Накладки на груди для годування

  1. Накладки на груди Авент, Медела, Світ Дитинства і інші - які вибрати?
  2. Як годувати через накладки?

Накладки на груди для годування - спеціальні латексні або силіконові пристосування, мета використання яких - полегшення процесу грудного вигодовування .

Показання до застосування

Захисні накладки на груди (точніше на соски) мають широку основу і конусоподібні поглиблення (штучний сосок). Вони використовуються:

  • при запаленні і тріщинах сосків;
  • в разі їх аномального будови (плоскі або втягнуті соски);
  • в період переходу з штучного вигодовування на грудне;
  • в разі невідповідності великого соска матері і маленького рота дитини;
  • при наявності у новонародженого неврологічних проблем, родових травм, у недоношених дітей , Результатом чого стає слабке і невміле смоктання.

Накладки на груди Авент, Медела, Світ Дитинства і інші - які вибрати?

Велика розмаїтість захисних накладок на груди від різних виробників (Avent, Medela, Camera, Chicco, Pigeon, Lubby, Світ дитинства та інших) змушує розгубитися навіть досвідчену маму. При виборі важливо враховувати деякі нюанси:

  1. Більшість накладок на груди (Медела, Авент, Чіко) відрізняються розміром (S - діаметр соска менше 1 см, M - діаметр 1 см, L - діаметр більше 1 см).
  2. Зверніть увагу також на форму підстави накладок, якщо воно з однієї виїмкою (як у накладок Медела) або з двома виїмками (як у накладок на груди Авент), тоді носик малюка зможе відчути материнську груди.
  3. Придивіться до висоти штучного соска, вона повинна значно перевищувати висоту вашого соска. Під час годування він збільшиться і щільно приляже до верхівки накладки.
  4. На сьогоднішній день для годування частіше використовуються силіконові накладки на груди, вони максимально тонкі, гіпоалергенні, з нейтральним запахом.
  5. Якщо фінансові можливості обмежені, можна спробувати бюджетні варіанти, наприклад, накладки на груди Світ дитинства або Камера.
  6. Відгуки жінок про використання даного пристосування не завжди однозначні. Найбільш приємно жінки відгукуються про накладках на груди Медела.

Як годувати через накладки?

Як годувати з накладками? Дуже просто. Для початку їх потрібно правильно надіти:

  1. Для кращого закріплення на шкірі перед одяганням внутрішню частину накладки можна змочити кип'яченою водою або грудним молоком.
  2. Після чого вивернути краю назовні і ввести сосок в спеціальне поглиблення.
  3. Щільно притиснути і розправити краю до грудної ареоле таким чином, щоб під ними не залишилося повітря.
  4. Переконатися, що накладка займає правильне положення і не зміщується в різні боки.

Годування через захисні накладки на груди здійснюється за таким же принципом, як і без них. Дочекайтеся, поки дитина широко відкриє рот, вкладіть в нього сосок в напрямку знизу вгору (до неба). Після годування вимийте накладки водою з милом, ретельно промийте і просушіть. Перед кожним наступним годуванням рекомендується їх кип'ятіння.

Варто мати на увазі, що, незважаючи на всі мамині старання, деякі діти категорично відмовляються брати груди, якщо на ній є накладка.

Плюси і мінуси використання накладок

Накладки на груди для годування - досить спірне винахід. Думки експертів в питаннях необхідності і доцільності їх використання розходяться.

Так, спираючись на численні дослідження, ВООЗ, а також провідні фахівці в питаннях грудного вигодовування стверджують, що захисні накладки на груди не тільки не захищають пошкоджені соски, а й посилюють існуючу проблему, а при неправильному використанні значно пошкоджують шкіру і провокують виникнення внутрішніх грудних травм. Крім того, накладки на груди для годування стають причиною різкого зменшення кількості припливу і вироблення молока і, отже, передчасного завершення лактації, відмови дитини від грудей після припинення їх використання.

Тим часом, як інша частина експертів вважає, що всіх перерахованих вище наслідків можна уникнути, якщо використовувати накладки на груди для годування нетривалий час.

Накладки на груди Авент, Медела, Світ Дитинства і інші - які вибрати?
Як годувати через накладки?
Накладки на груди Авент, Медела, Світ Дитинства і інші - які вибрати?
Як годувати через накладки?
Як годувати з накладками?

Новости