Найбагатші люди Англії і всій Великобританії в 2017 році

  1. Леонід Блаватник. Стан 20,2 мільярда доларів
  2. Гелен Уестон. Стан 16,8 мільярда доларів
  3. Алішер Усманов. Стан 15 мільярдів доларів
  4. Дивіться відео: історія Алішера Усманова
  5. Девід і Саймон Рубен. Стан 14,8 мільярда доларів
  6. Ернесто Бертареллі. Стан 14,4 мільярда

Багаті люди Великобританії, хто вони? Як домоглися успіху в бізнесі , І якою діяльністю вони займаються. Все найцікавіше про найбагатших Англії читаємо в даній статті.

Як домоглися успіху в бізнесі

Леонід Блаватник. Стан 20,2 мільярда доларів

Леонід Блаватник - це найбагатша людина Великобританії і відомий бізнесмен. Має глобальні інтереси більш ніж в п'яти бізнес-секторах, в які входять природні ресурси, хімічні речовини, журналістика, телекомунікаційні підприємства, наукові проекти і нерухомість. Засновник і президент інвестиційної промислової групи «Аксес», яка була зареєстрована в 1986 році, інвестує в США, Британію, Південну Америку і Європейські країни.

Є громадянином Британії та США. Народився в СРСР, але емігрував в США в 1978 році і отримав там громадянство в 1984 році. У 2010 році Леонід став громадянином Британії. Має ступінь магістра комп'ютерних наук, яку отримав в Колумбійському університеті, а також закінчив Гарвардської бізнес-школи.

Крім інших інвестицій, «Аксес» належить великий пакет акцій в третій за величиною хімічної компанії LBI, а також є частка в музичній компанії Warner music group.

Леонід Блаватник також бере участь в численних освітніх заходах, складається в колегіях Тель-Авівського і Гарвардського університету, займається активною доброчинністю. Сімейний фонд Блаватника був щедрим спонсором культурних і благодійних установ таких, як музей Метрополітен, Тейт, Національна портретна галерея і Королівська Академія Мистецтв. Він є піклувальником Державного Ермітажу в Санкт-Петербурзі.

Леонід Блаватник веде активну благодійну діяльність по всьому світу, його внесок у світові проблеми складно недооцінити. За оцінкою на 2016 - 2017 рік статки Блаватника оцінюється в 20,2 млрд. Його бізнес постійно розвивається і таких, як він, з упевненістю називають « Найбагатші люди планети ».

Його бізнес постійно розвивається і таких, як він, з упевненістю називають «   Найбагатші люди планети   »

На фото Леонід Блаватник

Гелен Уестон. Стан 16,8 мільярда доларів

На даний час Гелен Уестон передав всі справи своєму племіннику Джорджу, однак, він заслуговує бути в списку найбагатших людей Британії.

Гелен Уестон народився в місті Марлоу, недалеко від Лондона в жовтні 1940 року і був дев'ятим сином в сім'ї. Закінчив Університет Західного Онтаріо і переїхав в Дублін. Перші кроки в бізнесі молодий Гелен починав зі створення продуктового магазину, який згодом перетворився в мережу супермаркетів Powers. У початку 1965 року торгова мережа Уестона налічувала шість магазинів, а в 1969 році він розширив свої можливості і придбав універмаг Penneys і відкрив ще п'ятнадцять магазинів, в тому числі і за межами Дубліна.

У початку 1965 року торгова мережа Уестона налічувала шість магазинів, а в 1969 році він розширив свої можливості і придбав універмаг Penneys і відкрив ще п'ятнадцять магазинів, в тому числі і за межами Дубліна

У 2003 році Гелен Уестон придбав мережу британських універмагів за 598 мільйонів фунтів стерлінгів, що було неабиякою угодою для суспільства. Крім безлічі мереж магазинів і супермаркетів в Дубліні і Лондоні, він купив універмаги класу люкс в Голландії і Монреалі.

