Можливості розрахунку ПДФО і страхових внесків в програмі 1С Бухгалтерія Підприємства 8 редакції 3.0

  1. ПДФО відрахування
  2. 2-ПДФО для співробітника
  3. Довідки 2-ПДФО для передачі до податкового органу
  4. Квартальна звітність ПФР
  5. Відображення факту сплати страхових внесків
  6. Добровільне пенсійне страхування ДСВ-1,3
  7. Довідка про доходи виходить

підписатися на оновлення в блозі через e-mail Добрий день, шановні читачі блогу blog-buh . Сьогодні буде представлена третя, заключна публікація в рамках огляду можливостей програмного продукту 1С Бухгалтерія редакції 3.0 для розрахунку заробітної плати співробітників. Ця стаття буде присвячена питанням обліку ПДФО і страхових внесків. Ми подивимося в яких документах необхідно враховувати ПДФО, а також розглянемо регламентовані звіти і довідки з ПДФО. Головним питанням пов'язаним зі страховими внесками буде підготовка квартальної звітності до ФСС і ПФР.

Нагадаю теми всіх статей цієї серії:

ПДФО відрахування

По-перше, хочу нагадати, що розрахунок ПДФО здійснюється автоматично безпосередньо при розрахунку заробітної плати в документі «Нарахування зарплати» на відповідній закладці табличній частині документа. Тут же можна побачити і відрахування діючі у співробітників. У моєму прикладі відрахувань у працівників не було.

Давайте я трохи розповім про те як правильно вказати відрахування для співробітника. Для цього необхідно зайти в довідник «Співробітники» і відкрити потрібну людину. У форми редагування даних про співробітника в самому низу є посилання «Податок на доходи», яка нам і потрібна. Натиснемо. Відкриється вікно, в якому можна:

Відкриється вікно, в якому можна:

  • Ввести нову заяву на стандартні відрахування;
  • Ввести нове повідомлення про право на майнові відрахування;
  • Вказати статус платника податків (резидент; нерезидент; висококваліфікований іноземний фахівець; учасник програми з переселення співвітчизників; член екіпажу судна, зареєстрованого в Російському міжнародний реєстр суден);
  • Вказати доходи з попереднього місця роботи.

Нам необхідна строчка «Ввести нову заяву на стандартні відрахування».

В результаті відкриється форма для заповнення «Заява на відрахування з ПДФО». У документі необхідно вказати місяць, з якого буде діяти відрахування і в табличній частині додати новий рядок, в якій вказати вид вирахування з відповідного довідника. Автоматично буде заповнено поле «Надається по" останнім місяцем року.

Не забуваємо провести цей документ. Після цього повертаємося в документ «Нарахування зарплати» і перезаполнять / перераховуємо документ. ПДФО у співробітниці Петрової повинен зменшиться в порівнянні з першим розрахунком, а в правій частині форми на закладці «ПДФО» повинен відбиватися врахований відрахування.

Як можна переконатися обчислений ПДФО зменшився з 3 900 до 3 718 рублів.

2-ПДФО для співробітника

Досить часто людину просять надати довідку про заробіток для отримання кредиту або на новому місці роботи. Для цих цілей існує регламентована довідка «Довідка про доходи (2-ПДФО) для співробітника». В 1С Бухгалтерія для цього використовується однойменний документ, який можна знайти на закладці головного меню «Співробітники і зарплата» в розділі «ПДФО». У документі необхідно вказати організацію, рік, співробітника. При цьому необхідно, щоб у співробітника була вказана дата народження, адреса реєстрації та номер паспорта. Після вибору співробітника і року відбудеться автоматичне заповнення інших полів. Після заповнення документ необхідно провести і можна роздрукувати довідку регламентованої форми, натиснувши на кнопку друку, розташовану у верхній частині форми.Довольно часто людину просять надати довідку про заробіток для отримання кредиту або на новому місці роботи. Для цих цілей існує регламентована довідка «Довідка про доходи (2-ПДФО) для співробітника». В 1С Бухгалтерія для цього використовується однойменний документ, який можна знайти на закладці головного меню «Співробітники і зарплата» в розділі «ПДФО». У документі необхідно вказати організацію, рік, співробітника.

Зовнішній вигляд друкованої формі представлений на наступному малюнку.

Довідки 2-ПДФО для передачі до податкового органу

Тепер мова піде про регламентованої звітності по ПДФО, яку організація повинна надавати в податкові органи раз на рік. Доступ до цього документа можна отримати на закладці головного меню «Співробітники і зарплата» в розділі «ПДФО».

Після цього можна формувати звіт. Для цього необхідно вказати організацію, через яку повинен формуватися звіт, вказати рік, вибрати «Вид довідок» - щорічна звітність і натиснути кнопку «Заповнити».

Для цього необхідно вказати організацію, через яку повинен формуватися звіт, вказати рік, вибрати «Вид довідок» - щорічна звітність і натиснути кнопку «Заповнити»

Після формування звіту можна надрукувати ряд друкованих форм:

  • Довідка про доходи (2-ПДФО);
  • Реєстр;
  • Реєстр (додатковий з 2014).

У нижній частині форми є кнопка «Перевірити» для здійснення вбудованої перевірки звіту і кнопка «Записати на диск» для вивантаження звіту в форматі XML. Також, якщо Ви здійсните підключення 1С Звітності , То зможете відправляти звіти прямо з 1С. Далі представлю, як виглядають друковані форми, які можна роздрукувати з цього документа.

