Наявність алкотестера у французького водія стане обов'язковим

Найбільш розвинені держави Європи завжди в усіх відношеннях намагалися підтримувати своїх водіїв і знижувати до мінімуму ймовірність ДТП на дорозі Найбільш розвинені держави Європи завжди в усіх відношеннях намагалися підтримувати своїх водіїв і знижувати до мінімуму ймовірність ДТП на дорозі. Так французька влада пішли на серйозний крок - змусити всіх автолюбителів тримати обов'язково у себе в машині не тільки аптечку, знак аварійно зупинки і вогнегасник, але і цілий набір алкотестерів . Для багатьох злісних порушників і любителів випити за кермом подібні вимоги стали дійсно шоком, адже доведеться серйозно переглянути свої погляди на життя. При цьому мати відповідне обладнання в транспорті повинні мати не тільки французи, а й гості держави.

Подібний закон повинен вступити в силу вже в липні 2012 року. Саме з цього часу автолюбитель буде зобов'язаний завжди возити з собою в машині спеціальний набір, призначений для самоперевірки на факт вмісту в крові алкоголю. При відсутності подібних пристроїв можна відразу готувати 11 євро, які доведеться сплатити штрафу. Але влада чинить досить лояльно, і до листопада 2012 за відсутність подібних комплектів штраф стягуватиметься, а порушники відбудуться лише усним попередженням інспектора і обіцянкою придбати пристрої найближчим часом. Подібний закон повинен вступити в силу вже в липні 2012 року

Цікавий також і той факт, що в комплекті повинні бути одноразові алкометру в кількості двох штук (бажано повністю ідентичні від одного виробника). Під час зупинки водій зобов'язаний буде пред'явити інспектору, що один тест він вже пройшов (досить показати один з пристроїв з результатом вимірювання). Інший алкотестер також використовується для самоперевірки, але вже в присутності інспектора, який повинен буде переконатися в тверезості водія.

На сьогоднішній день допустима норма алкоголю у Франції, з якою можна сідати за кермо, становить не більше 0,5 проміле. Якщо ж під час перевірки виявиться, що рівень алкоголю буде в межах від 0,5 до 0,8 проміле, то доведеться викласти серйозний штраф розміром в 135 євро. Якщо ж у водія виявиться більше 0,8 проміле алкоголю в крові, то розмір штрафу зростає до 4500 євро.

Можливо, це нововведення незабаром торкнеться і жителів нашої країни.

Новости