Морозивниці для будинку: різновиди і характеристики моделей

  1. Принцип роботи для виготовлення морозива
  2. На що звернути увагу при виборі морозива
  3. Правила приготування домашнього морозива
  4. Поради по експлуатації для виготовлення морозива в домашніх умовах

Як вибрати мороженицу для будинку: улюблений десерт в будь-який час

березня 29/14

Морозиво є одним з небагатьох десертів, яким люблять ласувати все, не залежно від віку і смакових уподобань. Але, на жаль, щоб продовжити його термін зберігання, виробники додають в морозиво безліч різних консервантів, які не найкращим чином позначаються на нашому здоров'ї. Однак цю проблему можуть вирішити сучасні компактні для виготовлення морозива для будинку, завдяки яким кожна людина зможе приготувати всіма улюблений десерт без особливих зусиль і навичок, при цьому використовуючи натуральні продукти.

Основні моменти, що стосуються вибору для виготовлення морозива, а також як працює цей прилад і як приготувати смачне морозиво в домашніх умовах - цією інформацією «Будинок Мрії» поділиться сьогодні зі своїми читачами.

Основні моменти, що стосуються вибору для виготовлення морозива, а також як працює цей прилад і як приготувати смачне морозиво в домашніх умовах - цією інформацією «Будинок Мрії» поділиться сьогодні зі своїми читачами

Морозивниці для будинку

Принцип роботи для виготовлення морозива

Перед покупкою цього чудесного пристосування кожен з нас замислюється не тільки про те, як вибрати мороженицу для будинку, а й взагалі, як вона працює? Сучасна мороженица являє собою прилад невеликого розміру, що складається з ємності для продуктів і мутовки, за допомогою якої відбувається обертання і виробництво морозива. За типом пристрою мороженица може бути механічною або електричною.

Механічна модель для виготовлення морозива всередині оснащена додатковим контейнером. У цей контейнер вставляється спеціальне відерце з сіллю і льодом, необхідне для того, щоб морозиво в процесі приготування не перетворилося на лід. Для приготування морозива в пристосуванні такого типу крутити мутовку доведеться вручну. Крім того, оскільки перед приготуванням ємність для продуктів потрібно охолоджувати в морозильній камері, час для приготування десерту збільшується.

Мороженица механічна фото

Мороженица механічна фото

Як працює мороженица механічного типу

Принцип роботи для виготовлення морозива електричного типу нагадує міксер. Стінки чаші такого пристосування додатково оснащені холодоагентом, який виробляє холод. Крім цього, електрична мороженица оснащена моторами, які автоматично надають руху мутовку.

Однак електричні для виготовлення морозива теж діляться на два типи: з компресором або без нього. Головна відмінність цих приладів полягає в тому, що чашу для виготовлення морозива без компресора перед використанням доведеться охолоджувати в морозильній камері протягом 12-14 годин.

На наступному фото: мороженица Nemox Gelato Chef 2200. Це автоматична модель з компресором, яка ідеально підходить для будинку. Ємність чаші 1,5 літра дозволяє приготувати 800-900 грамів морозива за 20-40 хвилин без попереднього охолодження контейнера. Також в цій моделі можна охолоджувати напої.

Автоматична мороженица Nemox Gelato Chef 2200 Із компресором

Наступна модель: напівавтоматична мороженица Nemox Dolce Vita без компресора. От саме така модель і вимагає попередньої заморозки контейнера протягом 10-22 годин в залежності від температури вашої морозильної камери, а також продуктів для приготування домашнього морозива. Ця мороженица також може бути використана для швидкого охолодження напоїв і зберігання льоду, вона може зберігати температуру -10 ° С до 2-х годин. Випускається в двох варіантах - з чашею 1,1 літра і 1,5 літра, в кожній з яких можна приготувати, відповідно, до 700 і до 900 грамів морозива або іншого десерту.

Напівавтоматична мороженица Nemox Dolce Vita

Хотілося б відзначити, що для виготовлення морозива, оснащені компресором, вважаються найбільш зручними для приготування десертів в домашніх умовах. Під час використання такого приладу немає необхідності попередньо охолоджувати чашу, тому що цей процес здійснюється автоматично разом з приготуванням морозива. При цьому, перемішуючись і охолоджуючись, інгредієнти десерт не кристалізуються і не перетворюються в лід.

Визначна, що крім головного десерту - морозива, в такому агрегаті можна готувати коктейлі, сорбіту та йогурти.

На що звернути увагу при виборі морозива

Розбираючись, яку вибрати мороженицу, крім типу пристрою важливо також звернути увагу на кілька інших факторів:

1. Матеріал чаші і корпусу

Найчастіше ємність для продуктів в морожениці виготовляється або з нержавіючої сталі, або з пластика. Перший варіант надійніше в плані стійкості і гігієни. Другий варіант - дешевше. Морозивниці, чаша і корпус яких виконані з пластика, можна порадити купувати лише в тому випадку, якщо ви плануєте користуватися цим пристосуванням вкрай рідко.

