Налаштування сторінки ВКонтакте: безпека, приватність, оповіщення

  1. Загальні налаштування
  2. Безпека сторінки "ВКонтакте"
  3. Налаштування приватності "ВКонтакте"
  4. Налаштування сповіщень "ВКонтакте"

Добрий день друзі. У попередньому пості ми дізналися, як правильно заповнити профіль користувача . На цьому занятті, перш ніж почати активно користуватися соціальною мережею, ми ще трохи часу приділимо технічним аспектам. У цій статті ви дізнаєтеся, як правильно виставити настройки сторінки "ВКонтакте".

Отже, що мають на увазі ці самі настройки "ВКонтакте"? Тут ми дізнаємося, як можна в разі потреби поміняти облікові дані вашої сторінки: пароль, електронну пошту, номер телефону і т.п. Ми поговоримо, як виконати настройки безпеки і приватності, як налаштувати оповіщення і настроїти список користувачів. Рекомендується виконати всі ці дії відразу після реєстрації в соцмережі і до того, як ви почнете активно користуватися "Вконтакте".

Отже, заходимо на нашу сторінку . Знову в правому куті клацаємо по іконці з мініатюрою вашого аватара.

Знову в правому куті клацаємо по іконці з мініатюрою вашого аватара

На цей раз в випадаючому списку вибираємо пункт "Налаштування".

На цей раз в випадаючому списку вибираємо пункт Налаштування

Перед нами відкривається вікно з настоянками сторінки. У правій частині відображаються розділи, їх всього вісім: "Загальна", "Безпека", "Конфіденційність", "Сповіщення", "Чорний список", "Налаштування додатків", "Мобільні сервіси", "Платежі та перекази". За замовчуванням у нас відразу відкривається розділ "Загальна". Давайте по порядку розберемося з кожним розділом.

зміст:


Загальні налаштування

1. Отже, в розділі "Загальна" перший пункт - меню сайту. налаштовується меню ВКонтакте дуже просто. Клацаємо мишкою по напису "Налаштування відображення пунктів меню", і перед нами відкривається таке вікно.

Тут ви можете відзначити, які пункти будуть відображатися в головному меню вашої сторінки. За замовчуванням такі пункти, як " Моя сторінка "," Новини "," Повідомлення "і" Друзі "не можна прибрати з меню. пункти " Закладки "І" документи "За замовчуванням не відображаються в меню - їх можна включити, поставивши галочку навпроти назви пункту. Інші пункти - "Групи", " фотографії "," Музика "," Відео "," Ігри "і" Товари "можна включати і виключати з меню, ставлячи або прибираючи галочку навпроти них. Не забуваємо натиснути кнопку "Зберегти".

2. Йдемо далі. Наступний розділ - "Налаштування сторінки". Ми бачимо, що деякі галочки вже стоять тут за замовчуванням.

Ми бачимо, що деякі галочки вже стоять тут за замовчуванням

Тут ви можете відображати або приховати блок подарунків, включити або відключити коментування записів, налаштувати відображення записів на вашій стіні . Наприклад, якщо поставити галочку навпроти "Показувати тільки мої записи", то на стіні будуть відображатися тільки ваші записи, а записи, які залишили на вашій стіні інші користувачі, будуть доступні за посиланням "До всіх записів".

Тут же за замовчуванням включено автоматичне відтворення відеозаписів і GIF-анімації. За бажанням, ви можете зняти галочки з цих пунктів. Також тут можна подивитися чорний список додатків - для цього потрібно натиснути на "Подивитися заблоковані додатки"

3. Йдемо далі. Наступний розділ - ваші контактні дані. Тут ви можете змінити пароль, номер телефону або адресу електронної пошти. Також саме в цьому розділі доступна функція видалення особистої сторінки .

Також саме в цьому розділі доступна функція   видалення особистої сторінки

Ще одна цікава "фішка" - зміна адреси сторінки "ВКонтакте". За замовчуванням адреса має вигляд: домен / id користувача. "ВК" дозволяє id користувача замінити на ім'я, що складається з латинських букв, цифр і знаків "_". Для цього потрібно натиснути "Змінити" і в віконечку замінити id на те слово, яке вам подобається більше. Я поміняв свій айди на слова "sergey_vkazi". Не забуваємо натиснути синю кнопку "Зайняти адреса". Ця дія необхідно підтвердити - вам прийде код в смс-повідомленні, який необхідно буде ввести в поле. Після цього адресу моєї сторінки придбав такий вигляд: https://vk.com/sergey_vkazi

com/sergey_vkazi

Так, до речі, не забуваємо про спливаючі підказки. Вони здорово допомагають, якщо ви щось не знаєте або забули. Варто просто навести курсор на той чи інший пункт, і тоді з'являється підказка.

Варто просто навести курсор на той чи інший пункт, і тоді з'являється підказка

Безпека сторінки "ВКонтакте"

Наступний розділ - безпека вашої сторінки ВК. Поговоримо трохи про те, як поліпшити захист вашої сторінки.

Тут ви можете налаштувати підтвердження входу. Тоді при кожному вході на сторінку вам доведеться вводити код, отриманий по смс. Не зовсім зручно, але зате дуже надійний захист від злому і всяких капосників. Якщо ви натиснете кнопку "Підключити", то відкриється таке вікно.

Тут потрібно уважно прочитати умови. Якщо ви включите цю послугу, то послуга відновлення пароля за номером телефону стане недоступною. Тому тут рекомендують прив'язати сторінку до актуального адресою електронної пошти та вказати справжні дані. Якщо ви ще не прив'язали вашу сторінку до адреси електронної пошти - то зробіть це в розділі "Загальна". Там вам доведеться ввести ще раз пароль і потім підтвердити дію, перейшовши за посиланням в листі, який буде вислано на прив'язують адреса електронної пошти.