Гелен Уестон був прихильником цілого ряду благодійних заходів. Виступав як голова фонду у Гарфілда Уестона. Даний фонд надає допомогу канадським студентам через нагороди і стипендії. Фонд є основним спонсором охорони природи Канади, а також сприяє збереженню земель для дикої природи. Він фінансує і наукові дослідження, особливо на півночі Канади. Крім того, Гелен Уестон надає грошову допомогу різним соціальним організаціям, в тому числі і продовольчим банкам.

У 2004 році з боку Уестона було пожертвувано 10 мільйонів доларів на підтримку королівського музею в Онтаріо. В знак визнання благодійної діяльності, Гелен був призначений офіцером Ордену Канади, а в 2005 році, йому було присуджено Орден Онтаріо. А також з його боку відбувається регулярна підтримка Інституту Фрейзера, він жертвує на дослідження і допомогу по одному мільйону доларів на рік. У 2016 році сума особистих активів Уестона була оцінена в 16,8 млрд.

Так виглядає королівський музей в Онтаріо

Алішер Усманов. Стан 15 мільярдів доларів

Алішер Усманов народився в Узбекистані в невеликому місті Чуст. Виріс в місті Ташкенті, де його батько працював прокурором. З юнацьких років планував кар'єру дипломата і переїхав жити в Росію. У 1976 році отримав диплом Університету Міжнародних Відносин за фахом «Міжнародне право». Після навчання Усманов повернувся в Ташкент і зайняв посаду директора з питань зовнішньої економіки Узбецької РСР. Одружений на провідному тренера з художньої гімнастики Ірини Вінер.

У вісімдесятих роках був помилково звинувачений у фінансових махінаціях і поміщений у в'язницю строком на шість років.

У 1999 році Верховний суд Узбекистану зняв звинувачення з Усманова і постановив, що всі звинувачення були сфабриковані, і доказів його провини не було представлено.

Алішер Усманов володіє 60% акцій USM Holdings і «Металоінвест», діяльність яких фокусується на металургії, гірничодобувної промисловості, телекомунікації, технологіях і ЗМІ. Через USM Holdings, в ролі індивідуального інвестора Усманов має безліч активів, включаючи частки в залізній руді, стали, ЗМІ та інтернет компаніях. Він також є одним із засновників компанії «Металоінвест», керуючою компанією Лебединського ГЗК, Михайлівського ГЗК, Оскольського електрометалургійного заводу і Уральського металургійного сталеливарного заводу. Є генеральним директором дочірньої компанії «Газпром Інвест Холдинг».

Дивіться відео: історія Алішера Усманова

А також Алішер Усманов є співвласником футбольного клубу «Арсенал», має великий пакет акцій в таких знаменитих проектах, як Mail Group, Face book. Придбав п'ятдесятивідсоткову частку російського телеканалу 7TV, сімдесят п'ять відсотків акцій музичного каналу «МУЗ-ТВ» і сто відсотків акцій газети «Комерсант».

Алішер Усманов займається благодійністю і громадською діяльністю. У вересні 2007 року він викупив старовинну і рідкісну колекцію творів мистецтва за 18 мільйонів євро і передав це багатство на користь Костянтинівського Палацу в Росії. Трохи пізніше він придбав права на велику колекцію мультфільмів, створених за часів СРСР, які раніше належали емігрує в США Олегу видів. Після придбання прав, Усманов безоплатно презентував мультфільми дитячому телеканалу.

Алішер Усманов є піклувальником ряду соціальних проектів, інститутів і дослідних центрів. Багаторазово нагороджувався почесними медалями Росії та Казахстану. А також Усманов є президентом федерації фехтування. На 2016 рік загальна сума активів Усманова склала 15 млрд. Доларів.

