Модулі оперативної пам'яті

  1. Де використовується оперативна пам'ять?
  2. типи ОЗУ
  3. Що визначає частота оперативної пам'яті?
  4. Режими роботи ОЗУ
  5. Сумісність пам'яті з материнською платою
  6. провідні виробники
  7. Інші питання
  8. Що таке буферизація оперативної пам'яті?
  9. Пам'ять з підтримкою ECC: що це?
  10. Де купити ОЗУ для ноутбука або ПК?

Оперативна пам'ять є однією з найголовніших частин в будь-якому системному блоці. Саме ОЗУ відповідає за нормальну роботу не тільки різних додатків, але і всіляких процесів. Поки комп'ютер працює, тут зберігається абсолютно вся інформація.

Де використовується оперативна пам'ять?

Зараз оперативна пам'ять використовується практично у всіх обчислювальних пристроях Зараз оперативна пам'ять використовується практично у всіх обчислювальних пристроях. Вона активно застосовується для настільних ПК . Також її наявність є обов'язковим для ноутбуків . Звичайно ж, і для серверів передбачається ОЗУ. Варто зазначити, що для всіх цих пристроїв використовується певний тип пам'яті. В цьому і полягає головна відмінність.

типи ОЗУ

На сьогодні можна виділити наступні найбільш поширені типи ОЗУ:

DDR - сучасний тип модулів пам'яті. Дані передаються двічі за один такт. Це є основною відмінністю від застарілої технології SDRAM, де застосовувалася практика подвоєння тактової частоти. Наступні варіанти DDR поступово збільшували швидкодію завдяки більшій кількості контактів. Що стосується SODIMM, то це більш компактні модулі, які підійдуть виключно для нетбука або ноутбука.

Що визначає частота оперативної пам'яті?

Саме частота оперативної пам'яті безпосередньо впливає на швидкість передачі та обробки інформації. Чим вище частота, тим продуктивнішою виявиться ОЗУ. При цьому частота передачі даних вимірюється в мегатрансферів і гігатрансферів. Вона є лише умовною, а максимально наочні і точні показники демонструє тактова частота. Звичайнісінька пам'ять зараз працює на частоті від 400 до 800 МГц . Найбільш популярними є зразки з показниками частоти рівними 1600 , 2133 , 2400 і 3000 МГц . Така оперативка часто використовується в потужних комп'ютерах, забезпечуючи чудову продуктивність.

Режими роботи ОЗУ

Існують наступні режими роботи ОЗУ:

  • одноканальний;
  • двоканальний;
  • трьохканальний.

Найпростішим вважається одноканальний режим. В цьому випадку повністю відсутня паралелізм, а значить задіяний лише один канал для доступу до пам'яті. Планки розміщуються в абсолютно будь-якій послідовності. При установці декількох планок немає потреби враховувати єдину частоту і виробника.

Більш виграшним в плані швидкодії виглядає двоканальний режим, який використовує відразу кілька окремих каналів для єдиного доступу до банку пам'яті. Але тут варто звернути особливу увагу на процес установки планок: паралельними вважаються 2 і 4 модулі, а також 1 і 3. Як правило, для найкращого зручності багато виробників материнських плат спеціально фарбують роз'єми в різні кольори, щоб користувач випадково нічого не переплутав.

Трьохканальний режим практично нічим не відрізняється від двоканального. Даний варіант має на увазі паралельну роботу відразу трьох окремих каналів. Якщо ви плануєте активувати багатоканальний режим, то рекомендується дотримуватися деяких правил. Вкрай бажано розміщувати планки з однаковою частотою, а також ідентичного обсягу. Потрібно звернути увагу і на тайминги, щоб у модулів вони були максимально схожими. А найпростіший і безпомилковий варіант - покупка Kit-набору на 2 або навіть 4 планки оперативної пам'яті. Дане рішення допоможе уникнути всіляких проблем, так як користувач відразу отримує готовий набір з декількох ідентичних планок, які ідеально поєднуються один з одним.

