На другому енергоблоці Нововоронезької АЕС-2 подали напругу на власні потреби

На енергоблоці №2 Нововоронезької АЕС-2 здійснена подача напруги на власні потреби   На Нововоронезької АЕС-2 відбулася одна з ключових подій споруди енергоблоку №2 (енергоблок №7 НВ АЕС) - здійснена подача напруги на власні потреби На енергоблоці №2 Нововоронезької АЕС-2 здійснена подача напруги на власні потреби

На Нововоронезької АЕС-2 відбулася одна з ключових подій споруди енергоблоку №2 (енергоблок №7 НВ АЕС) - здійснена подача напруги на власні потреби.

Напруга подано від комплектного розподільчого пристрою 220 кВ через групу резервних трансформаторів 220/10 кВ на всі секції 10 кВ нормальної експлуатації, а також на секції 0,4 кВ за штатною схемою.

Раніше напруга 0,4 кВ подавалося по тимчасовим схемам, повідомляє прес-служба Нововоронезької атомної станції.

Говорячи про значущість цієї події, заступник головного інженера по електротехнічного устаткування Нововоронезької АЕС Сергій Смирнов зазначив: «Подача напруги на власні потреби - одне з ключових подій споруди атомної станції. Енергопостачання, організоване за штатною схемою, дозволить приступити до пусконалагоджувальних робіт на електротехнічному обладнанні. Це важливий етап, що наближує нас до пуску нового енергоблоку ».

Пусконалагоджувальні роботи і випробування будуть виконуватися на обладнанні систем контролю і управління, агрегатах безперебійного живлення, пожежогасіння і т.д. Готовність даного обладнання дозволить приступити до випробувань технологічного обладнання і початку протоки систем на відкритий реактор.

Фізичний пуск енергоблока №2 НВАЕС-2 запланований на 2018 рік.

Нововоронежська АЕС-2 (НВАЕС-2) - будується атомна станція, розташована поруч з м Нововороніж, Воронезької області, і річкою Дон, з двома енергоблоками ВВЕР-1200 / 392М 1200 МВт. Планується замінити новою АЕС поступово закриваються потужності Нововоронезької АЕС. Атомна станція споруджується за розробленим ВАТ "Атоменергопроект" проектом "АЕС-2006".

Енергоблок №1 Нововоронезької АЕС-2 (№6 Нововоронезької АЕС) здано в промислову експлуатацію 27 лютого 2017 г.

Новости