На кордоні Білорусі з країнами ЄС скупчилися величезні черги з фур

У черзі для оформлення на виїзд з Білорусі до країн Євросоюзу накопичилося вже понад 1,8 тисячі вантажних автомобілів. Про це пише РІА Новини" з посиланням на Державний прикордонний комітет.

За останніми даними Держприкордонкомітету, в даний час виїзду з республіки в Литву в пункті пропуску «Кам'яний Лог» очікують понад 330 вантажних автомобілів, в «Привалко» і «Котловка» - понад 200, на КПП «Беняконі» - більш 170. Черги з фур зафіксовані і на латвійському напрямку: в «Григорівщина» - понад 340 великих вантажівок, в «Урбаном» - понад 380. на білорусько-польському кордоні в «Берестовица» стоять понад 80 вантажівок, в «Брузги» - понад 90, в «Козловичі» їх число перевищує 50.

При цьому утворилися черги і на в'їзд до Білорусі, особливо на кордоні з Польщею. За цим напрямком в'їзду в республіку чекають на КПП «Берестовица» понад 120 фур, в «Брузги» - понад 150.

Голова Державного митного комітету Білорусі Юрій Сенько раніше пояснював, що періодично спостерігаються великі черги вантажних автомобілів на кордоні з Литвою утворюються через бажання перевізників заощадити на паливі, тому що тут вони мають можливість провозити в ЄС дешеве паливо в своїх баках в межах всього їх обсягу , щоб не заправлятися в Європі, де паливо дорожче. При в'їзді ж до Польщі діють обмеження на провезення палива.


Новости