Навчання в державних коледжах по спеціалізації в Англії

Більшість українських студентів, зацікавлених в отриманні вищої освіти в Великобританії, знайомі з традиційними шляхами надходження на I курс британських університетів: навчання на 2-річної програми   A-level   або   International Baccalaureate   в одній з британських приватних шкіл, або на однорічною програмою підготовки до університету   Foundation   після отримання українського атестату про повну загальну середню освіту Більшість українських студентів, зацікавлених в отриманні вищої освіти в Великобританії, знайомі з традиційними шляхами надходження на I курс британських університетів: навчання на 2-річної програми A-level або International Baccalaureate в одній з британських приватних шкіл, або на однорічною програмою підготовки до університету Foundation після отримання українського атестату про повну загальну середню освіту. Навчання в державних т. Н. Коледжах подальшої освіти - Colleges of Furthe Education на програмах різної спеціалізації - це альтернативний і дешевший шлях вступу до університету або здобуття професійної освіти, нижче університетського ступеня. У коледжі подальшої освіти також легше вступити, ніж в універcітети.

Освітня агенція Вивчай! є офіційним представником і партнером низки державних коледжів подальшої освіти у Великобританії.

Ми надаємо повний спектр консультаційних послуг з вибору навчальних програм і навчальних закладів, освіти та присвоєння відповідної візи.

Більш детальну консультацію з питань вступу до британських коледжі, а також здобуття вищої освіти у Великій Британії, можна отримати в офісі агенства Вивчай! , За телефонами 044 362 73 63, 097 258 59 39, 050 012 96 03, 063 601 90 30 або по скайпу (vyvchay)

Colleges of Further Education - це державні коледжі професійної освіти, в яких навчаються як студенти-британці, так і іноземці, на програмах різного типу: A-level, Foundation і власне академічних програмах професійного спрямування Colleges of Further Education - це державні коледжі професійної освіти, в яких навчаються як студенти-британці, так і іноземці, на програмах різного типу: A-level, Foundation і власне академічних програмах професійного спрямування. Всього в Великобританії понад 550 таких навчальних закладів. Як правило, в одному коледжі навчається не більше 1-2 тисяч студентів, тому завдяки невеликим групам викладачі можуть приділяти достатню кількість уваги кожному учневі.

На відміну від шкіл-пансіонів, в державних коледжах немає жорстких правил, шкільної форми і постійного нагляду за студентами. Студенти тут швидше вчаться самостійності, відповідальності і самоконтролю. Як правило, коледжі подальшої освіти пропонують хороші умови навчання та розвинену інфраструктуру (спортивні зали, лабораторії, майстерні). При багатьох коледжах також працюють салони краси, кафе і невеликі ресторани, туристичні агентства, де студенти можуть отримати практичний досвід і відчути нюанси обраної професії в дії.

Найбільш популярними серед напрямків професійної підготовки в коледжах є наступні:

  • програми, які охоплюють сферу послуг (туризм, готельна справа, перукарські послуги і послуги догляду за красою і здоров'ям);
  • кулінарія та ресторанний бізнес;
  • бухгалтерський облік і економіка підприємства;
  • інженерія і автомобільний сервіс;
  • IT і комп'ютерні технології;
  • дизайн і мистецтво;
  • спортивний менеджмент та інші.

програми, які охоплюють сферу послуг (туризм, готельна справа, перукарські послуги і послуги догляду за красою і здоров'ям);   кулінарія та ресторанний бізнес;   бухгалтерський облік і економіка підприємства;   інженерія і автомобільний сервіс;   IT і комп'ютерні технології;   дизайн і мистецтво;   спортивний менеджмент та інші

Для 16-17 річних випускників українських середніх шкіл доступні навчальні програми кваліфікаційного рівня National Diploma BTEC * level 3. Це - дворічна програма навчання, яка відповідає рівню підготовки А-level або International Baccalaureate, проте орієнтована в основному на вивчення основ спеціальності, отримання практичних навичок і умінь обраної сфери. Під час навчання студенти звикають до вимог британської вищої школи, вчаться писати есе, курсові роботи, виконувати проекти. 95% британських університетів, в тому числі найбільш престижні університети Russel Group, визнають право студентів, які отримали National Diploma BTEC, вступати на перший курс бакалаврської програми схожою спеціалізації.

