Модні жіночі валянки

Хто б міг подумати, що мода так повернеться і валянки знову увійдуть в моду. Звичайно, сучасна вовняна взуття значно відрізняється від попередників. Але суть залишається тією ж. І сучасні, і старі валянки - дуже теплі, дуже зручні, а, найголовніше, екологічні.
Сьогодні фраза «простий як валянок» втратила сенс, тому що сучасні валянки простими не назвеш. Вишивки, аплікації, стрази, шнурівка, хутро, бісер, рюшки, ручний розпис - фантазії дизайнерів немає меж. Одним легким рухом руки вони перетворюють сандалях в вишуканий предмет гардероба, мрію будь-якої модниці. Є й ексклюзивні моделі. Звичайно, коштують вони набагато дорожче, зате виглядають в рази цікавіше.
Змінюється і колір валянка. Крім традиційних сірих і чорних, з'явилися червоні, зелені, жовті, сині, фіолетові. Виглядають вони стильно, але не варто забувати, що при фарбуванні використовується кислота. Вона впливає на міцність валянка. Саме тому найбільш довговічними вважаються сірі - натуральні валянки.
Сучасні модні валянки - справжній витвір мистецтва. А якими вони були раніше?
Наші бабусі і дідусі в морози носили валянки, практично не знімаючи. Якщо теплішало, купували гумові калоші, щоб ноги не промокали. Колір валянок вибирати не доводилося: сірі, коричневі, чорні. Якщо раніше валянки були першою необхідністю, то тепер вони більше - модна тенденція, ніж порятунок від холоду.
Дуже модні і популярні в цьому сезоні валянки ручної роботи, розписані і оброблені з використанням національних народних мотивів. Наймодніші кольори 2012-2013: чорний, білий, шоколадний, червоний або світло-сріблястий. Красиві валянки купити можна і василькового кольору, фіолетового, дуже актуальне поєднання рожевого і білого.
При виборі валенокне варто забувати, що вони в першу чергу повинні бути практичними. Особливість цього взуття в їх високу здатність захищати ноги від холоду.
Є моделі на високих підборах. Таке взуття значно відрізняється від класичних валянок. Чимало високих валянок, є навіть з халявою до середини стегна. Щоб таке взуття не виглядала занадто грубо, варто вибрати халяву вужче і багато декороване.
Модну вовняну взуття можна носити практично з будь-яким одягом. Знизу - легінси або вузькі джинси, зверху коротка туніка або водолазка з подовженим хутряним жилетом з поясом або ременем. Дуже добре валянки виглядатимуть з коротким стильним пуховиком або кожухом. До них також підійде велика м'яка сумка з повсті з цікавим декором.
Якими б гарними не були валянки, не треба поспішати їх купувати. Важливо переконатися, що зроблені вони повністю з натуральних матеріалів. Сьогодні багато підробок, які виготовляються з полімерів. Виходять модні вироби, але дуже жорсткі і незручні вироби.
Перевірити складу валянка просто. Досить висмикнути кілька волосин з валянка і підпалити. Шерсть горить, залишає після себе специфічний запах і попіл. Синтетичні матеріали не горять, а плавляться, після чого залишається запах паленої пластмаси і обвуглилися речовина.
Вибрати хороші валянки можна на дотик. Вони повинні бути пружними, але не занадто жорсткими або, навпаки, м'якими. У жорстких незручно ходити, а м'яке, будуть тримати форму.
Принюхайтеся. Якщо є неприємний запах, то краще такі валянки не купувати, тому що запах не вивітриться. Але це ще не все, нехороший запах може виходити від погано обробленої вовни або від шерсті з додаванням будь-яких інших матеріалів.
Внутрішня поверхня валянка повинна бути гладка, підошва рівна і не рифлена, а п'ята максимально відповідати формі і розміру вашої п'яти. Валянки повинні бути на пів розміру або на розмір більше, тому що при носінні вони зменшуються (це стосується валянок без підошви). Валянки діляться на правий і лівий лише після того, як їх в перший раз наділи і вони прийняли форму стопи.
При догляді за валянками слід дотримуватися кількох правил:
1. Валянки можна мити, треба чистити їх щіткою або вологою ганчіркою;
2. Сушити валянки потрібно при температурі нижче 40С, інакше вони стануть кам'яними і втратять свої властивості;
3. Моль - головний ворог валянок, тому влітку, навесні і восени потрібно періодично їх провітрювати.
4. Не ходити по калюжах. Тільки так можна продовжити термін служби валянок.

11.01.2018 AnnaKorol А якими вони були раніше?

Новости