На одну IT-вакансію в Україні припадає 6 кандидатів - статистика від DOU

[Responsivevoice_button voice = "Russian Female" buttontext = "Прослухати"]

Найбільший в Україні ресурс для розробників DOU.UA представив власну статистику про стан речей на ринку праці в IT-галузі. Аналітика складена за результатами зарплатних опитувань і рейтингів ТОП-25 на DOU. З'ясувалося, що в українській IT-галузі сьогодні працює 90 тис. Фахівців, тоді як в минулому році їх налічувалося 75 тис. - приріст за рік склав близько 20%. Щомісяця індустрія «поглинає» приблизно 1 тис. Чоловік.

25% всіх програмістів працює в ТОП-25 компаніях. У ТОП-5 компаній працює 14 тис. Програмістів, або 16% ринку. Темпи зростання ТОП-25 в 2015 році істотно нижче зростання ринку (7% проти 20%). На зростання лідерів ринку сильно впливають політичні ризики в країні.

86% всіх програмістів працює в одному з п'яти великих міст України: Київ, Харків, Львів, Дніпропетровськ, Одеса. Майже половина всього українського IT-ринку припадає на столицю. Окупація частини територій України не сильно позначилася на загальній картині, оскільки в цих регіонах індустрія була відносно слабко розвинена.

Окупація частини територій України не сильно позначилася на загальній картині, оскільки в цих регіонах індустрія була відносно слабко розвинена

Незважаючи на кризу всередині країни, кількість IT-вакансій неухильно зростає. У вересні 2015 року на сайту DOU було опубліковано 1,5 тис. Вакансій на які отримано 4 тис. Унікальних відгуків. Для порівняння: у вересні 2013 року на сайту було 900 вакансій і 1,1 тис. Відгуків.

Відгуків

Зростання забезпечується за рахунок людей, які шукають свою першу роботу. На одну вакансію припадає, в середньому, 6 кандидатів. Незважаючи на зростаючу кількість роботи, середня зарплата на ринку не росте, але й не знижується. Аналітики вважають, що в 2016 році зростання зарплат відновиться, але виросте і ефективна податкова ставка.

Аналітики вважають, що в 2016 році зростання зарплат відновиться, але виросте і ефективна податкова ставка

Раніше команда ресурсу DOU.ua проаналізувала 3 535 анкет українських IT-фахівців і представила результати у вигляді цікавої інфографіки .

джерело: DOU

Новости