Надихаючі фітнес-гаджети: Misfit Shine і Misfit Flash

  1. У комплекті
  2. ФУНКЦІОНАЛЬНІСТЬ
  3. Сумісність

У Telia надійшли в продаж нові монітори активності і сну - Shine (79 €) і Flash (35 €). Виглядають вони досить схоже, а ціна відрізняється в два рази. У чому ж полягають особливості та можливості пристроїв?

У комплекті

Flash:

  • монітор активності (батарейка всередині приладу)
  • ремінець на зап'ясті
  • пластикова кліпса

Shine:

  • монітор активності (батарейка в коробці)
  • ремінець на зап'ясті
  • силіконова кліпса
  • пристосування для зняття задньої кришки

У разі Misfit Shine зовнішня обробка виконана з анодованого алюмінію, а ремінець з силікону. Незважаючи на різні матеріали, обидва прилади добре сидять на руці і під час роботи, і при ходьбі, і при бігу.

Замість екрану в Misfit використані світлодіоди, повідомляють різну інформацію. Щоб отримати її, в Shine досить постукати, а в моделі Flash потрібно акуратно натиснути на екран.

ФУНКЦІОНАЛЬНІСТЬ

Заміряв дії в обох пристроїв однакові. Вони здатні підраховувати кроки, витрачені калорії, пройдену відстань (за допомогою мобільного телефону) і сон.

Звернення з приладами в силу їх конструкції різний. На Misfit Flash потрібно натиснути один раз, щоб побачити ступінь виконання денної цілі і потім час. Починаючи тренування, потрібно натиснути і утримувати кнопку, поки діоди НЕ замигають.

Misfit Shine після двох постукувань показує насамперед годинник, а потім денну мета. Починаючи будь-яку тренування, потрібно постукати три рази.

Починаючи будь-яку тренування, потрібно постукати три рази

Модний фітнес-трекер Misfit Shine, який не потрібно заряджати.

Спочатку може здатися, що дізнатися час не дуже просто. Misfit за допомогою світлодіодів показує на годиннику 12, 3, 6 і 9, після чого «годинникова стрілка» залишається горіти, а «хвилинна» починає блимати. Щоб «в'їхати» в таку систему, має вистачити пари поглядів.

Обидва пристрої мають функцію монітора сну, який, крім тривалості, заміряє і якість сну

Misfit повернувся в минуле, замість акумулятора взявши на озброєння батарейки, так що заряджати ці монітори активності не можна. У моніторі стоїть батарейка CR2032, тобто така ж, як в телевізійному пульті Telia . Маленька батарейка дає приладів до 6 годин часу роботи, що означає: в порівнянні з багатьма іншими пристроями заряд тримається в кілька десятків разів довше.

Обидва пристрої - водостійкі, в разі Shine допустима глибина занурення становить 50 метрів

Спортивні браслети всім хороші, крім одного: носити їх можна тільки на руці. Я знаю багатьох власників Jawbone і Nike Fuelband, які скаржаться, що кисть втомлюється від постійної шкарпетки. А якщо гуляти з дитячою коляскою, то кроки просто не враховуються. З Misfit такої проблеми не буде, тому що за допомогою наявних в комплекті кліпс трекер прикріпити на штани, блузку або інші предмети одягу або навіть носити на шиї як кулон.

NB! Кліпса Flash тримається міцніше, ніж магнітна кліпса Shine.

За синхронізацію зі смартфоном в Shine , і Flash відповідає Bluetooth 4.0, трехосевой датчик руху стежить за вашою активністю і сном, а процесор аналізує інформацію, що надходить, будує статистику, яку ви потім можете відіслати для візуалізації на свій смартфон через фірмовий додаток Misfit.

Користуватися додатком досить просто. Після установки цілей ви можете порівнювати з ними свою фактичну денну або тижневу активність.

На поверхні Shine розташовується 1560 пророблених лазером мікроотворів, які пропускають світло і при цьому залишаються водонепроникними. Вони призначені для відображення статусу активності. Це зручно, адже не треба проводити додаткової синхронізації, щоб дізнатися, скільки ти нашагал на поточний момент.

А ще пристрій показує співвідношення між часом легкого і важкого сну. Якщо вручну ввести свою вагу, можна буде відстежувати і динаміку ваги.

Якщо друзі теж користуються Misfit, можна змагатися з ними за місце в рейтингу. У додатку звернула на себе увагу можливість переводити милі в кілометри і фунти в кілограми, чого немає у деяких інших постачальників. Додаток Misfit можна безкоштовно скачати як для платформи iOS, так і для Android.

Сумісність

  • Bluetooth 4.1
  • iOS 7 і більше нові
  • Android 4.3 (JellyBean) і більш нові
  • Windows Phone 8.1 і новіші

У чому ж полягають особливості та можливості пристроїв?

Новости