Мухоловка комаха: загроза для людей, методи боротьби з нею

  1. Чи небезпечна мухоловка для людини?
  2. Як позбутися від багатоніжок в житлових приміщеннях?
  3. Народні засоби боротьби з багатоніжками
  4. Механічні способи боротьби з багатоніжками
  5. заходи профілактики

Комаха мухоловка звичайна мешкає в природі під деревами в опалому листі. Холодна осіння погода змушує її шукати затишні місця в житло людини. А з приходом весни багатоніжка починає активну діяльність. Для боротьби з нею існує велика кількість різних способів.

Чи небезпечна мухоловка для людини?

Якщо в квартирі з'явилося це комаха, можна не хвилюватися, оскільки воно не завдасть шкоди меблів і продуктів харчування. Багатоніжка не агресивна, але в цілях самозахисту може вкусити. Цьому є просте пояснення - ногочелюсті мухоловки недостатньо сильні, тому не можуть проколоти шкіру людини. Якщо укус все ж станеться, по відчуттях його можна порівняти з укусу бджоли.

Отрута, який випускає комаха, сильно слабкий, тому не є небезпечним для домашніх вихованців (кішки, собаки та інші), але місце укусу може почервоніти і опухнути.

Отрута, який випускає комаха, сильно слабкий, тому не є небезпечним для домашніх вихованців (кішки, собаки та інші), але місце укусу може почервоніти і опухнути

Багатоніжки приносять користь людям: вони винищують мешкають в будинку тарганів, моль, мух, павуків, бліх.

Варто відзначити, що мухоловка звичайна занесена як рідкісний вид до Червоної книги України.

У більшості випадків цих комах знищують не через шкідливої ​​дії, а неприємного зовнішнього вигляду. А ось в деяких південних країнах їх оберігають.

Як позбутися від багатоніжок в житлових приміщеннях?

Мухоловки в будинку можуть жити досить довго. Для їх знищення можна застосовувати народні, хімічні та механічні методи.

Народні засоби боротьби з багатоніжками

Народні засоби боротьби з багатоніжками

саморобні пастки з отрутою слід розставляти в місцях недоступних для домашніх тварин і дітей.

  • Борна кислота - доступний засіб від мухоловок, а також вона допомагає позбутися від інших паразитів в будинку. Вони погано переносять дію продукту. Його можна насипати під ванну, за водопровідними трубами і в щілини.
  • Для боротьби з багатоніжки можна використовувати звичайний червоний гострий перець в молотом вигляді. Ставити пастки необхідно під ванну, труби і в інші місця.

Позбавлятися від комах синтетичними і природними компонентами можна тільки за умови їх невеликої чисельності.

Механічні способи боротьби з багатоніжками

  • Найпростіший метод - вбити комахи тапком. Але він не дуже приємний, оскільки далі доведеться прибирати з підлоги або стін його залишки. Також варто врахувати, що мухоловки швидко бігають, що викликають паніку у людини, і ускладнює процес потрапляння по ній. Цей спосіб складно назвати гуманним, так як вони приносять користь людям, позбавляючи будинок від тарганів, молі, мух, мурах і іншої живності.
  • Спіймати багатоніжку і винести за межі житлового приміщення.
  • Якщо в будинку з'явилося багато комах, і їх потомство, необхідно провести комплекс заходів для знищення: позбутися від цвілі й вогкості, сушити рушники, ганчірки для підлоги на лоджії, а не у ванній кімнаті, закрити всі отвори і щілини в стінах, підлогах, плінтусах , позбавити мухоловок харчування та інші.
  • У приватному будинку потрібно прибрати листя з землі, в якій живуть багатоніжки, сміття і в'юнкі рослини зі стін з вулиці, оскільки по ним стоноги заповзають всередину приміщення. Чи залишиться зловити тільки особин всередині будівлі.

Хімічні способи боротьби з багатоніжками

Хімічні способи боротьби з багатоніжками


При великому скупченні мухоловок, виявленні їх гнізда, можна не витрачати гроші і сили на пастки, оскільки в цьому випадку вони будуть малоефективні. Гарантовано позбавити житло від них допоможуть інсектициди. Однак застосовувати їх рекомендується тільки в тому випадку, якщо не допомогла ліквідація підвищеної вологості в кімнатах і народні засоби.

  • аерозоль Raid для знищення повзаючих та літаючих комах. Продукт малотоксичний для людей, але після обробки приміщення його треба провітрити.
  • Комбат - ефективне інсектицидний засіб, яке швидко знищує комах в будинку.
  • Аерозоль з активними інсектицидною дією Чистий дім. Засіб ефективно проти повзаючих та літаючих комах. Багатоніжки живуть в місцях з підвищеною вологістю, їх не так багато в будинку, тому одного балона вистачить десь на дві або три обробки. Його можна застосовувати для знищення гнізд мухоловок.

заходи профілактики

заходи профілактики


Багатоніжки не забиратимуть в будинку, де немає вогкості і їжі. Не потрібно чекати того моменту, коли ці комахи проникнуть в оселі, а краще витрать трохи часу і створити несприятливі умови для їх життя.

Профілактичні заходи для запобігання появи мухоловок:

  • У ванній кімнаті не повинна скупчуватися волога, тому після купання її необхідно провітрювати.
  • Вичавлювати мокрі ганчірки. Не залишати їх у вологому стані на підлозі. Рушники слід сушити на призначених для цієї мети пристосування.
  • Знищити комах, якими харчується хижак.
  • Слід регулярно перевіряти стан труб, стоків у ванні і туалеті, так як підвищена вологість - сприятливе середовище для життя мухоловки.
  • Плінтуса повинні бути щільно зафіксовані. Якщо є щілини в підлозі і навколо труб, що проходять між поверхами, їх треба заповнити герметиком.
  • Систематично проводити прибирання в туалеті і ванній кімнаті - прибирати все сміття, вологу, в тому числі і в важкодоступних місцях.
  • Контролювати стан підвальних приміщень і труб. При необхідності викликати майстрів для усунення протікання і працівників СЕС.

Пам'ятайте, що дотримання профілактичних заходів - кращий спосіб захистити себе від знайомства з багатоніжками в своєму будинку.

Чи небезпечна мухоловка для людини?
Як позбутися від багатоніжок в житлових приміщеннях?
Чи небезпечна мухоловка для людини?
Як позбутися від багатоніжок в житлових приміщеннях?

Новости