Доларів

Володимир Путін нагороджує за великий внесок в благодійну та громадську діяльність Алішера Усманова

Девід і Саймон Рубен. Стан 14,8 мільярда доларів

Девід Рубен і Саймон Рубен - британські бізнесмени і філантропи. Брати народилися в місті Мумбаї в процвітаючої єврейської сім'ї. Девід Рубен починав бізнес в металопромисловості в той час, коли його брат Саймон організував невеликий бізнес з продажу килимів. Далі Саймон поступово викупив стару килимову компанію і став добре заробляти, що дозволило йому почати інвестування в нерухомість .

Далі Саймон поступово викупив стару килимову компанію і став добре заробляти, що дозволило йому   почати інвестування в нерухомість

Брати Девід Рубен і Саймон Рубен

Два брата багаторазово примножили свій капітал в 1970 і 1980 роках торгівлею металом і нерухомістю. Майже половина їх стану доводиться на ліквідні активи, такі як облігації і готівкові гроші. Вони уникають гласності, але пропонують деякі подробиці про своє життя і інтересах на особистому веб-сайті.

На початку 1990 років брати інвестували кошти в російський металургійний ринок. Їх компанія Reubens стала третьою в світі з виробництва алюмінію. На піку своєї діяльності вони контролювали від 5 до 7 відсотків світового виробництва алюмінію. Однак в 2000 роках брати Рубен продали всі російські активи і зосередили свою діяльність на ринку нерухомості Великобританії, де вони мають значний портфель активів.

Разом з іншими великими інвесторами вони беруть участь у фінансуванні низки масштабних проектів, а також інвестують в технологічні проекти. Станом на 2016 - 2017 рік їх бізнес-діяльність пов'язана в основному з нерухомістю, як у Великобританії, так і за кордоном.

Станом на 2016 - 2017 рік їх бізнес-діяльність пов'язана в основному з нерухомістю, як у Великобританії, так і за кордоном

Брати Рубен не аматори суспільного життя і не так часто дають інтерв'ю. Саймон на три роки молодша за свого брата і дав лише одне інтерв'ю британській газеті. У 2005 році вони стали лауреатами премії «Підприємці року». Обидва одружені, мають дітей і займаються благодійною діяльністю.

Ернесто Бертареллі. Стан 14,4 мільярда

Ернесто Бертареллі - швейцарський підприємець, активно займається бізнесом, спортом і благодійністю.

Він народився в Римі в 1965 році, закінчив Бебсон-коледж в 1989 і Гарвардський університет в 1993 році. Через два роки після навчання Ернесто був призначений генеральним директором компанії Sereno. Під його керівництвом компанія переключилася з області фармацевтики на біотехнології та протягом наступного десятиліття доходи компанії виросли більш ніж в три рази. У 2007 році «Серено» був проданий німецькому концерну Merck KGaA. На даний момент ділові інтереси Ернесто спрямовані на компанію Waypoint, яка спеціалізується на наукових дослідженнях.

Ернесто є співголовою Фонду Бертареллі. Він також член стратегічного консультаційної ради при політичній школі в лазінні, член медичної ради Гарвардської школи. У 2008 році Ернесто був запрошений в академію заслужених підприємців коледжу Бебсон. Він був нагороджений Орденом Почесного Легіону Франції і кавалера ді Гран-Кроче від президента італійської республіки Карло.

У 2000 році Ернесто заснував яхтову команду Alinghi, яка в 2003 році перемогла збірну Нової Зеландії і виграла кубок Америки. Дана перемога повернула кубок в Європу вперше з 1981 року.

Ернесто і його яхтова команда Alinghi

Ернесто одружений на відомій співачці Крісті, вони мають трьох дітей. На 2016 рік його статок оцінюється в 14,4 млрд.

Ернесто Бертареллі зі своєю дружиною Крісті


Великобританія також залучає закордонних мільярдерів, які іноді там живуть, такі наприклад як Роман Абрамович , Лакшмі Міттал, і російський підприємець Алішер Усманов, про який ми вже докладно розповіли в цій статті.

Новости