Довідка про доходи (2-ПДФО)

Довідка про доходи (2-ПДФО)

Реєстру відомостей про доходи фізичних осіб

Реєстру відомостей про доходи фізичних осіб

Реєстр (додатковий з 2014)

Реєстр (додатковий з 2014)

Квартальна звітність ПФР

Тепер настав час трохи поговорити про регламентовану звітність в ПФР: форму РСВ-1. Хочу нагадати, що з 1 кварталу 2014 року набули чинності зміни, згідно з якими скасовується необхідність вести і здавати персоніфіковану звітність в окремих формах СЗВ, а замість цього з'являються відповідні розділи в РСВ-1. Також скасовується необхідність розподіляти сплачені організацією внески по всім фізичним особам, праця в звітному кварталі. Детальніше про нововведення можна почитати тут:

Для формування звіту в ПФР необхідно на закладці головного меню «Співробітники і зарплата» в розділі «Страхові внески» вибрати пункт «Квартальна звітність в ПФР». В результаті відкриється вікно, в якому треба вибрати організацію і звітний період і після цього натиснути кнопку «Створити комплект за _ кв. ____ р »

____ р »

Відкриється вікно, в якому можна редагувати дані звіту РСВ-1. З цього вікна можна відкрити для редагування розділи з 1 по 5 форми РСВ-1, а також пачку розділів 6 РСВ-1 з індивідуальними відомостями співробітників.

З цього вікна можна відкрити для редагування розділи з 1 по 5 форми РСВ-1, а також пачку розділів 6 РСВ-1 з індивідуальними відомостями співробітників

У самому правильному варіанті ведення обліку Вам не повинна знадобитися можливість редагувати форму РСВ-1, а досить лише перевірити правильність всіх автоматично заповнених полів. Також як і в сервісі підготовки звітності з ПДФО тут є можливість вбудованої перевірки звіту, відправки (через 1С Звітність) і вивантаження (в форматі XML), ну і звичайно друку.

Також як і в сервісі підготовки звітності з ПДФО тут є можливість вбудованої перевірки звіту, відправки (через 1С Звітність) і вивантаження (в форматі XML), ну і звичайно друку

Відображення факту сплати страхових внесків

Можливо з фрагмента розділу РСВ-1 Ви помітили, що за квітень 2014 року було нараховано страхові внески, але сплата відображено не була. Давайте поговоримо трохи і про це. В 1С Зарплата і Управління Персоналом для відображення цієї операції використовується спеціалізований документ «Розрахунки по страхових внесках» (стаття Частина 4: Розрахунок і сплата страхових внесків. Інструкція по 1с ЗУП для початківців або покроковий опис усіх етапів нарахування зарплати ). В 1С Бухгалтерія 3.0 для цього необхідно використовувати документ «Списання з розрахункового рахунку на перерахування внесків». Цей документ можна знайти в пункті головного меню «Банк і каса» в розділі «Банк» за посиланням «Банківські виписки». Необхідно додати нове списання. У вікні вказати вид операції «Перерахування податку», вказати в якості одержувача потрібне відділення ПФР і їх розрахунковий рахунок, обов'язково вказати рахунок дебету 69.02.7 «Обов'язкове пенсійне страхування». Також обов'язково потрібно заповнити поле «Види платежів до бюджету» значенням «Податок (внески): нараховано / сплачено» інакше регламентована форма РСВ-1 не буде заповнена даними про сплату. Проводимо документ. Сформується проводка Дт 69.02.7 Кт 51.

Після цього можна перенаповнений РСВ-1 і в розділі 1 звіту буде відображений факт сплати страхових внесків до ПФР.

Добровільне пенсійне страхування ДСВ-1,3

В 1С Бухгалтерія 3.0 є документ, що дозволяє автоматично сформувати цю форму і вивантажити в форматі XMLдля подальшої відправки або ж відправити прямо з 1С за допомогою 1С Звітності. Цей документ можна знайти в розділі головного меню «Співробітники і зарплата» в групі «Страхові внески» документ називається «Добровільне пенсійне страхування (ДСВ-1,3)». У списку, треба створити документ «Пачка документів ДСВ-1».

ДСВ-3 Реєстр застрахованих осіб. Видається в територіальні органи ПФР роботодавцем, у разі якщо організація перераховує додаткові страхові внески на накопичувальну частину трудової пенсії за заявою працівника, а також у разі сплати організацією додаткових внесків на користь своїх працівників. Реєстр видається в ПФР до 20 числа з дня закінчення кварталу, в якому перераховувалися внески. Цей реєстр також можна формувати в 1С, вивантажувати і відправляти через 1С Звітність. Для цього використовується документ «Реєстр ДСВ-3», який доступний в тому ж списку документів, що і трохи раніше розглянутий ДСВ-1.

Довідка про доходи виходить

Також в цьому розділі обліку можна відзначити ще один примітний документ «Вихідна довідка про заробіток для розрахунку допомоги». Цей документ надається звільненому працівникові для коректного нарахування допомоги на новому місці роботи.

Сьогодні на цьому все. Якщо Вам сподобалася ця стаття, Ви можете скористатися кнопочками соціальних мереж, щоб зберегти її у себе! Також не забувайте свої питання і зауваження залишати в коментарях! Вчасно дізнатися про нові публікації Ви можете підписатися на оновлення в блозі через e-mail . Буду знову радий Вас бачити на моєму блозі blog-buh . До зустрічі!

Новости