітністю найнеймовірніших принтів і декоративних прийомів, адже дизайнери повернули на модний Олімп все опуклі тренди «хіпових» 70-х, яскравих 80-х і неоднозначних 90-х. У колекціях безроздільно панують флористичні принти, бісерний декор, мереживні вставки на комірах і манжетах, анімалістичні мотиви, сувора геометрія, мозаїка і виражене етно.

Серед безперечних хітів 2018 року стоїть відзначити динамічну бахрому, що відсилає нас до нестаріючий бохо. Головне правило 2018 року - бахрома повинна стати однозначним колористичним і декоративним акцентом, тому її нитки часто характеризуються контрастністю і подовженням.

Ще одним нетривіальним дизайнерським прийомом є використання помітних лого і написів, які виконуються як за допомогою аплікацій, так і кріпляться до светра на липучках. Деякі модні будинки пропонують навіть набір таких логотипів і малюнків, деякі ви можете змінювати в залежності від настрою. Найяскравіші зразки тренда на помітний декор можна подивитися на показах від Victoria Beckham, Mary Katrantzou, Chloe, Peter Pilotto, Ralph Lauren, Tory Burch і Tods.

Новости