Надбання Ямалу - італійський унітаз

  1. рішення арбітражного суду Москви

У Заполяр'ї, в десяти кілометрах від Салехарда, ввели в експлуатацію інвестиційно-інноваційний об'єкт, який обійшовся бюджету Ямало-Ненецького автономного округу в 18,4 млн рублів. Вершиною інновації стало «обладнання» вартістю 8 376 149 рублів. За документами цей важливий інвестиційний об'єкт проходить як італійська сантехніка - «дизайн-проект фарфор білосніжний Венеція». У перекладі з мови будівельників на побутовому - ексклюзивний унітаз, виготовлений за спецзамовленням.

«Об'єкт» заробив рік тому, але документи, включаючи кошторис і акти приймання виконаних робіт, в розпорядженні «Нової» виявилися тільки зараз. Після вивчення паперів нам стало зрозуміло, чому на відкриття «об'єкта» не запросили пресу і чому про святковому подію не розповіли місцеві телекомпанії.

⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛
⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛

⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛ (видалено за рішенням суду, див. Нижче) єдиний засновник якого - департамент по інновації та науці адміністрації ЯНАО. І саме бюджетні гроші освоює цей фонд (тому ми і можемо припустити, що унікальний унітаз оплачений з бюджетних коштів). А єдині користувачі унікального «об'єкта» - члени сім'ї губернатора ЯНАО Дмитра Кобилкіна.

«Об'єкт» розташований в готельно-транспортному комплексі «Ямальський», який місцевим жителям більше відомий як «Нееловскіе дачі» або «резиденція губернатора». З'ясувалося, що в 2013-2014 роках «Нееловскіе дачі» вже були капітально відремонтовані.

Причому тоді 95,5 млн руб були виділені безпосередньо з бюджету, і в конкурсній документації (є у розпорядженні редакції) не приховувалося, що в цю значущу місці буде жити людина, яка знає толк в дизайнерських розробках. У документі прямо так і записали, що в переговорній кімнаті стіни повинні бути оформлені з використанням «дерева білого кольору з художнім різьбленням і інкрустацією шпоном цінних порід деревини, що відбиває місцевий етнічний колорит». Не обійшлося без патріотизму - в конкурсній документації було підкреслено, що на стінах необхідно «розташувати колони з каннелюрами з масивної деревини і прикрасити капітелі з різьбленням з використанням місцевих етнічних мотивів. На стельових карнизах використовувати різьблення з елементами прапора Ямалу ».

Або - вимога держзамовлення ще по одному залу готельно-транспортного комплексу «Ямальський»: «Цей зал наповнюється різьбленими деталями, виготовленими вручну з масивної деревини, фігурами мамонтів, оленів і листя морошки, повторюваних як на стінових дерев'яних панелях, так і кріслах і столі» .

Конкурс провели, переможця визначили, гроші перерахували, всі вимоги замовника були виконані. Але після новосілля губернатор Дмитро Кобилкін, по всій видимості, залишився незадоволений туалетною кімнатою своєї «резиденції». Швидше за все, оформляти новий ремонт держзамовленням посоромилися, ось і залучили інноваційно-інвестиційний фонд.

Згідно з документами, в 18,4 млн рублів був оцінений новий ремонт двох приміщень - розташованого на другому поверсі «готельного номера 105» загальною площею 153,9 кв. м і «лазні-сауни загальною площею 102,92 кв. м ». Що насправді ремонтували і чим ще займається інноваційно-інвестаціонний фонд «Ямал» - найближчим часом.

рішення арбітражного суду Москви

У Заполяр'ї, в десяти кілометрах від Салехарда, ввели в експлуатацію інвестиційно-інноваційний об'єкт, який обійшовся бюджету Ямало-Ненецького автономного округу в 18,4 млн рублів

Резолютивна частина рішення Арбітражного суду від 07 березня 2018 року по справі №А40-232324 / 17-15-2008

Арбітражний суд міста Москви в складі судді Ведерникова М.А. вирішив:

Визнати такою, що насправді, такою, що порочить ділову репутацію Некомерційної організації «Регіонально-інвестиційний фонд« ЯМАЛ », розміщену 09 листопада 2017 року електронному періодичному виданні« Новая газета »в мережі інтернет за адресою https://www.novayagazeta.ru/articles/2017/11/09/74503-dostoyanie-yamala-italyanskiy-unitaz в статті під заголовком «Надбання Ямалу - італійський унітаз. Як губернатор підвищує якість життя. Своє »наступну фразу виражену у формі твердження про факт:« Справа в тому, що інвестиційним та інноваційним цей об'єкт можна вважати тому, що оплачувала роботи Некомерційна організація «Регіональний інноваційно-інвестиційний фонд« ЯМАЛ ».

Зобов'язати АНО «Редакційно-видавничий дім« Нова газета »протягом 5 днів з моменту набрання рішенням законної сили опублікувати резолютивну частину рішення суду у цій справі в мережі« Інтернет »на сайті електронного періодичного видання« Нова газета »в мережі інтернет за адресою https://www.novayagazeta.ru/articles/2017/11/09/74503-dostoyanie-yamala-italyanskiy-unitaz тим же шрифтом, що і вище названа стаття, розміщену таким же чином щодо інших елементів на веб-сторінці.

Зобов'язати АНО «Редакційно-видавничий дім« Нова газета », Муртазіна Ірека Мінзакіевіча протягом 5 днів з моменту набрання рішенням суду законної сили видалити з сайту електронного періодичного видання« Нова газета »в мережі« Інтернет »фотографії акту про приймання виконаних робіт № 01 -2 від 31.10.2016 р, розміщених за адресами https://www.novayagazeta.ru/articles/2017/11/09/74503-dostoyanie-yamala-italyanskiy-unitaz , https://irek-murtazin.liveiournal.com/2034364.html .

У задоволенні решти заявлених позовних вимог відмовити.

Стягнути з Муртазіна Ірека Мінзакіевіча на користь Некомерційна організація «Регіональний інноваційно-інвестиційний фонд« ЯМАЛ »3. 000 руб. 00 коп. витрат по оплаті держмита за позовом.

Стягнути з Автономної некомерційної організації «Редакційно-видавничий дім« Нова газета »на користь Некомерційна організація« Регіональний інноваційно-інвестиційний фонд «ЯМАЛ» 3. 000 руб. 00 коп. витрат по оплаті держмита за позовом.

Новости