Найдорожчі бренди одягу: десять престижних торгових марок

  1. Список найбагатших брендів одягу
  2. П'єдестали розкішного одягу в 2017 році
  3. потенційні конкуренти

Не всі з нас можуть купити одяг від дорогих світових брендів. Цікава історія кожного з Будинків Моди, які увійшли в топ-10 таких торгових марок. Найвища планка загальрічного доходу становить 12,7 млрд доларів.

Прислів'я про «зустріч по одягу» сьогодні не втратила актуальності - навпаки, тенденція наслідування моди з кожним роком тільки набирає свої оберти. Багато дизайнерів зробили ім'я на бажанні людей показати свої стиль, смак і статусність. Які саме торгові марки можна зарахувати до найдорожчим брендам одягу, можна дізнатися, глянувши на рейтинг модних будинків.

Список найбагатших брендів одягу

Чому люди купують дорогі речі? Причини можуть бути різними, але такі покупці хотіли б знати, яке місце займає в рейтингу придбана ними елітна річ. Цікава не тільки сума оцінки, а й історія кожного потрапив в заповітний рейтинг бренду.

Фото 1. Перед масовим випуском люксових колекцій моделі демонструються на подіумах

У сучасному суспільстві одяг служить визначальним критерієм досягнутого їм успіху. Багатьом споживачам важливо, щоб лейбл входив в топове число.

Таблиця 1. Показник доходів топ-10 найдорожчих брендів одягу

Місце в рейтингу торгових марок одягу

Найменування

предмети випуску

Річний дохід, 2016

1-е

Gucci

  • одяг;
  • парфумерія;
  • текстиль;
  • аксесуари ..

12,7 млрд доларів

2-е

Prada

  • одяг;
  • аксесуари.

11,4 млрд доларів

3-е

Dolce & Gabbana

  • одяг;
  • парфумерія;
  • аксесуари;
  • книги.

8,7 млрд доларів

4-е

Chanel

  • одяг;
  • спеціалізовані речі (для яхтсменів);
  • парфумерія;
  • косметика.

7,3 млрд доларів

5-е

Armani

  • одяг;
  • взуття;
  • аксесуари;
  • парфум;
  • квітковий сервіс;
  • солодощі.

1,8 млрд доларів

6-е

Guess

джинсовий одяг

544 млн доларів

7-е

Marc Jacobs

  • одяг;
  • аксесуари.

364 млн доларів

8-е

Christian Dior

  • одяг;
  • парфумерія;
  • аксесуари.

257 млн ​​євро

9-е

Gianni Versace

одяг

79 млн доларів

10-е

Valentino

  • одяг класу люкс;
  • Спідня білизна.

22 млн доларів

Що таке ідея «моментальної моди» і наскільки сильно вона відрізняється від топових брендів? Читайте тут .

П'єдестали розкішного одягу в 2017 році

278 бутиків - стільки торгових відділів належить цьому найдорожчому бренду в світі. Заснований в 1921 році дизайнером Гуччі Гуччі, сьогодні крім одягу, він виробляє ще й текстиль, парфумерію, предмети інтер'єру і аксесуари. У чому відмінності всесвітньо відомого бренду? Експерти відзначають презентабельність кожної лінійки одягу. У кожній речі відчувається консерватизм і прихильність традиціям, що не заважає проводити експерименти з матеріалами і фасонами. Критики нарікають, що кожна нова колекція стає занадто передбачуваною, однак модельєри заперечують: щоб одяг був популярною, вона повинна бути носибельного.

Фото 2. Логотип лідера - торгової марки Gucci

Фото 3. Одяг в стилі Гуччі

2-е місце займає Prada, створений в 1913 році. Цей модний будинок представлений в 250 магазинах, розташованих по всьому світу. 979,2 млн річного прибутку забезпечили своє місце «під сонцем» в fashion-індустрії. Не останню роль тут відіграє вміння дизайнерів поєднувати одяг і намагатися комбінувати тканини і стилі.

Фото 4. Логотип Prada

Сьогодні в колекцію Prada входять не тільки розкішні сукні для світських прийомів, але і ультрамодні аксесуари. Головне кредо: «Наші клієнти не повинні нікому нічого доводити», висловлюючи в цьому всю суть заможних людей. Саме заможні люди і можуть дозволити собі придбати пропонований торговою маркою епатаж.

