На Смоленській АЕС перевірили забезпечення працівників засобами індивідуального захисту

На Смоленській АЕС перевірили забезпечення працівників засобами індивідуального захисту Комісія концерну «Росенергоатом» проводила на Смоленській АЕС перевірку забезпечення працівників сертифікованої спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту з 2 по 6 грудня На Смоленській АЕС перевірили забезпечення працівників засобами індивідуального захисту Комісія концерну «Росенергоатом» проводила на Смоленській АЕС перевірку забезпечення працівників сертифікованої спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту з 2 по 6 грудня.

За словами голови комісії Володимира Введенського, починаючи з 2004 року в концерні «Росенергоатом» йде постійна робота по вдосконаленню системи забезпечення персоналу атомних станцій сертифікованими засобами індивідуального захисту. Зокрема, розроблені медико-технічні вимоги до ЗІЗ, каталог необхідних номенклатур, у перспективі планується розробка технічних вимог для проведення закупівельних процедур. Одним з етапів цієї роботи цільові перевірки забезпечення ЗІЗ працівників станцій.

В ході комісії експерти оцінювали організацію роботи з ЗІЗ в основних підрозділах Смоленської АЕС на всіх етапах, починаючи від формування заявки на придбання, здійснення вхідного контролю, видачу персоналу, навчання правильному використанню, зберіганню, догляду, - до списання.

Володимир Введенський відзначив високий рівень Смоленської АЕС у всіх функціональних областях, за якими здійснювалася перевірка.

«Нами виявлено ряд позитивних практик, які стосуються впорядкованого зберігання засобів індивідуального захисту, навчання персоналу та інші. Всі вони поряд з областями для поліпшення знайдуть відображення в акті, який буде переданий керівництву станції », - повідомив він.

Смоленська АЕС є філією ВАТ «Концерн Росенергоатом». САЕС щорічно видає в енергосистему країни в середньому близько 20 млрд. Кіловат годин електроенергії, що становить близько 13% енергії, що виробляється в концерні «Росенергоатом», і більше 80%, виробленої енергопідприємствами Смоленської області.

Новости