Мотивація. Де взяти?

  1. Так де ж взяти мотивацію?
  2. Світлана Ковальова

Зараз нова мода - гонитва за мотивацією Зараз нова мода - гонитва за мотивацією. Купа книг лежать на полицях по мотивації, величезна кількість тренінгів проводиться по мотивації. Чому ж вона так важлива і де ж її взяти? Давайте розберемося.

визначення слова мотивація з Вікіпедії говорить:

Мотивація (від лат. Movere) - спонукання до дії; динамічний процес психофізіологічного плану, керуючий поведінкою людини, що визначає його спрямованість, організованість, активність і стійкість; здатність людини діяльно задовольняти свої потреби.

Виходячи з цього не важко зрозуміти, що мотивація - це те, що нас змушує рухатися до мрії, «не дає спати» і чим вона сильніша, тим менше ми схильні до впливу обставин із зовні. Тобто, якщо мотивація недостатньо сильна, то під впливом зовнішніх сил людина зупиняє рух до наміченої мети і закидає її в «довгий ящик». Ось чому так багато людей так і не досягають успіху, а все інше типу: «Зараз не той час», «вже пізно щось починати» або «немає часу на це» - це всього-лише виправдання власної бездіяльності і, фактично, недолік вагомих причин або мотивації.

Так от значить в чому причина! Причини або мотиви були недостатньо вагомими. Залишається зрозуміти де ж ці вагомі причини брати і звідки черпати мотивацію?

Все дуже просто. Більшість людей беруть за основу чужі цілі і переслідують чужі мотиви. Наприклад, людина почула історію як хтось інший мріяв багато подорожувати, як йому довгий час не вдавалося це зробити і як пристрасно він йшов до цього, і про те, що він нарешті здійснив свою мрію. І надихнувшись цією розповіддю, успіх дуже заразливий, той другий починає мріяти про подорожі і далеких країнах і з пристрастю береться за справу. Але, не все так просто, наявність перешкод - це неминуча складова успіху. І ось, на шляху до мети, натрапивши на одну перешкоду, друге, третє ..., людина мал-помалу згасає і вже забуває те, про що він так «пристрасно» мріяв спочатку шляху.

А все чому? Та тому що він взяв за основу чужу мету і чужий мотив. Можливо, що більш приземлена мета, але своя, рухала б сильніше. Наприклад, бажання змінити старий, обридлий, вічно ламається автомобіль на новий. Нехай це не така велика мета, але вона ваша! Саме вона буде давати джерело натхнення для нових дій і нових успіхів, «не даватиме спати» і дозволить не помічати перешкод на шляху її досягнення.

Словом, шукайте мотивацію і джерела натхнення в собі. Найчастіше заглядайте в себе, ставте собі питання: «Що я хочу?», «А чи дійсно мені це треба?», Робіть це постійно. Це дозволить знаходити невичерпні джерела мотивації, або періодично міняти курс, знову ставити цілі, якщо до якихось ви вже дійшли. Нехай цей процес буде постійним, тоді вам не доведеться нудьгувати і скаржитися на відсутність мотивації, а гірше того, на життя.

Так де ж взяти мотивацію?

Звичайно ж пошукайте її в собі, в своєму внутрішньому світі. Мотивація - це не сорочка, яку можна взяти поносити у одного, це той двигун особистісного зростання, який буде дозволяти виходити на нові витки вашого розвитку. Тоді як інші будуть сидіти і скаржитися на життя, будуть лаяти начальника, звинувачувати всіх і вся, ви будете незмінно йти вперед і насолоджуватися життям.

А зараз невеликий смішний відеоролик про мотивацію. Так як, там присутні нецензурні вирази, прошу слабонервних не дивитися. Як то кажуть, з пісні слів не викинеш, але зате, чітко, хльостко і по справі.

Світлана Ковальова

Майстер креативу і нестандартних рішень

Так де ж взяти мотивацію?
Чому ж вона так важлива і де ж її взяти?
Залишається зрозуміти де ж ці вагомі причини брати і звідки черпати мотивацію?
А все чому?
Найчастіше заглядайте в себе, ставте собі питання: «Що я хочу?
», «А чи дійсно мені це треба?
Так де ж взяти мотивацію?

Новости