Модні тренди весна-літо 2018

  1. Тренд №1: Флористика
  2. Тренд №2: Кольорові жіночі костюми
  3. Тренд №3: Металік
  4. Тренд №4: Комбінезони
  5. Тренд №5: На одне плече
  6. Тренд №6: Рукав-джульетта
  7. Тренд №7: Пір'я
  8. Тренд №8: Відтінки червоного
  9. Тренд №9: Платье-балахон
  10. Тренд №10: багаторядний

Дівчата, які з сезону в сезон відстежують новинки фешн-індустрії та намагаються поповнювати гардероб хоча б однією-двома актуальними речами, в курсі того, наскільки швидкоплинні модні тенденції. Здавалося б - тільки недавно ви прикупили кілька пакетів ультрамодних речей, але вже через рік більшість новинок виявиться поза рамками стильного хіт-параду!

Якщо у вас необмежений бюджет, ніщо не заважає просто заповнити полички гардеробної кімнати заново. Але якщо ви ретельно плануєте покупку кожної нової речі, то напевно розумієте, як важливо заздалегідь відстежити акценти нового сезону і проаналізувати образи, представлені на подіумах.

Весна і літо 2018 року стануть періодом спірною, але різноманітної моди. При наявності базового гардероба вам залишиться тільки розставити акценти за допомогою декількох деталей, підглянувши новинки на показах. На цей раз в поле зору дизайнерів потрапили андрогинность 60-х, розкіш епохи Великого Гетсбі, елементи бохо-стилю, що виблискує геометрія 80-х, жіночність 50-х і романтизм епохи Відродження, так що наряд на смак зможе знайти як витончена натура, так і активна мешканка сучасного мегаполісу.

Дівчата, які з сезону в сезон відстежують новинки фешн-індустрії та намагаються поповнювати гардероб хоча б однією-двома актуальними речами, в курсі того, наскільки швидкоплинні модні тенденції

Плаття з глибоким V-подібним декольте - безперечний хіт модного 2018 року

Втім, при всій спірність трендів, актуальна мода відрізняється неймовірно цілісною картинкою - в ній гармонійно поєднуються жіночність і грандж, романтизм і брутальність, легкість флористичних мотивів і підкреслена лаконічність строгих геометричних принтів. І все це рекомендується міксувати в єдиному образі! Ну а для тих, хто не мислить свого життя без моди, ми підготували огляд пікових трендів весни та літа 2018 року.

Для початку поговоримо про стильних інноваціях чергового модного сезону. Фахівці в області фешн-індустрії рекомендують складати образи з урахуванням таких факторів:

  • влітку і навесні в одязі обов'язково повинен бути присутнім флер кокетливості, який легко досягається за допомогою актуальних флористичних принтів. Уже не перший рік подіуми цвітуть на подобі райських садів - великі і дрібні бутони, листя бананового дерева і екзотичні квіти миготять в колекціях більшості модельєрів. Не любите флористику? Для вас знайдуться складні абстрактні візерунки в авангардній стилістиці і контрастна геометрія. Дизайнери класичної школи повернули до життя нестаріючу клітку-виші, а шанувальники жіночності реінкарнували польку-дот;
  • декор в 2018 році відрізняється немислимим різноманітністю. Окремо звернемо вашу увагу на променеві складки гофре і крешірованіе, яке допомагає модельєрам створювати об'ємні образи і підкреслює динаміку нарядів. Тяга до розкоші втілилася в кидком декорі, який може дозволити собі лише смілива модниця - блискучі паєтки та пір'я страуса стануть кращими друзями дівчат замість діамантів;
  • рюші, волани та обручку залишаються в числі модних довгожителів - тяга модельєрів до вікторіанським мотивами досягла апогею, а сучасне плаття більше нагадує костюми епохи Марії-Антуанетти. Втім, модельєрам третього тисячоліття відшивати багатоярусні сукні набагато простіше. У їх розпорядженні - інноваційні технології, що дозволяють драпірувати атлас, шифон, сатин і мереживо самим неординарним способом;
  • багато дизайнерів тяжіють до розкішних тканин - звичайно, шифоновими, оксамитовими і шовковими фактурами вже нікого не здивуєш, зате можна підтягнути важку артилерію у вигляді переливчастого атласу, з якого тепер отшиваются навіть строгі костюми;
  • через роки повального захоплення сукнями і спідницями в світ моди увірвався брючний тренд. Тепер балом правлять комбінезони та ділові двійки найнеймовірніших забарвлень. Однак не можна сказати, що сукні стали пережитком минулого - тепер ви можете відчути справжню свободу руху, одягнувши ультрасучасний наряд-балахон;
  • в колірній палітрі 2018 року домінують прозорий блакитний, теплий помаранчевий, м'які тони зеленої, рожевої, блакитний і кавовій пастелі, а також молочний і пісочний тони. Не обійшлося і без яскравих новинок - літні колекції рясніють величезною кількістю червоних тонів, що навівають думки про Іспанію, фатальних красунь і фламенко. Ще одним модним переможцем став металік в срібному, золотом і бронзовому виконанні - футуристичний тренд, що повністю відповідає духу третього тисячоліття.