Сумісність пам'яті з материнською платою

При покупці модулів ОЗУ потрібно враховувати їх сумісність з материнською платою. Для цього потрібно знати обсяг і тип підтримуваної материнською платою пам'яті. Також слід визначити частоту, а саме її максимальне значення. Це допоможе не тільки коректно встановити планки, а й повністю розкрити потенціал ОЗУ.

Рекомендується перед придбанням пам'яті заглянути на сайт виробника наявної материнської плати, щоб з абсолютною точністю перевірити сумісність даних компонентів системного блоку Рекомендується перед придбанням пам'яті заглянути на сайт виробника наявної материнської плати, щоб з абсолютною точністю перевірити сумісність даних компонентів системного блоку.

провідні виробники

Купувати ОЗУ потрібно тільки від іменитих брендів, які випускають якісні планки. У список таких шанованих виробників входять компанії Samsung , Kingston , AMD , Patriot , GSkill , Team , Corsair, GOODRAM , GEIL , eXcelram та інші. Якщо ви оберете продукцію саме цих брендів, то можна сміливо розраховувати на чудову якість і прекрасний сервіс. Як правило, багато моделей даних компаній мають просунуті елементи, високу надійність і гарний розгінний потенціал.

Інші питання

Користувач може зіткнутися і з низкою інших питань, які також є важливими. Мова йде не тільки про підтримку різних технологій і функцій, а й інші особливості.

Що таке буферизація оперативної пам'яті?

Пам'ять з буферизацією часто використовуються в серверах, де відбувається робота з по-справжньому великим обсягом ОЗУ. Такі модулі представляються 72-бітними моделями, а також доповнюються спеціальними мікросхемами регістрів для здійснення буферизації інформації. Завдяки цьому істотно знижується навантаження на важливий контролер пам'яті. Варто відзначити, що буферізованние планки не мають зворотної сумісності з небуферізованних рішеннями. Також буферизация забезпечує надійний контроль щодо передачі даних. Серйозно підвищується і масштабованість.

Пам'ять з підтримкою ECC: що це?

ОЗУ з підтримкою ECC має в своєму розпорядженні додаткову мікросхему. Якраз ця деталь дозволяє материнській платі знаходити помилки в бітах, а потім миттєво їх виправляти. Таке рішення дає можливість виявити браковані або несправні модулі. Більш того, підвищується безпека самого сховища даних. Підтримують цю технологію реєстрові модифікації, модулі з повною буферизацією, а також деякі планки без буферизації.

Де купити ОЗУ для ноутбука або ПК?

Роздумуєте над покупкою нової оперативної пам'яті? Тоді потрібно звертатися в QwertyShop! Даний інтернет-магазин працює по всій Одесі, пропонуючи покупцям найширший вибір ОЗУ на будь-який смак. Також можлива доставка і в інші міста України. Тут завжди можна придбати оперативку з мінімальним об'ємом від 1 до 2 ГБ . Якщо ви збираєте ігровий комп'ютер, то варто купити планки загальним обсягом від 16 до 32 ГБ . Для звичайних задач і роботи досить обсягу ОЗУ від 4 до 8 ГБ .

У нас продається ОЗУ не тільки для настільних комп'ютерів і ноутбуків, але і для серверів. В каталозі QwertyShop представлені тільки найкращі варіанти від дійсно надійних торгових марок зі світовим ім'ям. Купуйте модулі тут по відмінним цінами!

Де використовується оперативна пам'ять?
Пам'ять з підтримкою ECC: що це?
Де купити ОЗУ для ноутбука або ПК?
Де використовується оперативна пам'ять?
Що визначає частота оперативної пам'яті?
Що таке буферизація оперативної пам'яті?
Пам'ять з підтримкою ECC: що це?
Де купити ОЗУ для ноутбука або ПК?
Роздумуєте над покупкою нової оперативної пам'яті?

Новости