Найвідоміші чоловічі кеди

  1. Converse Chuck Taylor
  2. Vanse Authenthic
  3. PRO-Keds
  4. Tretorn Nylite
  5. Novesta Star Master
  6. ДВА м'яча

У довоєнні роки зустріти кеди поза спортивних майданчиків було практично неможливо. У 1970-ті з'являлися нові технології, і разом з прогресом спортсменів росли їхні потреби в екіпіровці. Кеди стали носити в місті, де вони придбали нове прочитання і інший культурний статус. Подібна взуття переважно проводилася для чоловіків - враховувалися фізіологічні особливості чоловічої стопи. Жінки найчастіше носили акуратні черевики і туфлі. Згодом на чоловічі кеди стали звертати увагу дівчини, і виробники врахували це. Однак "гумові носи" продовжували асоціюватися виключно з чоловічим взуттям. Кеди чоловічі в Москві мали аналогічний статус.

Деякі моделі кед стали іконами, міцно зайнявши місце в повсякденному гардеробі. Ми вибрали кілька примітних силуетів.


Converse Chuck Taylor

У довоєнні роки зустріти кеди поза спортивних майданчиків було практично неможливо

Найвідоміший "гумовий ніс" в світі. З'явившись в 1917 році силует став синонімом баскетболу. "Non-Skids" - перша назва чоловічих кед Converse. Своє ім'я вони отримали через чіпкою підошви. Через три роки модель перейменували в All Star. У середині 20-их років була заснована Американська баскетбольна ліга, яка затвердила All Star в якості обов'язкового стандарту для гри. У 1934 році Converse удосконалив модель, додавши два невеликих отвори в районі стопи, дихаючу устілку і поліпшивши амортизаційні властивості підошви. У той час знаменитий баскетболіст Чак Тейлор працював на Converse і активно займався просуванням All Star. Модель стала асоціюватися з Чаком. Converse запропонував Тейлору зробити All Star його іменним силуетом. Це був один з перших подібних випадків в індустрії. Модель отримала назву "Chuck Taylor All Star".

У 1936 році кеди Converse побачив весь світ. Баскетбол став офіційним видом спорту Олімпійських ігор в Берліні. З цього приводу Converse випустив чоловічі білі кеди All Star для баскетбольної збірної США, доповнені патріотичними червоним і синім кольорами - відповідно формі американців.

Chuck Taylor All Star ще кілька десятиліть затрималися на баскетбольних майданчиках. Але після модель благополучно перейшла в повсякденний гардероб, ставши культовою класикою і невід'ємною частиною історії США. В наші дні Chuck Taylor представлені у величезній кількості кольорів, включаючи популярні білі і чоловічі чорні кеди .


Vanse Authenthic

Vanse Authenthic

Ікона в сфері скейтбордингу, різних субкультурах і основа повсякденного гардероба. У 1966 році в місті Анахейм, штат Каліфорнія відкрився найперший магазин чоловічих кед Vans. Його асортимент складався з декількох моделей, однією з яких була Style # 44 (зараз відома як Authentic). У той час скейтбординг тільки починав розвиватися, спеціалізованої взуття було мало і дуже рідко вона задовольняла потреби катаються.

У той час скейтбординг тільки починав розвиватися, спеціалізованої взуття було мало і дуже рідко вона задовольняла потреби катаються

Але Style # 44 відмінно для цього підійшов - верх був зроблений з міцного кинувся, вулканізована підошва добре чіпляла поверхню скейта і забезпечувала комфорт при тодішньому рівні райдерів. Модель не розроблялася для катання на скейті, але кілька хлопців запримітили Style # 44 і допомогли кедам зробити перші кроки до статусу ікони стилю.


PRO-Keds

PRO-Keds


Перший і один з найбільш знакових продуктів бренду. PRO-Keds був заснований в 1949 році як дочірнє підприємство Keds. Новий бренд був спрямований виключно на виробництво спортивного взуття. За відправну точку PRO-Keds були чоловічі кеди Royal. Вони були дуже схожі на Chuck Taylor, але бренд позиціонував модель як більш інноваційну. Пізніше PRO-Keds випустили ще ряд силуетів і уклав контракти зі спортсменами. В наші дні продукція бренду не настільки популярна в порівнянні з Converse.


Але у PRO-Keds все ще є лояльні покупці з шанувальниками і їх часто можна зустріти в магазинах чоловічих кед в США.


Tretorn Nylite

Tretorn - шведська компанія з виробництва взуття, заснована в 1891 році. Спочатку вона виробляла педалі для велосипедів, калоші і шланги. Розробка взуття був наступним етапом в історії бренду. Tretorn випустив безліч моделей, однак Nylite - один з найбільш знакових силуетів компанії. У 1965 році бренд став випускати тенісні м'ячі, а потім і взуття для гри. Чоловічі білі кеди Nylite добре прижилися на зелених кортах. Однак час істинної слави моделі прийшло на початку 70-х - знаменитий шведський тенісист Бьорн Борг підписав контракт з Tretorn. Канвасовие Nylite отримали звання перших преміальних тенісних кед і пізніше були включені в книгу про культуру препп "The Official Preppy Handbook".


Tretorn випустив безліч моделей взуття. Але успіху і культурної значущості Nylite жодна з них не досягла.


Novesta Star Master

Novesta Star Master


Novesta народився в 30-ті роки в словацькому містечку Партизанське. Бренд донині приділяє багато часу відбору якісних матеріалів і виробничого процесу.


Star Master - візитна картка Novesta. Сьогодні модель дуже популярна в світі чоловічого одягу і її можна запросто знайти в примітних європейських магазинах.


ДВА м'яча

У 70-80 рр. про кедах «ДВА м'яча» мріяли спортсмени, музиканти, модники і просто люди, які цінували хорошу якісну взуття. У той час існувало безліч вітчизняних аналогів, але кеди бренду були міцніше і цікавіше по дизайну. Продукцію «ДВА м'яча» виробляли в Китаї. Це був перший випадок подібної співпраці СРСР і піднебесної. У 2016 році бренд реанімували, дбайливо зберігши його цінності. Відродили класичні моделі, на порядок поліпшивши їх в якості та зручності.

Знайти відроджену класику можна в нашому онлайн каталозі кед.

Знайти відроджену класику можна в нашому   онлайн каталозі   кед

Новости