Надійність пральної машини: все відносно

Коли ми вибираємо будь-яку техніку, одним з найголовніших чинників, які визначають наш вибір - надійність і довговічність служби товару Коли ми вибираємо будь-яку техніку, одним з найголовніших чинників, які визначають наш вибір - надійність і довговічність служби товару. Чи хтось вірить, що можна знайти вічну техніку, хоча, безумовно, авторитет того чи іншого бренду сформувався на основі реальних практичних історій: недарма всі хочуть німецькі або японські автомобілі - вони хоч і дорогі, зате не ламаються так часто, як інші. У будь-якому випадку, все відштовхуються від розуміння, що вічної техніки немає, але є така, яка дуже рідко виходить з ладу.

Читати також: Даремний функціонал в пральних машинах: чи не станьте жертвою реклами

Пральні машинки на кшталт автомобілів: в них задіяно безліч вузлів і деталей, які мають різне навантаження і в той же час взаємопов'язані між собою.

Двигун, амортизатори і підшипники, ремінь, насосна помпа, тени нагріву води, датчики і програмне забезпечення - це все може зламатися з різних причин і у абсолютно будь-якого бренду - адже все робиться їх реальних матеріалів, які зношуються так чи інакше. Так, сучасні технології багато в чому поліпшили терміни експлуатації пральних машин, проте кожен механізм має свій термін життя. Тому не варто свято вірити, що якщо ви купите люксового бренду пралку, витративши на неї всі заощадження, то ця пральна машина буде працювати всю вашу життя. Зовсім не обов'язково прив'язуватися до іменитості марки або її розрекламованим інновацій в функціоналі: реальний випадок, коли середнього класу Ардо працює ось уже 12 років, і господині набридла морально і реально застаріла ця модель. І рада б змінити - але не ламається, зараза.

А є випадки, коли у Боша з електронним дисплеєм і програмованими циклами через стрибок в напрузі моментально згорає плата - машина виходить з ладу і ремонт влітає в копієчку. Однак правдиву статистику частотності поломок того чи іншого бренду не надає ніхто - зрозуміло, чому. Залишається лише самому читати відгуки і аналізувати параметри надійності техніки.

Читайте також: Топ-5 популярних пральних машин на Price.ua

Не забувайте, що оскільки є ряд брендів, що спеціалізуються на бюджетних моделях - тому їх частіше і купують, а тому загальна статистика ремонту цих машин буде вище, чому люксових брендів. Але це зовсім не означає, що Electrolux, Whirpool, Bosch, Siemens, Miele і інші пральки класу преміум не ламаються.

whirlpool-aws-51001

Тому при виборі машини завжди варто враховувати додаткові чинники: наскільки готова ваша електромережу до навантаження від роботи пральної машини, як часто ви взагалі мають намір прати і що саме, наскільки жорстка вода у водопроводі, наскільки рівну підлогу, а також чи є в будинку тварини - шерсть часто служить причиною засмічення шланга відводу води, а, отже, можливої ​​поломки машинки.

bosch-wab

За суб'єктивними даними, наведеними в Мережі, найчастіше в сервісах по ремонту обладнання бувають пральні машини брендів Ardo, Indesit, Ariston, Candy - але цьому є логічні пояснення. Саме ці бренди (італійські, до речі) пропонують широкі лінійки доступних моделей. І тому так як їх використовує безліч людей, здається, що в сервісний центр звертаються тільки власники цієї техніки.

Але виходячи з пропозицій магазинів на сторінках price.ua, ми вибрали найдешевші пральки в кожному з найпопулярніших брендів (фронтальні, завантаження 5-6 кг):

  • AEG L 60270 FL
  • ARDO FLSN 105 SW
  • Bosch WAB 20063
  • LG F-80C3LD
  • Samsung WF8598NMW9
  • Whirlpool AWS 51001
  • Zanussi ZWS 6123 V
  • Hotpoint-Ariston ARSL 85
  • Indesit WISN 82
  • Candy GC 1061D1
  • Electrolux EWS 1 052 EEU
  • Gorenje W 6202 / S
  • Атлант (Минск) 50У88
  • Kaiser W 34110

Цей список підтверджує той факт, що італійські бренди - найдоступніші, при цьому характеристики у вибраних моделей плюс / мінус ідентичні. У той же час, можна знайти бюджетні варіанти у Zanussi, Bosch, Electrolux. Здешевлення прямо пов'язане з тим, що багато брендів розміщують виробництво в Росії, Туреччині, Китаї та Польщі. Бош, наприклад, збирає свої машинки в Іспанії.

Бош, наприклад, збирає свої машинки в Іспанії

Kaiser W 34110

Також відзначається досить широка представленість на нашому ринку продукції Kaiser - який, до речі, є російським брендом, а не німецьким, як багато думают.Еті машинки збирають в Польщі, як моделі Hansa. Статистики про його надійності поки немає, проте його модельний ряд не відрізняється демократичністю цін. Втім, специфікації стиралок від Kaiser - найвищі.

Словенська бренд Gorenje у свій час був дуже популярний, проте якщо порівнювати його з іншими конкурентами, він перестав особливо виділятися. Корейські Samsung і LG пропонують електронні моделі, які обов'язково варто убезпечити стабілізатором напруги. Їх багато моделей, не дешеві, часто оснащені пластиковим, а не з нержавійки баком, а клас віджиму невисокий - С.

Їх багато моделей, не дешеві, часто оснащені пластиковим, а не з нержавійки баком, а клас віджиму невисокий - С

electrolux-ewf-1287-

Загалом, можна довго сперечатися і шукати докази найнадійнішою пральної машини, проте за підсумком, безумовно, вирішальними стають ключовою функціонал машини і вартість. А ламаються всі механізми - особливо, якщо неправильно їх експлуатувати.

Читайте також

Новости