Найяскравіші висловлювання російських політиків про корупцію в 2013 році

У минулому році тема корупції не раз виникала в виступах російських політиків і громадських діячів під час обговорення самих різних питань: від проблем законодавства до шахрайства в сфері ЖКГ

У минулому році тема корупції не раз виникала в виступах російських політиків і громадських діячів під час обговорення самих різних питань: від проблем законодавства до шахрайства в сфері ЖКГ. «Перше Антикорупційне ЗМІ» відібрало, на наш погляд, найбільш яскраві і важливі з них.

Президент Росії Володимир Путін протягом усього минулого року неодноразово звертав увагу на проблему корупції. Він висловлювався як про проблеми боротьби з цим явищем в окремих сферах - бізнесі, медицині, ЖКГ, так і про необхідність системного рішення цього питання.

Так в березні, на колегії Генпрокуратури РФ Путін заявив: «У нас по суті перехідна економіка, політична система ще в стані становлення. І немає нічого дивного, що в цих умовах з'являється дуже багато лазівок для корупції і використання в непристойних цілях службового становища ».

«Тільки вимога законів, тільки формулювання цих вимог недостатньо «Тільки вимога законів, тільки формулювання цих вимог недостатньо. Нам необхідно сформувати суспільну атмосферу неприйняття корупції ... Чим краще діловий клімат країні - прим. Пасмами), чим ефективніше і оптимальні адміністративні процедури, тим менше поля створюється для корупції », - додав президент жовтні, виступаючи на Раді з протидії корупції.

Не залишився в стороні від обговорення цієї теми і голова уряду РФ Дмитро Медведєв.

«Корупція - дуже велика системна проблема нашої країни, і нам ще потрібно величезна кількість зусиль для того, щоб цю ситуацію виправити. Ми уважно придивляємося і до досвіду Китайської Народної Республіки », - сказав російський прем'єр в жовтні, спілкуючись з китайськими користувачами Інтернету. «Перше Антикорупційне ЗМІ» нагадує, що в КНР за корупційні злочини передбачено покарання аж до смертної кари ...

А в інтерв'ю швейцарській газеті Neue Zurcher Zeitung Медведєв підкреслив: «Я вважаю корисним, що корупційні справи потрапляють в об'єктив телекамер і обговорюються активно громадянським суспільством ... Напевно, не завжди це точні судження, але у всякому разі видно, що це дуже сильно хвилює наших людей ».

«Корупцію перемогти як, скажімо, віспу або іспанку, не зміг ще ніхто «Корупцію перемогти як, скажімо, віспу або іспанку, не зміг ще ніхто. Йдеться лише про надання їй деяких обрисів: про встановлення правил гри, яким буде підпорядковуватися все. Все питання в масштабах цієї корупції », - продовжив тему в інтерв'ю журналістам в березні член Комітету Держдуми РФ з безпеки та протидії корупції Олександр Хінштейн.

У свою чергу, керівник адміністрації президента РФ Сергій Іванов на початку грудня розповів журналістам про створення в рамках кремлівської адміністрації   Управління по боротьбі з корупцією У свою чергу, керівник адміністрації президента РФ Сергій Іванов на початку грудня розповів журналістам про створення в рамках кремлівської адміністрації Управління по боротьбі з корупцією . «Але важливо зрозуміти, що взагалі не існує ніякої чарівної таблетки, за допомогою якої можна перемогти корупцію ...», - зазначив він.

Закономірну зацікавленість, так би мовити, за службовим обов'язком вирішити проблему корупції в Росії в минулому році неодноразово висловлювали представники Генпрокуратури РФ Закономірну зацікавленість, так би мовити, за службовим обов'язком вирішити проблему корупції в Росії в минулому році неодноразово висловлювали представники Генпрокуратури РФ. Зокрема перший заступник генпрокурора Олександр Буксман в листопаді заявив, що «серйозну заклопотаність викликає складається практика виконання якого призначає за корупційні злочини покарання у вигляді штрафів. Незважаючи на істотне збільшення кількості засуджених до зазначеного виду покарання, реальне стягнення штрафів знаходиться на вкрай низькому рівні ».

Відомий опозиційний діяч Олексій Навальний також вважав за свій обов'язок висловитися щодо корупції Відомий опозиційний діяч Олексій Навальний також вважав за свій обов'язок висловитися щодо корупції. На початку жовтня, навіть не дивлячись на те, що в той момент по звинуваченню в шахрайстві і розкраданнях щодо нього проходив гучний судовий процес, в інтерв'ю Welt Online Навальний заявив: «Російські чиновники крадуть гроші в Росії, а відмивають їх в Європі, користуючись для цього європейської банківської системою. У нас є докази того, що мова йде не про інвестиції. Ці люди порушують європейське право. Але Європа це ігнорує ».

Новости