Національна валюта Китаю

Китайська грошова одиниця - юань, за даними світових фінансових інститутів вважається однією з найбільш стійких у світі Китайська грошова одиниця - юань, за даними світових фінансових інститутів вважається однією з найбільш стійких у світі. Уже кілька років юань стабільно дотримується курсу 8 юанів за долар.

В яких одиницях отримувати Китаю так само має й іншу назву - женьмінбі, що в перекладі з китайського - «народні гроші».

В даний час в Китаї в ходу купюри в 1, 2, 5, 10, 50 і 100 юанів, купюри і монети в 1, 2 і 5 цзяо; 1, 2 і 5 финей (1 юань = 10 цзяо = 100 финей). Приїхавши в Китай, можна обміняти свої гроші в банку Китаю на юані. Обмін валюти можна так само зробити в деяких готелях і магазинах. Якщо перед відльотом з країни залишилися не витрачені юані, їх також можна обміняти на готівку в потрібній валюті, В даний час в Китаї в ходу купюри в 1, 2, 5, 10, 50 і 100 юанів, купюри і монети в 1, 2 і 5 цзяо;  1, 2 і 5 финей (1 юань = 10 цзяо = 100 финей) пред'явивши довідку про обмін іноземної валюти, що діє протягом 6 місяців.
Банки Китаю працюють з понеділка по суботу, з 8 години ранку до 5 години вечора в будні дні і з 8 години ранку до 11:30 по суботах. У готелях обмін валюти здійснюється без вихідних.

У Китаї так само можна використовувати кредитні карти: MasterCard, Visa Card, American Express Card, JCB, Diners Card і дорожні чеки.

Новости