Молодіжна поїзна бригада Вітебського вагонної дільниці названа кращою на БЖД

28 квітня 2018

У змаганні за звання кращої молодіжної поїзної бригади не було рівних бригаді поїзда міжрегіональних ліній бізнес-класу № 703/704 сполученням Вітебськ-Мінськ Вітебського вагонної дільниці.

Зовсім недавно УП «Вітебське відділення Білоруської залізниці» вшановували свою локомотивну бригаду, яка перемогла в республіканському конкурсі, тепер наші земляки знову перші.

28 квітня 2018   У змаганні за звання кращої молодіжної поїзної бригади не було рівних бригаді поїзда міжрегіональних ліній бізнес-класу № 703/704 сполученням Вітебськ-Мінськ Вітебського вагонної дільниці

Олексій Аблецов, Анастасія Худоярове, Дмитро Олександрович, Карина Шаменок, Ірина Ширяєва, Христина Шаменок, Дмитро Даниляк, Олена Сорокіна, Юлія Федорова.

Два роки тому ця бригада зупинилась лише за крок від перемоги, а тепер заслужено є кращою на Білоруській залізниці. Тоді бригади потягу сполученням Вітебськ-Мінськ були одними з перших, хто на залізниці почав дослідну експлуатацію системи автоматизованого контролю посадки пасажирів з використанням мобільних терміналів контролю документів. Вітебські залізничники освоїли нововведення швидко, не дарма ж цей маршрут вважається елітним, а відбір в команду був дуже серйозним.

При підведенні підсумків республіканського конкурсу враховувалися культура обслуговування і умови проїзду пасажирів, виконання бригадою своїх посадових обов'язків, дотримання техніки безпеки, охорони праці та вимог трудової дисципліни, графікових прямування поїздів, темп зростання доходів від реалізації в пасажирських вагонах товарів і послуг.

Також особливо наголошувалося участь конкурсантів у суспільному житті трудового колективу і первинної організації БРСМ (майже всі молоді провідники складаються в ній).

Словом, журі оцінювало і багато з того, що знаходиться за рамками звичного пасажирам образу провідника. Для них хороший провідник або стюард - це тільки доброзичливий, товариський, кмітливий і стрессоустойчивий людина.

- Спеціально для перемоги нічого не винаходили, адже оцінювалися наші професійні навички - те, чим ми зайняті майже кожен день, - зауважує начальник поїзда № 703/704 Олексій Аблецов, який працює на залізниці вже 15 років. - А що стосується суспільного життя колективу, то в цьому мені з бригадою пощастило: нікого змушувати не доводиться, все з радістю беруть участь в різних ініціативах, будь це конкурси на базі нашого вагонної дільниці - «Умілі ручки» (в ньому змагаються майстри-умільці) , спортивні старти, кулінарні змагання або всілякі міські, республіканські акції. Ми завжди збираємо канцелярське приладдя та необхідні речі для акції БРСМ «В школу з добрим серцем» або тієї, що проводила газета «Вітьбічі» - «Зберемо дитину в школу». Даруємо радість малюкам в рамках новорічного проекту «Наші діти», беремо участь в республіканській акції «Чистий ліс», надаємо адресну допомогу ветеранам, людям з обмеженими можливостями, співпрацюємо з Вітебським притулком для бездомних тварин.

Велика частина бригади - дівчата, хоча вони хором стверджують, що провідник, на їхню думку, - професія чоловіча.

- Особливо це відчувається взимку, коли доводиться і полій з подвагонного обладнання відбивати, і котел опалення розтоплювати, і встигати пасажирам чай приносити, та ще при цьому виглядати акуратно, - розповідають красуні сестри-близнючки Карина і Христина Шаменок. - Влітку працювати простіше, тоді головне завдання - правильна комунікація з пасажирами.

Карина і Христина Шаменок

- Секрет успіху в нашій професії простий - головне, щоб горіли очі, щоб було бажання бути особою Білоруської залізниці, адже найчастіше по нашій роботі пасажири складають свою думку мало не про всю галузі, - знову вступає в розмову Олексій Павлович. - Почивати на лаврах нам колись, уже беремо участь в патріотичних акціях, приурочених до Дня Перемоги, працюємо над поліпшенням економічних показників: прагнемо до збереження першого місця в дорожньому змаганні в наступному році.

У поїзної бригади гаряча пора - круглий рік. Адже зручний час відправлення і рух без зупинок роблять маршрут Вітебськ - Мінськ особливо популярним. І дружній команді провідників під керівництвом Олексія Аблецова - їх всього десять - вдається зробити подорож кожного пасажира затишним і комфортним.

Всі вони по-різному прийшли в професію: хтось після закінчення Гомельського державного професійного ліцею залізничного транспорту, хтось отримав освіту в Білоруському державному університеті транспорту, для кого-то ця стезя була дитячою мрією. Але для всіх вона стала покликанням, справою життя.

Дмитро Коноху

http://www.vitbichi.by/news/obshchestvo/socium/post22265.html

27.04.2018 20:44

До списку новин за 2018 рік

Новости