Монтаж сонячних батарей ціна, установка фотоелектричних модулів купити, установка сонячних батарей недорого

  1. Установка сонячних батарей
  2. Установка фотоелектричних модулів

Невичерпне і безкоштовне джерело - сонячна енергія дозволяє впроваджувати сучасні рішення економного нагріву води та енергопостачання. В Україні дедалі популярнішими стають сонячні колектори і фотоелектричні модулі. Ці системи економічно затребувані в міні-готелях, готелях, санаторіях, лікувальних установах, дитячих садах, для частого будинку.

Сонячні колектори призначені для вироблення електроенергії і підтримки опалювальних систем. Фотоелектричні модулі використовуються для енергозабезпечення житлових і виробничих приміщень. Монтаж сонячних батарей найкраще виконувати на даху з ухилом.

Установка сонячних батарей

Установка сонячних батарей

Щоб сонячний колектор в повній мірі забезпечував потреби нагріву і електропостачання, необхідно дотримуватися певних умов. Вибір водонагрівача або фотоелектричного модуля для дачі не складе особливих труднощів. Більш складне завдання - правильний монтаж такої системи. Якщо виконується самостійна установка сонячних колекторів, ціна витрат менше. Але потрібно володіти навичками сантехніка, електрика, монтажника, покрівельника, зробити правильні розрахунки, без яких система не буде ефективно працювати. Тому краще довірити всі роботи фахівцям, що володіють знаннями і досвідом. Професійна установка сонячних батарей, вартість якої залежить від типу і комплектації - гарантія успішної експлуатації.

Щоб сонячний водонагрівач працював максимально ефективно, його потрібно правильно орієнтувати відносно сторін світу. Оптимальною орієнтацією є південна сторона, при неможливості виконання цієї умови потрібно вибирати між Заходом і Сходом. Кут нахилу щодо землі повинен коливатися в межах 45 ° - 55 °. Він врахований в конструкції рами водонагрівача з виносним баком - досить встановити опори рами в горизонтальному положенні.

Дуже важливо при установці враховувати, щоб в приватному будинку труби димоходів, елементи покрівлі, дерева не затемнювали площину колектора. Установка сонячних батарей ціна залежить і від комплектуючих матеріалів. Для монтажу потрібні напрявляются балки, спеціальні болти і кріплення, які підбираються залежно від типів і розмірів фотоелектричних модулів. Також існують універсальні системи кріплення для будинки з похилим дахом і плоских поверхонь.

На похилому даху встановлення сонячних колекторів повинна виконуватися паралельно покриттю даху. Кріплення може бути над покриттям або входити в нього. Всі отвори повинні бути надійно герметизовані. При монтажі на плоскій поверхні необхідно правильно розрахувати відстань між блоками, щоб уникнути взаємного затінення.

Установка фотоелектричних модулів

Сонячні елементи є основними компонентами фотоелектричної системи. Окремі елементи мають невеликий розмір, їх потужність може досягати 1-2 Вт, тому для збільшення обсягів виробництва електроенергії їх об'єднують в блоки. Повна потужність фотоелектричної системи розраховується залежно від потужностей окремих модулів. Монтаж фотоелектричних модулів виконується тільки після цих розрахунків.

Самі по собі з'єднані в батареї модулі - це ще не система. Для її повноцінної роботи необхідно правильно зібрати модулі, встановити контролери заряду, обладнання для перетворення постійного струму в змінний. Коли планується автономна робота системи, необхідні акумулятори для зберігання отриманої електроенергії. Виходячи з цих умов виконується установка фотоелектричних модулів, ціна встановлюється в залежності від її складності.

Розрахунок і монтаж фотоелектричних модулів для автономного електропостачання включає вибір:

  • модуля з оптимальним середньорічним ККД в залежності кліматичних умов місцевості;
  • інверторів перетворення енергії;
  • контролерів напруги.

модуля з оптимальним середньорічним ККД в залежності кліматичних умов місцевості;   інверторів перетворення енергії;   контролерів напруги

Неправильно підібране і встановлене обладнання може зменшити продуктивність системи. Тому важливо довірити комплектацію, розрахунки, монтаж сонячних батарей Україна фахівцям, які пройшли навчання і мають досвід. Наша компанія пропонує професійне комплексне проектування, розрахунок систем, підбір обладнання і установку фотоелектричних систем.

Новости