Морозивниці, чаша і корпус яких виконані з пластика, можна порадити купувати лише в тому випадку, якщо ви плануєте користуватися цим пристосуванням вкрай рідко

Як вибрати мороженицу для будинку

2. Обсяг чаші

Як правило, домашні виготовлення морозива оснащені чашами об'ємом від 0,5 до 2-х літрів. З огляду на, що в літровій чаші за один раз можна приготувати 4-6 порцій десерту, вибір пристосування за цим показником залежить тільки від потреб сім'ї та обсягів планованого приготування.

Крім стандартної чаші, в комплектацію деяких агрегатів входять 2-4 порційних стаканчика, які зручно використовувати для приготування окремих порцій морозива.

Мороженица Moulinex mini sorbet зі стаканчиками

Мороженица Moulinex mini sorbet зі стаканчиками

Мороженица Moulinex mini sorbet зі стаканчиками

3. Потужність

Морозивниці, не оснащені компресором, споживають 4-35Вт. Потужність аналогічних моделей з компресорами становить 150-200Вт. Однак не слід вважати, що чим вище потужність приладу, тим швидше або краще він приготує морозиво, оскільки, незалежно від цього показника, будь-яка мороженица впорається зі своїм головним завданням.

Однак не слід вважати, що чим вище потужність приладу, тим швидше або краще він приготує морозиво, оскільки, незалежно від цього показника, будь-яка мороженица впорається зі своїм головним завданням

Яку вибрати мороженицу

Також існують моделі, що працюють не з мережі, а від батарейок. Таку мороженицу необхідно просто вставити в морозильну камеру і включити. Приклад: модель Panasonic BH-941P.

Мороженица Panasonic BH-941P на батарейках

Правила приготування домашнього морозива

Для приготування домашнього морозива в морожениці вам достатньо всього лише подрібнити всі інгредієнти в блендері і влити суміш в уже включений агрегат. Приблизно через 20-30 хвилин десерт буде готовий. Продукти, як правило, використовуються за смаком і в довільній кількості. Наприклад, для приготування 4-х порцій морозива з банановим смаком необхідно: 2-3 стиглих банана, півсклянки молока, півсклянки вершків, 100-150гр. цукру і сік половинки лимона. Дуже часто в комплектацію пристосування входить книга рецептів з найрізноманітнішими варіантами приготування освіжаючого десерту.

Дуже часто в комплектацію пристосування входить книга рецептів з найрізноманітнішими варіантами приготування освіжаючого десерту

Приготування домашнього морозива в морожениці

Приготування домашнього морозива в морожениці

Як приготувати морозиво в морожениці

Як приготувати морозиво в морожениці

Як зробити морозиво в морожениці

Однак важливо розуміти, що домашнє морозиво відрізняється від магазинного. По-перше, воно м'якше, а, по-друге, дуже швидко тане. Морозиво, приготоване самостійно, не рекомендується зберігати відкритим. Якщо ви бажаєте заморозити десерт або поласувати ним пізніше, слід перекласти його в герметичний контейнер і лише після цього ставити в холодильник .

Сьогодні на ринку пропонується також модель для виготовлення морозива Banana Yoghurt, яка готує десерт без молока - з бананів та інших фруктів і ягід. Ця модель підійде вегетаріанцям і тим, хто в силу будь-яких обставин не вживає молочні продукти.

Ця модель підійде вегетаріанцям і тим, хто в силу будь-яких обставин не вживає молочні продукти

Морозиво без молока в морожениці Banana Yoghurt

Поради по експлуатації для виготовлення морозива в домашніх умовах

Оскільки навіть найкращі для виготовлення морозива, як і будь-який інший електроприлад, з часом виходять з ладу, в процесі його експлуатації потрібно дотримуватися деяких рекомендацій.

  • По-перше, щоб не пошкодити чашу, викладати десерт потрібно тільки дерев'яними ложками, які практично завжди входять в комплект приладу.
  • По-друге, після використання потрібно мити не тільки чашу, але і лопаті мішалок, які легко можна зняти, а потім поставити назад.
  • І, по-третє, обов'язково дотримуйтесь рекомендацій виробників з урахуванням типу вашої виготовлення морозива.

Морозивниці для будинку, незважаючи на свої незначні розміри, є відмінними приладами, що допомагають урізноманітнити повсякденне і святкове меню не тільки смачними, а й корисними десертами. Готуючи морозиво самостійно, ви зможете контролювати склад і енергетичну цінність продукту, що дуже важливо людям, які дотримуються певних дієт або режимів харчування.


Новости