МУП "Водоканал" очистить озеро Здохня і Верх-Исетский ставок за 600 мільйонів рублів до ЕКСПО-2025

  1. сюжет

Кінцеве завдання Водоканалу - підготовка питної води вищої якості. Фото: МУП "Водоканал"

МУП "Водоканал" представив депутатам міської думи Єкатеринбурга плани щодо подальшого розвитку водної мережі в місті. У планах очищення озера Здохня і Верх-Ісетським ставка від відходів промислової водопідготовки.

як повідомляє прес-служба муніципального підприємства, кінцева задача Водоканалу - підготовка питної води вищої якості, а також ліквідація відходів життєдіяльності міста. Для цієї мети працює західна фільтрувальна станція, яка забезпечує 85% міського водопостачання.

Також водоканал готується до проекту з очищення озера Здохня і Верх-Ісетським ставка від відходів промислової водопідготовки. Ці водойми знаходяться в зоні, де за планом (в тому випадку якщо заявка Єкатеринбурга переможе) повинна буде пройти міжнародна виставка ЕКСПО-2025. У водні об'єкти вже припинили спускати шлам. Вартість очищення озера та ставка дорівнює 600 млн рублів, роботи триватимуть протягом 6 років.

Нагадаємо, 23 листопада стане відомо, який із трьох міст прийме Світової універсальну виставку через сім років - Осака, Баку або Єкатеринбург.

сюжет

ЕКСПО-2025   Єкатеринбург бореться з Осакою і Баку за право приймати Всесвітню універсальну виставку ЕКСПО в 2025 році ЕКСПО-2025
Єкатеринбург бореться з Осакою і Баку за право приймати Всесвітню універсальну виставку ЕКСПО в 2025 році.

Новости