А тепер давайте розберемо найяскравіші тренди сезону весна-літо 2018!

Тренд №1: Флористика

Квіткове достаток на лазурному фоні від Elie Saab і Monique Lhuillier

Квітковий візерунок давно став невід'ємною ознакою сучасної моди - уже кілька сезонів поспіль волошки, рожеві бутони і нескінченно витончений візерунок mille-fleurs покривають туфельки, строгі брючні костюми, повітряні сукні та сарафани, сумочки і чоботи, хвилясті спідниці і невагомі блузи. Втім, інновацією 2018 року стало поява приглушених комбінацій.

Квіти перестають бути строкатими і гармонійно відтіняють чорну, фіолетову і синю тканину. Втім, знайшлися дизайнери, які не стали вписувати в свої колекції вбрання темних тонів. Їх квіткові аплікації і вишиті листя кидаються в очі, вражаючи уяву екзотичними фарбами.

Своє бачення цього тренда нам продемонстрували Chanel, Monique Lhuillier і Lela Rose. Легкість, свіжість і контраст були обрані Elie Saab, який прикрасив повітряне плаття тропічними листям. Дизайнери з Gucci створили на своєму вбранні помітний гобеленовий візерунок, Marc Cain перетворив свою модель в екзотичну птицю за допомогою неонових кольорів, а Fendi запропонували дівчатам надіти легке весняне пальто з 3D-візерунками з гілочок і листя.

Тренд №2: Кольорові жіночі костюми

Актуальні костюми-двійки від Altuzarra, Escada і Marc Cain

Сьогодні головною рисою мешканки мегаполісу є інтелектуальна сексуальність - дівчина третього тисячоліття живе повним життям, встигає переробити сотні справ, не помічає перешкод, але завжди залишається жіночною і крихкою. Підкреслити цю особливість допомагає брючний костюм - символ хвилюючою сексуальності без демонстрації оголених частин тіла.

Втім, хвилювати чоловічу уяву можна і з цим предметом гардеробу - досить надягти піджак на мереживне бюст'є або топ в білизняному стилі. Ніжність топів і блуз різко контрастує з фасонами костюмів - навесні і влітку 2018 року ці фірми стають підкреслено чоловічими. Модельєри завищили лінію пояса, позбулися витончених жакетів і щосили експлуатують двобортні фасони. Серед штанів переважають об'ємні банани з високою талією, широкі палаццо і строгі дудочки, що відкривають щиколотку.

Втім, навіть цю лаконічність можна зробити нескінченно жіночною - досить використовувати свіжі кольори і тканини з квітковим принтом, адже літній костюм ні в якому разі не повинен бути нудним. Навіть не думайте носити свою улюблену чорну двійку або сірий мишачий колір, якими затишними вони б вам не здавалися! У підкоренні кар'єрних вершин вам не обійтися без костюма від Escada - цей будинок надав вибір всіх категоріях дівчат.

