Національна традиційний одяг населення Об'єднаних Арабських Еміратів, чоловічі та жіночі сукні і головні убори в ОАЕ

Безсумнівно, на традиційний одяг місцевого населення в Об'єднаних Арабських Еміратах безпосередній вплив робить релігія, традиції і кліматичні особливості Безсумнівно, на традиційний одяг місцевого населення в Об'єднаних Арабських Еміратах безпосередній вплив робить релігія, традиції і кліматичні особливості.

Еміратци-чоловіки носять довге плаття білого кольору «Кандур». Білий колір для Арабов - колір благородної людини, до того ж, особливо в спеку, цей колір дуже практичний. Взимку Кандур може бути бежевих, пісочних і навіть світло-зелених кольорів.

На голові у арабів-чоловіків в'язана мереживна шапочка - «Гафія», поверх якої - хустку «Гутрі» (білий, молочний або в червону клітинку), зав'язаний спеціальним способом, або просто дотримуватися вовняним джгутом-ободом «гикав».

Іноді на плаття місцевого араба можна побачити «керкушу» - своєрідне прикраса-пензлик, порівнянне з краваткою. Для особливих випадків, таких як весілля, великі свята або візит до шейха, чоловіки використовують накидку «бішт».

Під Кандур у чоловіків одягнена «фаніла» - нижня сорочка, навколо талії зав'язаний пояс - «вузар».

За день чоловік може переодягнутися 3-4 рази, тому на вулицях ви ніколи не побачите еміратцем в брудному або сильно зім'ятому вбранні. Гардероб чоловіків зазвичай складається більш ніж з 50 суконь. Звичайно ж, місцеві жителі зазвичай вдаються до послуг хімчисток і рідко перуть одяг будинку, тим більше, що хімчистки в ОАЕ дуже доступні за ціною.

Найпопулярніша взуття у чоловіків - шкіряні шльопанці. У зимовий час можна побачити чоловіків в туфлях і навіть у светрах поверх Кандур.

Лише в поїздках за кордон чоловіки з ОАЕ можуть надіти костюм або іншу європейську одяг.

Жіноче вбрання в ОАЕ більш багатошаровий Жіноче вбрання в ОАЕ більш багатошаровий. Традиційно дами носять кольорові сукні з довгими рукавами - «Кандур». Під плаття надягають шаровари - «сірваль». Поверх сукні одягається накидка чорного кольору - «Абай», часто розшита золотом, сріблом, прикрашена кристалами або перлинами. Часто за дорожнечею обробки і тканини можна судити про добробут чоловіка жінки.

Голову еміратського жінки покриває тонкий чорний платок- «шелла», що закриває голову, але не обличчя. Це найпоширеніший головний убір в Еміратах.

Головний убір під назвою «хіджаб» рідше використовується в одязі ОАЕ місцевими жінками, його більше носять уродженки сусідніх країн Перської затоки. Хіджаб складається з двох частин тканини і прикриває волосся жінки.

Жінки з глибоко традиційних сімей (особливо бедуїнського походження), можуть покривати голову так званої «буркою» Жінки з глибоко традиційних сімей (особливо бедуїнського походження), можуть покривати голову так званої «буркою». Вона буває двох видів. Перша - це хустка, що покриває всю голову і обличчя крім очей. Другий вид бурки - спеціальна конструкція з металевих пластин, що закриває частину лоба, ніс і губи. Але жінки в бурці зустрічаються в ОАЕ все рідше і рідше.

Ще один поширений головний убір для жінок - «гішва». Це тонкий напівпрозорий хустку, що закриває всю голову і обличчя. Він досить щільний, щоб приховати даму від сторонніх поглядів, але при цьому досить прозорий, щоб його володарка могла розглянути навколишній її світ.

Звичайно ж, вибір головного убору для одягу часто обумовлений тим, з якої родини жінка і наскільки демократичний у неї чоловік.

Часто під Абай замість традиційного сукні може виявитися цілком сучасний наряд від відомого європейського кутюр'є Часто під Абай замість традиційного сукні може виявитися цілком сучасний наряд від відомого європейського кутюр'є. До того ж, відповідно до світових трендів, жінки купують дорогі сумки та взуття відомих брендів.

Ходять легенди про те, що більшість суконь з показів високої моди йдуть саме в Емірати, де жінки демонструють їх один перед одним на весіллях і дівочих-вечорах, доводячи спроможність чоловіка і свій статус в сім'ї.

Крім цього, в своєму одязі жінка ОАЕ традиційно використовує велику кількість ювелірних прикрас, ціни на які іноді порівнянні з вартістю житла або машини. Це своєрідний маніфест щедрості чоловіки.

Існує кілька версій, чому арабські жінки ходять в чорному. За однією з версій жінка - тінь чоловіка, тому і вбрання чорне. У деяких джерелах сказано, що чорний колір найкращим чином приховує тонкощі фігури жінки, і не буде просвічуватися, якщо намокне. За іншою версією, білий колір - робочий, а чорний - святковий, а, так як Еміратські жінки не працюють, у них завжди свято. Крім того вважається, що чорний колір у Східних людей асоціюється з красою: чорні очі символізують кохану жінку, чорне серце - любляче серце. Як не дивно, колір трауру у арабських жінок - блакитний.

далі: Шопінг в ОАЕ>

Новости