На Калінінської АЕС завершила роботу проектно-інформована партнерська перевірка ВАО АЕС

Експерти ВАО АЕС на Калінінської АЕС   З 31 серпня по 14 вересня на Калінінської АЕС в рамках партнерської перевірки Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС), працювали 28 міжнародних експертів з 10 країн світу Експерти ВАО АЕС на Калінінської АЕС

З 31 серпня по 14 вересня на Калінінської АЕС в рамках партнерської перевірки Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС), працювали 28 міжнародних експертів з 10 країн світу.

Вони представляли чотири регіональних центри ВАО АЕС - Московський, Атлантського, Паризький і Токійський, повідомляє прес-служба Калінінської атомної станції.

Метою перевірки стало порівняння рівня експлуатації атомної станції до стандартів високого рівня ВАО АЕС за допомогою поглибленої об'єктивної оцінки міжнародною групою незалежних експертів. Також до завдань роботи команди входило виявлення областей для поліпшення і визначення сильних сторін підприємства.

На підсумковій зустрічі директор Калінінської АЕС Віктор Ігнатов зазначив, що розглянуті всі поставлені питання, намічені плани робіт, визначені необхідні дії.

«Завдяки вашій роботі ми зможемо підвищити безпеку і поліпшити роботу станції», - підкреслив він.

Протягом двох тижнів експерти разом з контрпартнерами від Калінінської АЕС вивчали такі тематичні області, як експлуатація, техобслуговування і ремонт, інженерна підтримка, досвід експлуатації, радіаційний захист і ряд інших.

У рамках проведеної партнерської перевірки на атомній станції працювала група CPO (Crew Performance Observations), яка проводила спостереження за роботою персоналу блочного пункту управління на повномасштабному тренажері.

«Ми поділилися існуючим світовим досвідом щодо підвищення рівня безпеки та надійності АЕС, - зазначив керівник команди, радник ВАО АЕС МЦ Максим Дироватий. - Під час перевірки панувала атмосфера співпраці. Відбувся відкритий професійний діалог ».

Після закінчення перевірки команда ВАО АЕС представила керівництву Калінінської АЕС звіт, що містить пропозиції і рекомендації експертів.

ВАО АЕС - (англ. WANO, скор. World Association of Nuclear Operators) - всесвітня асоціація операторів АЕС, тобто організацій, їх експлуатують. На сьогоднішній день в ВАО складаються всі організації світу, які експлуатують АЕС, всього в їх складі налічується близько 450 енергоблоків. Місія підтримки, партнерська перевірка - одні з форм роботи експертів ВАО АЕС з атомними станціями.

Калінінська АЕС (КАЕС) є філією АТ «Концерн Росенергоатом». Атомна станція розташована на півночі Тверської області в Удомельского районі. У складі Калінінської АЕС чотири енергоблоки з водо-водяними енергетичними реакторами (ВВЕР-1000) встановленою потужністю 1000 МВт кожен.

Новости