Отже, ми хочемо поліпшити захист сторінки ВК. Після її прив'язки до електронної поштової скриньки натискаємо кнопку "Приступити до налаштування" (див. Скріншот вище), натискаємо у вікні кнопку "Отримати код", і вписуємо його в поле введення. Після ми отримаємо повідомлення від адміністрації, що додатковий захист успішно підключена і побачимо таке вікно:

Після ми отримаємо повідомлення від адміністрації, що додатковий захист успішно підключена і побачимо таке вікно:

Все, натискаємо кнопку "Завершити налаштування". У наступному вікні натискаємо "Показати список" резервних кодів, і копіюємо кудись резервні коди. Вони потрібні для входу, якщо у вас немає під рукою мобільного телефону. Нікому і ніколи не показуйте і не повідомляйте резервні коди!

Нікому і ніколи не показуйте і не повідомляйте резервні коди

Якщо ви раптом вирішили скасувати підтвердження входу, то вам слідуємо натиснути кнопку "Відключити підтвердження входу", у вікні, ввести пароль і підтвердити дію.

На закінчення розмови про налаштування в цьому розділі поговоримо про вікно "Безпека". Тут ви можете подивитися останню активність (наприклад, у мене видно, що остання активність була "тільки що (Росія, Браузер Chrome)". Якщо натиснути на "Показати історію активності", то можна подивитися, з якого браузера, з якої країни і коли здійснювався вхід на вашу сторінку. Якщо раптом побачите підозрілий браузер або те, що вхід здійснювався, наприклад, з Америки - слід негайно бити на сполох, змінювати реєстраційні дані і паролі . Швидше за все, вас просто зламали.


Налаштування приватності "ВКонтакте"

Тут ми можемо налаштувати приватність "ВКонтакте". Якщо говорити простою мовою, то в цьому розділі вказується, хто може бачити основну інформацію вашої сторінки, список груп і збережених фотографій , Кого видно в списку друзів і підписок і т.п. Всього в розділі чотири підрозділи: "Моя сторінка", "Записи на сторінці", "Зв'язок зі мною" і "Інше". Взагалі, все досить просто. Навпроти кожного пункту є список, що випадає, де можна вибрати, хто, наприклад, буде бачити ту чи іншу інформацію на вашій сторінці. Якщо в випадаючому списку вибрати "Все, крім ..." і "Деякі друзі", то доведеться вибрати зі списку друзів "обраних", яких ви допускаєте (або не допускаєте) до перегляду ваших даних.

На самому початку можете залишити все як є. Коли ви трохи звикнете до "ВК", заведете кращих друзів і, можливо, недоброзичливців, то зможете в будь-який час скорегувати налаштування приватності - дозволити або заборонити комусь щось.

На завершення налаштувань приватності сторінки хочеться сказати про функції "Подивитися, як бачать Вашу сторінку інші користувачі". Вона знаходиться в самому низу розділу. Якщо ви включите цю функцію, то зможете подивитися на вашу сторінку очима будь-якого користувача, якого ви ви виберете зі списку друзів (якщо користувача немає в списку друзів, то в поле списку слід ввести посилання на сторінку того людини)

Якщо ви включите цю функцію, то зможете подивитися на вашу сторінку очима будь-якого користувача, якого ви ви виберете зі списку друзів (якщо користувача немає в списку друзів, то в поле списку слід ввести посилання на сторінку того людини)

Налаштування сповіщень "ВКонтакте"

Продовжуємо далі розглядати настройки сторінки "ВКонтакте". Наступний розділ - оповіщення "Вконтакте". Тут всього чотири підрозділи, перший з них - "Сповіщення на сайті". Тут (та й в наступних підрозділах) за замовчуванням всі оповіщення включені (вибрано "Всі"). Нічого складного в налаштуваннях сповіщень немає. Ви можете самі подивитися їх, і якщо що - відключити непотрібні оповіщення. У багатьох, як правило, все оповіщення включені, щоб користувач міг знати про будь-які дії і зміни.

Останні два підрозділи - це настройка сповіщень через смс і по електронній почте.Еслі хочете, щоб все повідомлення приходили вам за допомогою смс-повідомлень, потрібно просто поставити галочку в полі "отримувати SMS-оповіщення" і натиснути кнопку "Зберегти". Якщо хочете отримувати сповіщення на електронну скриньку - в випадаючому списку вибираємо пункт "Завжди оповіщати".

Якщо хочете отримувати сповіщення на електронну скриньку - в випадаючому списку вибираємо пункт Завжди оповіщати

Ну ось, друзі, ми розглянули основні настройки вашої сторінки ВКонтакте

Ну ось, друзі, ми розглянули основні настройки вашої сторінки "ВКонтакте". Решта чотири розділи - " Чорний список ", Налаштування додатків", "Мобільні сервіси" та "Платежі та перекази" ми розглянемо в наступних статтях докладніше, коли будемо вивчати відповідні розділи. А поки у нас на сьогодні все. Ми налаштували свій профіль і заповнили основні дані про себе. У наступних статтях ми дізнаємося, як робити основні дії - писати записи на стіні , Додавати друзів, обмінюватися повідомленнями і т.п.

До швидких зустрічей на сторінках мого блогу. 🙂

Отже, що мають на увазі ці самі настройки "ВКонтакте"?

Новости