Настільна книга з внутрішнього аудиту. Ризики і бізнес-процеси

«У книзі вдало і з користю інтегровані багато практичних сучасні напрацювання з різних областей - внутрішній контроль, управління ризиками, внутрішній і зовнішній аудит, теорія і практика управління різними бізнес-процесами. Думаю, що книга буде корисна не тільки аудиторам і професіоналам у сфері внутрішнього контролю, але й керівникам різного рівня для формування розуміння діяльності будь-якого підприємства як системи взаємопов'язаних процесів ».

Д.В. Курочкін,

заступник генерального директора ТОВ «Газпром буріння» з фінансів та економіки

Про що книга

Ця книга про те, що і як внутрішній аудитор повинен робити, щоб допомогти компанії досягти її цілей.

Кожен розділ містить як базову інформацію, так і безліч нюансів, присвячених всім аспектам практики внутрішнього аудиту в Росії. Книга містить відповіді на повсякденні питання внутрішнього аудитора, а також пропонує кілька оригінальних варіантів вирішення численних складних ситуацій, які постійно виникають в його роботі. У книзі детально розглядається проведення аудиту бізнес-процесів, заснованого на оцінці ризиків. Величезна увага приділяється нюансам процесу виявлення та оцінки ризиків та використання в аудиторській роботі такого поняття, як «ризик», при цьому розглядаються найактуальніші напрацювання в цій галузі, деяким з них тільки належить з'явитися в повсюдному використанні.

Чому книга гідна прочитання

-Це перша фундаментальна книга, докладно описує всі аспекти роботи внутрішнього аудиту в російських реаліях;

-книга інтегрує напрацювання з різних областей - внутрішній контроль, управління ризиками, внутрішній і зовнішній аудит, теорію і практику управління різними бізнес-процесами;

-вона містить ретельно пророблений і практично застосовний методичний матеріал.

Хто автор

Олег Володимирович Кришкін закінчив Далекосхідний державний університет, має ступінь бакалавра Мерілендського університету і ступінь кандидата економічних наук СПбГУЕФ, Фінеке. Є сертифікованим внутрішнім аудитором (CIA), а також має атестат по загальному аудиту. Член Інституту внутрішніх аудиторів. Працював аудитором та керував підрозділами внутрішнього аудиту в компаніях PricewaterhouseCoopers і «Балт-Аудит-Експерт», «ІлімПалп Ентерпрайз» і «Мегафон», «ЄвроХім», «Главстрой» і «Інтегра-Менеджмент». З 2011 р - директор з внутрішнього аудиту в ВАТ «ФосАгро».

Ключові поняття

Внутрішній аудит, моніторинг, ризик, наскрізне тестування, управлінський облік

Особливості оформлення книги

Суперобкладинка, ляссе, схеми

Відгуки про книгу

«Настільна книга з внутрішнього аудиту» - це одна з небагатьох вдалих спроб систематизувати практичні знання, накопичені за роки становлення професії в сучасній Росії. Книга представляє інтерес як для початківців фахівців, які роблять перші кроки, так і для досвідчених керівників служб внутрішнього аудиту, яким вона допоможе "розкласти по полицях" деякі проблеми, які вирішувалися на інтуїтивному рівні. Особливу цінність книзі надає досвід Олега, повністю присвятив себе професії, працюючи в найбільших російських компаніях, і на практиці реалізував запропоновані в книзі рішення і знахідки ».

Іван Тягун,

партнер, відділ форензик KPMG в Росії та СНД, член Ради російського відділення ACFE

«Книга Олега Кришкін є величезною подією в професійному середовищі внутрішнього аудиту. Це перша відома мені, спеціалісту з більш ніж двадцятирічним стажем, фундаментальна книга, докладно описує всі аспекти роботи внутрішнього аудиту в російських реаліях. Я не сумніваюся, що ця праця стане настільною книгою кожного професіонала в області внутрішнього аудиту в Росії. Велику увагу автор приділяє комунікацій з менеджментом в процесі вирішення поставлених перед внутрішнім аудитором завдань. Ідеї ​​західних теоретиків внутрішнього аудиту про те, що аудитор повинен бути «не поліцейським, а консультантом" для менеджменту, в умовах російських реалій, м'яко кажучи, неприйнятні. Я вважаю, що акцент, який робить автор на способи вирішення конфліктів з менеджментом, є одним з основних переваг даної книги. Автор виконав величезну дослідницьку роботу і дав кожному внутрішньому аудитору, який працює в Росії, гранично пророблений і практично застосовний методичний матеріал ».

Сергій Мартинов,

CIA, CFE, CISA, професійний бухгалтер,

президент Російського відділення ACFE

«Не дивлячись на те, що багато освітлені в книзі питання є дискусійними, тобто які передбачають і інші варіанти відповіді на них, ніж ті, що запропоновані автором, - "Настільна книга" є, на мій погляд, найбільш змістовним зборами рекомендацій в області внутрішнього аудиту, коли-небудь виходив на російській мові. Я б рекомендував цю книгу практикуючим внутрішнім аудиторам в якості прикладного допомоги в їх повсякденній роботі ».

Олексій Гурієв,

головний аудитор ТНК-ВР


«У книзі вдало і з користю інтегровані багато практичних сучасні напрацювання з різних областей - внутрішній контроль, управління ризиками, внутрішній і зовнішній аудит, теорія і практика управління різними бізнес-процесами перегорнути

Новости