Надходження в Оксбридж: старі університети Англії

  1. Надходження в Оксбридж.
  2. Міф про доступність Оксфорда і Кембрідж для учнів з країн СНД.
  3. Складнощі надходження іноземних студентів в елітні британські вузи.

Термін Oxbridge - Оксбридж, придуманий Вільямом Теккереем і підхоплений Вірджинією Вульф, в наші дні використовується як скорочена назва двох найстаріших університетів Англії. Оксфорда і Кембриджа.

Обидва університети займають особливий, привілейований, статус в системі освіти країни. Виділяються глибокими традиціями, навчальним потенціалом, науково-дослідними досягненнями, колегіальної системою управління. Їх структура представлена ​​не факультетами, а коледжами, які визначають умови вступу, навчання, проживання.

Перше, що потрібно пам'ятати претендентам: тільки в один з двох університетів можна подавати документи в один рік, тому вже на початковій стадії Вам потрібно прийняти рішення або-або Перше, що потрібно пам'ятати претендентам: тільки в один з двох університетів можна подавати документи в один рік, тому вже на початковій стадії Вам потрібно прийняти рішення "або-або".

Друге - першочерговість, терміни надходження в Оксбридж значно випереджають такі в інші вузи, що розумно, враховуючи високу конкуренцію за місце.

Тим, хто націлений на 2015 навчальний рік, нагадаю, що останній термін оформлення он-лайнової заявки на сайті UCAS - 15 жовтень 2014, що не пізніше 18:00 UK time.

Надходження в Оксбридж.

Надходження в Оксфордський і Кембриджський університети включає кілька етапів. Як правило: тест, співбесіда і письмова робота. Критерії оцінки і поєднання письмових та усних методів варіюють в залежності від предмета і політики коледжу.

Потрібно здачі тесту майбутніми математиками, фізиками, програмістами, інженерами, географами, філологами, економістами. Для біологів і хіміків потрібно пройти тільки співбесіду, тесту немає. Есе запитується у майбутніх філологів та істориків. Портфель творчих робіт розглядається на образотворчому мистецтві.

Обов'язковий тест для вступників до Оксфорд відбудеться 05 листопада 2014: економіка - Thinking Skills Assessment, математика - Mathematics Admissions Test, фізика - Physics Aptitude Test, філологія - English Literature Admissions Test, історія - History Aptitude Test тощо.

Кембридж також організовує вступні тести, наприклад, Thinking Skills Assessment, або інші, розроблені конкретним коледжем. Різниця, їх потрібно пройти в день інтерв'ю. Письмова робота включена в оцінку кандидатів, які проявляють інтерес до суспільних дисциплін і мистецтва.

Міф про доступність Оксфорда і Кембрідж для учнів з країн СНД.

На багатьох російськомовних освітніх сайтах нам попадаються статті з лейтмотивом: "подали документи - запрошені на інтерв'ю - зараховані". Складно зрозуміти, що в них більше, лукавства або нестачі професіоналізму.

Щоб розвіяти міф про доступність освіти в найстаріших університетах Англії наведемо офіційну статистику за 2013 рік.

Оксфорд отримав 86 заявок від росіян, успішними кандидатами стали 4 співвітчизника.

Кембридж прийняв 37 заявок від росіян, зарахованих 6.

Складнощі надходження іноземних студентів в елітні британські вузи.

Практика виявляє кілька проблем, пов'язаних з надходженням дітей з Росії, України, Казахстану та інших країн колишнього Союзу в британські університети в цілому, і Оксбридж зокрема.

Озвучимо основні. Низький рівень рівень володіння англійською мовою - перша складність. Невизнання атестатів про повну загальну середню освіту багатьма навчальними закладами Великої Британії (для країн пост-радянського простору за винятком Балтійських держав) - друга.

У зв'язку з тим, що Оксбридж відмовляється приймати наші атестати, підлітку тільки з вітчизняним шкільною освітою безглуздо подавати туди документи.

З огляду на вищевикладене, наша порада батькам, що мріють про британському університеті - заздалегідь подумайте про освоєння вашим чадом шкільної програми міжнародного зразка, на додаток до вітчизняного атестату або замість нього.

Vestigio Services пропонує експертну допомогу у виборі університету і підготовку індивідуальних рекомендації для успішного входження дитини в систему освіти Великобританії.

Залишилися питання, будь ласка, звертайтеся: [email protected]

# Оксбридж #Oxbridge #oxforduniversity #universityofoxford #cambridgeuniversity #universityofcambridge #britishuniversities #studyuk # vestigioservices # blogvestigio # ДалекаяблізкаяАнглія

Related

Новости