На складні переговори можна надіти соковитий винний наряд, що нагадує костюм тореро, а для того, щоб схилити на свою сторону агресивного опонента, варто вибрати м'яку блакить і легковажну мереживну блузку. Абсолютна свобода руху стала лозунгомMarc Cain, а наряд від Monique Lhuillier здатний замінити саме вишукане вечірнє плаття, підкоряючи асиметрією лінії плеча і ніжними квітковими букетами на нюдовом тлі.

Тренд №3: Металік

Сміливі наряди в відтінках металік від модних будинків Gucci і Chanel

Справжнім козирем чергового модного сезону став металік, повністю відповідає тренду на ретрофутуризм, сай-фай і диско. Фантазія дизайнерів дозволила їм поєднати минуле і майбутнє, адже гофровані срібні спідниці - це відсилання до стилю 80-х років, а авангардні фасони костюмів і хромований блиск курточок наводять на думку, що такі речі будуть носити наші нащадки не тільки наступного літа, але і років через сто.

Дівчатам, які не люблять привертати до себе увагу надмірною блиском, стилісти рекомендують включати в образ хоча б одну акцентну деталь у вигляді металізованої сумочки або туфель . Ну а для тих, кому не чужий епатаж, пропонується немислиме число суконь, брючних двійок, спідниць і навіть комбінезонів кольору розплавленого золота або хромованого срібла.

У числі шанувальників даного тренду можна назвати дизайнерів Chanel. Їхні вироби можна сміливо використовувати при зйомках чергових «Зоряних воєн», вбираючи космічних принцес в золоті сукні та костюми. Elie Saab поєднав в одному вбранні відразу кілька актуальних трендів - плаття з асиметричною лінією поділу і плеча декоровано блискучим золотистим глітером. Модельєри Monique Lhuillier вибрали холодний сріблястий блиск, а Gucci зуміли створити футуристичний костюм з «металевої» шкіри.

Тренд №4: Комбінезони

Ефектні кольорові комбінезони від брендів Hermès, Escada і Givenchy

Комбінезон, який колись був простий робочим одягом, сьогодні перейшов в категорію ультрамодних предметів гардероба. Складно переоцінити актуальність такого наряду - просто купите два-три стильних комбінезона, і ви назавжди позбавитеся від питання, що підібрати до чергової спідниці або штанів, вирушаючи на вечірку. У 2018 року дизайнери запропонували асортимент комбінезонів, який можна описати одним словом - всеосяжний.

Дівчата, які бажають одягатися комфортно, можуть вибрати актуальну модель з деніму, бавовни або трикотажу, а для світського заходу варто купити шовковий, атласний або мереживний наряд, який легко затьмарить будь-яке плаття. Не менш популярні принтовані моделі - горошок, флористика, геометрія і абстракція дозволяють скорегувати будь-яку фігуру, відволікаючи увагу від недоліків і притягаючи погляд до безперечних достоїнств.

У числі шанувальників цього тренда - Alice + Olivia, пом'якшити різкість чорно-білих смуг м'якої драпіруванням на одному плечі. Naeem Khan пропонує модницям комбінезон, від верху до низу блискучий блискітками. Max Mara вибрали французький стиль, комфорт і багатошаровість, Hermès підкреслюють походження комбінезона лаконічним фасоном, а Monique Lhuillier розбавляє похмурість синього шифону романтичним квітковим принтом.

Тренд №5: На одне плече

Ефектні вечірні сукні на одне плече від Elie Saab і Marchesa

Уже котрий сезон поспіль дизайнери експериментують з кроєм, пропонуючи дівчатам оголювати плечі і доводячи, що відкрита ключиця виглядає соблазнительнее самого глибокого декольте. Якщо в минулих сезонах на піку популярності були моделі блуз і суконь, повністю відкривають верх грудей, то сьогодні вибором дизайнерів стала асиметрія крою і оголення лише одного плеча. Такі моделі мають явну перевагу - комбінезон або плаття на одне плече доречні як в денному образі, так і на вечірці.