Фото 5. Одяг від Prada

«Бронзовим призером» стали італійці, на цей раз дует Доменіко Дольче і Стефано Габбана, чия творчість втілилося в однойменному бренд. Компанія є однією з молодих - роком заснування став 1985. Ставка була зроблена на Голлівуд - одягає вбрання від дизайнерів актриси дуже виділялися серед своїх колег. Стиль від бренду вибирають яскраві і динамічні люди - він відверто чуттєвий і сексуальний ( «з подачі» дизайнерів в моду увійшов білизняний стиль і роздерті джинси).

Фото 6. Одяг і логотип Dolce & Gabbana

На четвертому місці - Chanel. Бренд почав свій переможний модне хід ще на початку минулого століття. Просте маленьке чорне плаття виявилося синонімом розкоші і підняло свого творця Коко Шанель на Олімп успіху. 100 років по тому нічого не змінилося - «зручна розкіш» (кредо компанії) продовжує розбурхувати уми і попутно спустошує гаманці бажаючих придбати такий одяг.

Фото 7. Логотип та одяг від Chanel - демонстрація вічності стилю

Сьогодні вироби від Коко Шанель можна купити в 310 бутиках, які розташовані на всіх континентах. Стиль бренду мало змінився за майже столітній період - він передбачає мінімалізм кольору і зручність. Найчастіше це чітко окреслений силует, хоча одяг придбала більш демократичні відтінки - в літніх колекціях з'явилися навіть шорти.

«Золота середина» дістається дітищу ще одного італійського дизайнера - Джорджо Армані. Він являє як повсякденні моделі, так і колекції високої моди. Відмітна риса стилю - недбалість (не дарма одяг торгової марки популярна серед молоді). Фірма випускає як повсякденні колекції, так і «високу моду». Починав же модельєр з переробки класичних чоловічих піджаків.

Фото 8. Логотип бренду Джорді Армані

Експерти відрізняють мінімалізм образів - Джорді Армані не любить зайвих деталей. Проста формула: геніальна простота і незрівнянна елегантність допомогли Giorgio Armani SpA у відкритті 13 заводів і 300 магазинів по всьому світу. Бренд вважається одним з швидко зростаючих і перспективних.

Фото 9. Колекція Армані 2017

На шостому місці - компанія Guess, чиї творці намагалися донести, що жити красиво потрібно кожен день. Бренд відносно молодий - був заснований чотирма братами Марчіано, які стали одними з перших популяризаторів джинсового одягу в 1981 році.

Фото 10. Логотип і особливе бачення джинсового моди від Guess

Як змогли джинси з повсякденного одягу вирости в справжню мрію? Бренд Guess намагається робити кожну свою модель яскравою, свіжою і сексуальною. Грамотна робота маркетингової і рекламної служб допомагають торговій марці залишитися на вершині модного Олімпу. У рекламі знімається дуже багато зірок світового масштабу - Єва Герцигова, Клаудія Шифер, Наомі Кемпбелл і Летиція Каста. А для закріплення успіху в серії роликів знімалася епатажна світська левиця Періс Хілтон.

Сьоме місце займає американець Марк Джейкобс, колишній креативний директор дизайнерського дому Луї Віттон, чия колекція від 2015 року став справжнім проривом. Стиль відрізняється сміливими геометричними формами, використанням лакованої шкіри і іншими креативними рішеннями. Бренд дуже люблять знаменитості - в різний час його рекламували Хлої Севіньї, Вікторія Бекхем і навіть російська група «Тату». Сьогодні на цьому «посту» - Майлі Сайрус.

Фото 11. Логотип від Марк Джейкобс

Фото 12. Організований прямо на вулицях Нью-Йорка показ мод від Марка Джейкобса

Нарешті в списку француз - Christian Dior на восьмому місці рейтингу найдорожчих брендів одягу. Все почалося з післявоєнних років, коли перша колекція жіночого одягу від цієї торгової марки змогла зробити переворот в світі післявоєнної моди. Саме Діор придумав, що у кожного модельєра повинен бути свій знак.

Фото 13. Логотип Крістіан Діор

Після смерті модельєра Будинок моди очолювали по черзі Ів Сен-Лоран, Марк Боан, Бернар Арно і Джанфранко Ферре. Кожен з них намагався зберегти притаманну стилю елегантність. Дизайнери торгової марки намагаються уникати зайвого пафосу.