Коледжі висувають відносно невисокі вимоги до вступників на програми National Diploma BTEC: досить мати український атестат про повну загальну середню з балами не нижче 9-10 і надати результати тесту IELTS на рівні 5.5-6.5 в залежності від коледжу.

* BTEC (Business and Technology Education Council) - освітня кваліфікація, яка присвоюється випускникам шкіл і установ подальшої освіти відповідно до системи освітньо-кваліфікаційних рівнів Великобританії (National Qualifications Framework, NQF); кваліфікація BTEC має поділ на освітні рівні від 1 до 5 і відповідає рівню академічної складною навчальної програми.

* BTEC (Business and Technology Education Council) - освітня кваліфікація, яка присвоюється випускникам шкіл і установ подальшої освіти відповідно до системи освітньо-кваліфікаційних рівнів Великобританії (National Qualifications Framework, NQF);  кваліфікація BTEC має поділ на освітні рівні від 1 до 5 і відповідає рівню академічної складною навчальної програми

Ті студенти, які провчилися кілька років в українських університетах, і яким вже виповнилося 18 років, можуть вибирати такі програми навчання:

  • Однорічна програма HNC (Higher Natiotal Certificate) BTEC level 4, яка відповідає кваліфікації I курсу навчання в університеті і може виступати основою для перекладу на II курс університету на схожу спеціальність;
  • Двугодічная програма HND (Higher National Diploma) BTEC level 5, яка крім академічного навчання має ще й компонент виробничої практики; відповідає кваліфікації II курсу в університеті; диплом HND може виступати основою для перекладу на III курс університету або початку робочої діяльності;
  • Professional Diploma / Professional Award NQF level 6 - програми, які розробляються спільно з британськими університетами і після завершення яких студенти отримують диплом бакалавра того університету, який курирує дану програму.

Вимогою до вступників: хороша успішність в українському вузі, особливо з профільних предметів, і знання англійської на рівні IELTS 5.5-6.5 в залежності від коледжу.

Вартість навчання в міжнародних коледжах у Великобританії

Точна вартість навчання залежить від обраного коледжу і його престижності, типу програми і тривалості навчання.

Середня вартість навчання на програмах BTEC level 3 або HND в коледжі коштує в середньому 5 - 15 тис. Ф.ст. на рік.

Проживати студенти можуть у приймаючих сім'ях в місті, де знаходиться коледж, або в студентських резиденціях, якщо такі пропонуються коледжем. Як правило, всі студенти до 18 років зобов'язані проживатимуть у приймаючих сім'ях враховуючи особливості британського законодавства для неповнолітніх.

Перевагами навчання в британському державному коледжі є:

  • більш низька вартість навчання в порівнянні з школами-пансіонатами і програмами підготовки Foundation при університетах;
  • можливість додатково вивчати англійську з носіями мови на курсах при коледжі;
  • навчання в невеликих групах;
  • широко практикуються також індивідуальні заняття зі студентами для кращого засвоєння матеріалу;
  • отримання спеціалізованого професійної освіти, яка дозволяє працювати в обраній сфері після отримання диплома;
  • отримання практичного досвіду (більшість програм має компонент навчальної практики);
  • отримання необхідних академічних навичок для подальшого навчання в університеті;
  • рівні з британськими школярами можливості надходження на I курс провідних університетів Великобританії або продовження навчання на II-III курсі британського університету на схожу спеціальності (в залежності від освітнього рівня програми навчання).

Новости