Найдорожчі бренди світу 2013

  1. Apple
  2. Microsoft
  3. Coca-Cola
  4. IBM
  5. Google
  6. McDonald's
  7. General Electric
  8. Intel
  9. Samsung
  10. Louis Vuitton

Всім відомий журнал Forbes склав щорічний рейтинг, в якому представлені найдорожчі бренди світу 2013 року

Всім відомий журнал Forbes склав щорічний рейтинг, в якому представлені найдорожчі бренди світу 2013 року. В даному рейтингу брали участь компанії, що ведуть діяльність на американському ринку, з 15 країн, що виробляють товари в 20 продуктових категоріях. При визначенні вартості бренду в розрахунок береться середня виручка за компанії за минулі три роки, скоригована на коефіцієнт, а також роль бренду в галузі. Очолив список Apple Corp - треба відзначити, що це відбувається вже третій рік поспіль. Оцінка вартості цього бренду склала майже вдвічі більше, ніж у його основного суперника Microsoft - $ 104,3 млрд. Проти $ 56,7 млрд., І це при зростанні вартості на 20% за рік, при цьому у його конкурента всього на 4%. Третім в рейтингу найдорожчих брендів стала Coca-cola, вартість якої склала $ 54,9 млрд. І зростанням 9%.

Отже, найдорожчі бренди світу 2013

Apple

Вартість бренду склала $ 104,3 млрд. Приріст вартості за рік: + 20%

Показники виробництва iPhone і iPad за минулі три роки є досить вражаючими. Спостерігається неухильне зростання обсягів продажів: тільки в останньому кварталі 2013 року було продано 52,5 млн. Різних пристроїв. На думку експертів постійно зростаючому попиту на продукцію Apple сприяє не тільки технічні характеристики, але і бездоганний дизайн. Це безсумнівно кращий бренд 2013 року.

Зростання фінансових показників Apple міг би бути і більше, якби не жорстка конкуренція з боку компанії Samsung Electronics, великого виробника з Південної Кореї, активно нарощує обсяги.

Microsoft

Вартість бренду склала $ 56,7 млрд. Приріст вартості за рік: + 4%

Незважаючи на високе місце в рейтингу, динаміка вартості корпорації є невтішною - за останні три роки її вартість практично не змінилася, зростання фінансових показників сповільнюється. Причиною цього явища експерти припускають нездатність до повноцінної боротьбі за ринок смартфонів і планшетів. Хоча компанія Microsoft як і раніше є однією з найбільш прибуткових (зростання прибутку склав в минулому році 34%).

Coca-Cola

Вартість бренду склала $ 54,9 млрд. Приріст вартості бренду за рік: + 9%

Обсяг продажів компанії в 2012 році склав майже 13,5 млрд. Упаковок напою, що на 3% більше, ніж продажі в попередньому році. Майже половину виручки компанії Coca-Cola приносить продукція під однойменним брендом. Зростання обсягів продажів відбулося за рахунок збільшення споживання продукції в інших країнах. Корпоративний аккаунт Coca-Cola в соцмережі Facebook є однією з найбільш відвідуваних сторінок - він першим зі сторінок компаній набрав 50 млн. «Лайків».

IBM

Вартість бренду склала $ 50,7 млрд. Приріст вартості бренду за рік: + 5%

Компанія IBM в уже понад 20 років є володарем найбільшого набору патентів, що дозволяє утримувати позиції провідного світового виробника і постачальника програмного забезпечення та IT-сервісу, постійно впроваджує інновації, і вміло використовує дані факти при просуванні бренду.

Google

Вартість бренду склала $ 47,3 млрд. Приріст вартості бренду за рік: + 26%

З кожним роком доходи компанії Google неухильно ростуть. Бренд Google вже асоціюється у споживачів не тільки з пошуком в інтернеті, але і з інноваційними продуктами. У 2012 році показник EBITDA компанії Google склав більше $ 13 млрд.

McDonald's

Вартість бренду склала $ 39,4 млрд. Приріст вартості бренду за рік: + 5% Вартість бренду склала $ 39,4 млрд

Мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's, лідера в області фастфуду, включає більше 34 тисяч точок, розташованих в 119 країнах, і подальша експансія триває. Незважаючи на асоціації у споживачів з нездоровим харчуванням, щодня закладу корпорації відвідують понад 69 млн. Чоловік. Компанія також планує виступити офіційним спонсором Олімпіади в Сочі.

General Electric

Вартість бренду склала $ 34,2 млрд. Приріст вартості бренду за рік: + 2%

Незважаючи на несприятливі умови на ринку, обсяг продажів компанії General Electric за третій квартал минулого року склав $ 229 млрд. Бренд користується великим попитом у споживачів. General Electric є провідним спонсором всіх Олімпіад, що приносить компанії безліч прибуткових контрактів.

Intel

Вартість бренду склала $ 30,9 млрд. Зниження вартості бренду за рік: -4%

Вартість бренду Intel в минулому році знизилася на 4%, в рейтингу це єдина подібна корпорація. Як і Microsoft, компанія Intel, будучи лідером на ринку софта і комп'ютерів, виявилася нездатною до боротьби за лідерство на ринку нових мобільних пристроїв - смартфонів і планшетів. Надолужити втрачений момент компанії поки не вдається.

Samsung

Вартість бренду склала $ 29,5 млрд. Приріст вартості бренду за рік: + 53%

Вартість торгової марки компанії Samsung в 2013 році зросла на 53%, а за останні три роки - на 136%. За темпами зростання це безсумнівний лідер в рейтингу Forbes. Дані показники були досягнуті компанією завдяки стрімкому захопленню ринку мобільних пристроїв - смартфонів і планшетів, найприбутковішому в даний час. Комплектуючі для смартфонів, вироблені компанією Samsung, використовуються її конкурентами, навіть Apple. Обсяг продажів компанії протягом третього кварталу 2013 року склав 81,2 млн. Різних смартфонів, а ринкова частка зросла до 31,4%, що набагато випереджає конкурентів. Найбільш популярною моделлю мобільного пристрою, виробленого компанією, є Samsung Galaxy S4.

Louis Vuitton

Вартість бренду склала $ 28,4 млрд. Приріст вартості бренду за рік: + 16%

Під брендом Louis Vuitton випускається шкіргалантерея - сумки, взуття, а також годинник, прикраси та різні аксесуари. Фірмовий логотип LV відрізняє вироби даного бренду. Найдорожчим люксовим брендом Louis Vuitton зробив Марк Джейкобс, який є креативним директором компанії. Рентабельність компанії склала майже 40%, це кращий показник в галузі. Louis Vuitton - лідер ринку.

Той факт, що в список включені тільки компанії, що працюють на ринку Америки, виключає потрапляння в нього таких великих корпорацій, як Vodafone або China Mobile. У рейтинг включаються як корпоративні бренди (наприклад, Microsoft), так і бренди окремих продуктів (наприклад, Gillette компанії Procter & Gamble). Важливим елементом бренду є його візуалізація, або презентація брендинг.

Відео: Найдорожчі бренди Росії 2013

Новости