Представники модних будинків знайшли в цьому рішенні благодатний грунт для втілення своїх креативних настроїв. В очі кидаються наряди в грецькому стилі, як у Chanel, динамічні гофровані сукні, як у Elie Saab, вечірній шик від Marchesa і драпіровані костюми від Monique Lhuillier, об'єднані спільною фішкою - крихким оголеним плічок, що привертає увагу чоловіків.

Тренд №6: Рукав-джульетта

Ультрамодна форма рукава в колекціях Monique Lhuillier і Chanel

Підходи до крою рукава неодноразово змінювалися разом з розвитком модної індустрії. Історія цього елемента одягу налічує кілька десятків найрізноманітніших моделей, але кожен новий сезон дизайнери все одно примудряються знайти щось новеньке! Втім, треба віддати належне майстрам минулих десятиліть і навіть століть - як правило, будь-яка інноваційна ідея сучасних модельєрів має під собою історичну базу.

Середньовічні наряди завжди привертали до себе увагу гуру фешн-індустрії. У 70-х роках минулого століття, відразу після виходу на великий екран картини авторства Дзеффіреллі, поставленої за мотивами незабутньої трагедії Шекспіра, реінкарнації піддався рукав «джульетта». У 2018 року дизайнери теж згадали про нього, запропонувавши модницям сукні та блузи з таким рукавом.

Сучасні гуру моди перервали порочне коло і перестали використовувати «Джульєтту» виключно у весільній і вечірній моді. Тепер такими рукавами декорують легкі весняні джемпера, трикотажні топи, а також бавовняні і атласні блузи. Кращі зразки можна побачити у Chanel і Lela Rose, що підсилили романтичність фасону за допомогою ніжної мереживний фактури. Monique Lhuillier підкреслила невагомість тканини трендовим горошком, а дизайнери з Chloé посилили об'ємний ефект остромодним крешірованіем тканини.

Тренд №7: Пір'я

Дебют вишуканого пір'яного декору на показах Monique Lhuillier і Blumarine

Надмірний декор став одним з головних хітів нового теплого сезону! Втомившись від лаконічності в крої, дизайнери вирішили урізноманітнити свої колекції зухвалими прийомами, приділивши особливу увагу обробці суконь, блуз і спідниць. Смілива, але, безсумнівно, ефектна деталь, яка користується особливою популярністю в колекціях 2018 року - богемні пір'я страуса і їх майстерна імітація.

Звичайно, в повсякденному носінні такі наряди здадуться занадто зухвалими. Однак деякі ідеї все-таки можна взяти на озброєння, вписавши в спокійний спосіб хоча б сережки або сумочку з пучками пір'їнок. Зате з настанням вечора знімаються будь-які обмеження, тому плаття, прикрашене розкішними пір'ям, стане вашим козирем на шляху до підкорення модних вершин.

Повітряні наряди з пір'яним декором представили нам модельєри Blumarine і Monique Lhuillier - вони оформили так сукні кольору жовтої і лавандової пастелі. А Elie Saab створив гармонійний мікс з декількох трендів - насичене синє плаття отримало декор з паєток і пишного оперення.

Тренд №8: Відтінки червоного

Спалах спопеляючого червоного в колекціях Christian Dior і Dennis Basso

Яскравість, насиченість і божевільна динаміка червоного кольору роблять його однозначним фаворитом теплого сезону. Зрештою, одяг всіляких відтінків червоного - це найкращий спосіб привернути до себе увагу! Скажемо навіть більше - новий теплий сезон пройде під знаком дивного різноманітності. Дизайнери представили нам палітру червоних тонів на будь-який смак!

