Налаштування Zyxel Keenetic Extra II | Настройка обладнання

  1. Інструкція як налаштувати Keenetic Extra II
  2. Підключення до Інтернет
  3. Налаштування WiFi на Екстра 2
  4. Як змінити пароль на Keenetic Extra II

Коли я вперше побачив WiFi-роутер Zyxel Keenetic Extra II, то перше, що спало мені на думку - це імперський човник-шаттл з Зоряний Воєн

Коли я вперше побачив WiFi-роутер Zyxel Keenetic Extra II, то перше, що спало мені на думку - це імперський човник-шаттл з Зоряний Воєн. На мій погляд по частині дизайну компанія Зіксель в цей раз перестрибнула всіх конкурентів - пристрій вийшов цікаве і незвичайне. І виглядає він не громіздко і незграбно, як Tenda AC6, наприклад, а досить стильно і акуратно. Для ставків дизайн у роутера зазвичай на останньому місці, а на першому - функціональність. Кинетик Екстра 2 не підкачав і тут. Його з упевненістю можу порекомендувати тим, хто вважає головним при виборі співвідношення ціна / якість. Гарна, продуктивна начинка в купе з більш ніж прекрасним програмним функціоналом операційної системи NDMS 2 робить Extra II оптимальним вибором в ціновій категорії до 4000 рублів. Тим більше, що він без проблем працює з сервісами практично будь-якого провайдера Росії - Ростелеком, Білайн, Дом.ру, ТТК.

Тепер трохи про начинці. Пристрій побудований на базі досить поширеного чіпа MediaTek MT7628N з частотою 580 МГц, який використовується на досить багатьох моделях ASUS, TP-Link, Xiaomi. Навіть попри те, що він не має апаратного NAT, обчислювальної потужності йому цілком вистачає для роботи на швидкості до 95 Мбіт / c. через PPPoE або L2TP і навіть сильно не нагрівається при цьому. А з огляду на апаратну підтримку шифрування, бездротова мережа на Keenetic Extra II повинна працювати швидше.
За роботу радиомодуля 5ГГц відповідає окремий чіп - MediaTek MT7612E, що підтримує теоретичну швидкість передачі даних до 867 Мбіт / с. Антени все по 5 dBi, чого цілком вистачає для середньостатистичних російських квартир.
Об'єм оперативної пам'яті 128 Мбайт, флеш-пам'ять - 32 МБайт. З власного досвіду скажу - за кілька місяців використання Зіксель Екстра 2, завантаження оперативної пам'яті рідко підскакувала навіть до половини.

З власного досвіду скажу - за кілька місяців використання Зіксель Екстра 2, завантаження оперативної пам'яті рідко підскакувала навіть до половини

Порти все звичайні, FastEthernet до 100 Mbps - 4 LAN і 1 WAN.
Є 1 USB-порт для підключення модулів розширення (DSL, DECT), 3G / 4G-модема, флешки або принтера.

Невеликий лайфхак. Якщо Ви сильно обмежені в засобах, то можна заощадити 600-700 рублів, купивши Роутер Zyxel Keenetic Air, який відрізняється від Extra II наявністю всього 1 LAN-порту, відсутністю USB-роз'єму і меншим об'ємом оперативної пам'яті. Як показують тести, по продуктивності ці моделі майже не відрізняються.

Зараз, коли виробник розділив бренди, на ринку з'явилася модель Zyxel NBG6604, яка є майже повним двійником Екстра 2. А ось під брендом Keenetic найближчим часом повинен з'явиться вже новий роутер Extra KN-1 710 вже на новому чіпі.

Інструкція як налаштувати Keenetic Extra II

Для того, щоб здійснити вхід в настройки роутера Кинетик Екстра, оптимальніше всього підключитися до нього через мережевий патч-корд в будь-який з LAN-портів. Введіть в адресному рядку браузера IP-адреса роутера 192.168.1.1 , Або доменне ім'я my.keenetic.net . Логін для входу - admin, заводський пароль на Zyxel Keenetic за замовчуванням - 1234.

За замовчуванням відкриється статусна сторінка маршрутизатора, де представлена ​​вся основна інформація про його поточний стан.

Підключення до Інтернет

Для того, щоб налаштувати доступ в глобальну павутину на маршрутизаторі Keenetic Extra II, в головному меню (в нижній частині веб-інтерфейсу), відкрийте розділ «Інтернет». Першою відкриваємо вкладку «Підключення»:

Тут, в списку з'єднань, буде базове підключення Broadband Connection. Вибираємо його щоб відкрити вікно параметрів:

Якщо у Вас тип підключення «Динамічний IP», як зараз в Білайн, то можна відразу переходити до налаштувань WiFi.

Якщо Ваш провайдер використовує протокол PPPoE (Ростелеком, Дом.ру, ТТК), то в рядку «Налаштування параметрів IP» поставте значення «Без IP-адреси»:

ру, ТТК), то в рядку «Налаштування параметрів IP» поставте значення «Без IP-адреси»:

Якщо у Вас підключено Інтерактивне ТБ або SIP-телефонія, то не забудьте поставити галочки навпроти LAN-портів роутера Keenetic Extra II, в якому включена ТВ-приставка або IP-телефон. Якщо Ваш провайдер використовує для цих послуг окрему віртуальну мережу - VLAN, то необхідно дізнатися ідентифікатор - VLAN ID і прописати його в відповідне поле. Натискаємо кнопку «Застосувати» щоб зберегти настройки.

Тепер переходимо на вкладку «PPPoE / VPN» і натискаємо кнопку «Додати з'єднання». З'явиться вікно «Налаштування з'єднання».

У списку «Тип (протокол)» ставимо значення PPPoE. Нижче, в що з'явилися полях, прописуємо логін і пароль для підключення до Інтернет. Більше нічого не змінюємо і натискаємо на кнопку «Застосувати».

Налаштування WiFi на Екстра 2

Для того, щоб налаштувати бездротову мережу Вай-Фай на роутері Keenetic Extra II, в головному меню виберіть розділ «Wi-Fi». Першою відкриється вкладка «Точка доступу 2.4 ГГц»:

Тут треба придумати назву домашньої мережі Вай-Фай, яке будуть бачити користувачі при пошуку бездротовий мереж і ввести його в поле «Ім'я мережі (SSID)». Тип захисту обов'язково виберіть WPA2-PSK, а в полі «Ключ мережі» пропишіть пароль на WiFi, який маршрутизатор Зіксель Кинетик Екстра 2 питатиме у клієнтських пристроїв під час підключення. Він повинен бути не коротше 8-10 символів і якомога складніше, щоб не просто було підібрати за словником. Так само, в обов'язковому порядку, раджу відключити технологію WPS для забезпечення безпеки. Натисніть кнопку «Застосувати».

Те ж саме треба буде зробити і на вкладці «Точка доступу 5ГГц». Після того, як обидві точки доступу будуть налаштовані, можна підключати до роутера клієнтські пристрої.

Як змінити пароль на Keenetic Extra II

Після того, як бездротовий маршрутизатор налаштований, обов'язково змініть заводський пароль 1234 на інший, більш складний. Для цього відкрийте розділ «Система» і зайдіть на вкладку «Користувачі»:

Виберіть користувача «admin» щоб відкрити параметри облікового запису. В поле «Встановити пароль» введіть новий, більш складний пароль і натисніть на кнопку «Зберегти».

Новости