Фото 14. Стиль моди від Крістіан Діор

Сьогодні в роботі цього бренду зайняті 56 000 чоловік. У компанії більше 160 бутиків по всьому світу. Річний дохід - 24 млрд доларів.

Наближаємося до завершення - дев'яте місце займає Gianni Versace. Ця італійська компанія не перестала існувати навіть після смерті свого засновника Джанні Версаче - сімейна справа продовжила його сестра Донателла. Найперший бутик поза Італії був відкритий в 1991 році в шотландському Глазго. Сьогодні кількість магазинів досягла цифри 80.

Фото 15. Стиль і логотип Версаче

Бренд вважається люксовим - більшість нарядів добре підкреслюють жіночу красу, але без відповідних аксесуарів виглядають «на межі кітчу». Велика ступінь творінь створені для дівчат з модельною зовнішністю - струнких і високих. Не забуває бренд і про чоловіків: кожному росіянину знаком малиновий піджак з дев'яностих (теж творіння Версаче).

І закриває топову десятку найдорожчих брендів одягу торгова марка Valentino (Валентіно). Італійський виробник одягу класу люкс і нижньої білизни був заснований Валентино Гаравані ще в 1959 році. Зараз бренд входить в компанію Valentino Fashion Group.

Фото 16. Може бути, пора знімати фільм про відтінки червоного від Валентино?

Ключовими знаками фірмового стилю цієї торгової марки названі бюст'є і одяг червоного кольору. Метр наполягав: «Червоний йде всім жінкам. Існує 30 відтінків цього кольору - важливо знайти свій ».

Другий пріоритет - білий, апогеєм любові до якого стала сукня Жаклін Кеннеді для весілля з Аристотелем Онассисом. Сучасні тенденції беруть орієнтир на молодіжну моду. У цих нарядах зірки теж вважають за краще проходити по червоній доріжці.

Будь-якому бренду треба реалізовуватися. Таким помічником є, наприклад, інтернет-магазин Wildberries .

потенційні конкуренти

Незважаючи на міцні позиції в топовій десятці, ніхто з представлених вище брендів не може бути впевнений в тому, що завтра його не скинуть з п'єдесталу. Конкуренти дуже серйозні:

  1. Міжнародний концерн Фенди знаменитий своєю високоякісною одягом, хутром, аксесуарами. Експерти стверджують: сумки цієї марки ніколи не вийдуть з моди.
  2. Гермес почав працювати з 1837 року, але розвинув своє виробництво до 2008 року. Крім одягу та шкіряних виробів, бренд випускає і інші предмети - від прикрас до рукавичок. Споживачеві подобається - це впливає на річний дохід в 730 мільйонів доларів.
  3. У Ральф Лорена є багато дочірніх компаній і доступніших моделей (Спортивна лінія Поло). Яскравим прикладом служить плаття Дженніфер Лопес на церемонії вручення Греммі в 2000 році. Зараз дизайнери бренду одягають першу леді США - Меланію Трамп. Річний дохід піднімався від 776 мільйонів доларів.
  4. Барбери спеціалізується на верхньому одязі - компанія більше століття знаходиться на піку популярності. Всім відомі фірмові тренчі бренду. Дохід торгової марки становить 323 мільйони доларів.
  5. Луї Віттон відомий поціновувачам якісних аксесуарів і сумок. У компанії відкрито більше 460 магазинів в 50 країнах світу.
  6. Світових знаменитостей одягає Оскар де ла Рента. Перевага бренду віддавала Жаклін Кеннеді. Сьогодні шанувальників не менше - настільки привабливі вечірні та весільні сукні з цим ім'ям.
  7. Потенційним конкурентом є італійська марка Brioni, яка спеціалізується на чоловічій моді. Бренд названий на честь фешенебельного курорту - вироблена їм одяг відповідає очікуванням елітарності і якості.

Навіть модні модельєри починали колись з маленького ательє. Відкрити його цілком реально і в домашніх умовах.

Більш докладно про дорогих світових модних тенденціях можна дізнатися з відео:

Кожна компанія хоче залишатися в авангарді моди. Для цього вони не тільки дотримуються прийнятих тенденціям, але і вносять своє бачення, створюючи Її Величність Моду.

У чому відмінності всесвітньо відомого бренду?
16. Може бути, пора знімати фільм про відтінки червоного від Валентино?

Новости