У числі дизайнерських улюбленців опинилися холодний Гренадіни, соковитий гранатовий колір, вишуканий вишневий, червоний з морквяним відтінком, благородний тіціановий і тон з відтінком карміну. Правило всього одне - лаконічність крою та декору, а також плавні лінії і фактури, що розкривають глибину колористичного рішення. Ніякі прикрашення і навмисний шик не повинні відволікати увагу від головної родзинки лука - його кольору.

Найсміливіші дівчата повинні придивитися до нарядів Alice + Olivia, в яких динаміка червоного підкреслена білою смужкою. Своє бачення даного кольору в гардеробі представили модельєри з Christian Dior - їх лаконічні сукні гармонійно мікс з етно-елементами в мексиканському стилі. Dennis Basso вирішив, що дівчина повинна бути схожа на язичок полум'я, посиливши динаміку соковитого вишневого невагомим гофрованим шифоном.

Тренд №9: Платье-балахон

Просторі наряди-балахони від дизайнерів Etro і Elie Saab

Недбалість фасону оверсайз настільки прижилася на подіумах, що дизайнери щороку поповнюють скарбничку все новими і новими нарядами. Важко сказати, чому вільний крій такий популярний у сучасних дівчат. Може, тому що мешканкам великих міст, які щодня контактують з десятками, а то й сотнями людей, хочеться сховатися в затишний кокон?

А може, тому що під складками тканини можна з легкістю заховати будь-які недоліки фігури? Втім, не варто зазіхати на право дівчат відчувати себе зручно, вишукуючи підгрунтя їх любові до балахонистому конструкціям. Так чи інакше, силуети нарядів, огортають жіночу фігурку м'якими хвилями тканини, надзвичайно витончені і романтичні, а тому і затребувані.

Не варто думати, що плаття-балахон - це щось аморфне і асексуальне! Правильно сконструйований плаття такого стилю дуже елегантно виглядає, а вдалий декор і вибір кольорів ще більше підкреслять гостроту вашого смаку. Дизайнери з дому Christian Dior пропонують дівчатам модель, яка буде більш ніж доречна в літню спеку - плаття, зіткане з мереживною білої тканини, яке огортає тіло на зразок невагомого хмарки.

Elie Saab облачив моделей в наряди, здатні перетворювати їх в райських птахів - розкішна тканина з абстрактним малюнком виглядає по-королівськи, незважаючи на граничну лаконічність крою. Monique Lhuillier підсилює градус романтизму флористичним візерунком і накидкою, що відсилає нас за часів аристократії.

Тренд №10: багаторядний

Повітряні багаторядні сукні від дизайнерів Dennis Basso і Elie Saab

Влітку 2018 року мало який дизайнер спромігся обійтися без рюшів і воланів, створюючи шикарні сукні в стилі Марії Антуанетти або ретро часів бутлегерства в Чикаго. Андрогінність і унісекс поступаються місцем підкресленою жіночності. Не дивно, що багатоярусні, напівпрозорі, мереживні сукні та спідниці проникли в кожну колекцію! Даний елемент оздоблення припав до смаку навіть любителям неофутурізма і мінімалістичні трендів.

Всі модні будинки представили повітряні платтячка в самих різних варіаціях. У Blumarine можна побачити ніжний лавандовий наряд з легкими мереживними оборочками, Dennis Basso віддає перевагу кольору карамелі і весняного неба, освоюючи крешірованіе і фасон «ялинка», характерний для Чиказьких модниць 30-х років. А Marchesa Notte приглушує легковажність оборок нотками готики - багатоярусне плаття в вишуканому поєднанні чорного і золотого здатне стати прикрасою будь-якого балу в палаці коронованих осіб!

Не любите флористику?
Може, тому що мешканкам великих міст, які щодня контактують з десятками, а то й сотнями людей, хочеться сховатися в затишний кокон?
А може, тому що під складками тканини можна з легкістю заховати будь-які недоліки фігури?

Новости