Навіщо треба купувати одяг для вагітних?

Чому, наприклад, просто не купити звичайний одяг більшого розміру або НЕ перешити свої старі штани? Звичайно, вибір залишається тільки за Вами - адже, ясна річ, навряд чи Ви будете задаватися таким питанням, якщо у Вас дуже багато грошей і часу, щоб ходити по магазинах і робити покупки.

Якщо ж ресурси обмежені, то питання, навіщо необхідно купувати одяг для вагітних - зовсім не пусте.

І якщо в перший триместр вагітності животик майже не видно, то починаючи з другого триместру вже треба щось вирішувати і думати. Якщо друга третина вагітності випала на літо, то цілком можна обійтися просто купивши пару-трійку суконь-разлетаек або модних нині «ліхтариків» без талії.

Дуже зручна модель сукні-гумки: зверху тканину-гумка фіксується на грудях під пахвами за допомогою широкої смуги тягнеться, але не сильно розтягується матерії, а потім, від грудей вниз, тканину просто спадає вільно вниз або ж незначно звужується до низу.

Взагалі, влітку краще сукні для вагітної жінки немає. Головне - щоб воно було зшито з легких, гігроскопічних тканин, давало можливість дихати шкірі і не утруднювало рухів.

Якщо ж другий або третій триместр випадають на холодну пору року - осінь, зиму або весну, тут бажано задуматися про брюках, як самому практичному елементі гардероба майбутньої мами.

Штани для вагітних - це просто порятунок в холодну, морозну, зимову пору :) Адже вони рятують нашу дорогоцінну, вибачте, промежину, від протягів, утеплюють нашу задню точку, захищають такий чутливий крижі від переохолодження.

За допомогою навіть найтеплішою і товстої спідниці неможливо домогтися такого тепла і комфорту для ніжних жіночих статевих органів і їх мешканця в непередбачувану російську погоду.

Штани рятують і від дощу, і від снігу, і від вітру, і від холоду. Тому це річ № 1 в гардеробі кожної жінки в положенні.

Якщо у вас немає грошей, щоб купити дорогі брючні моделі в магазині для вагітних за 300-800 гривень або 1200-3200 рублів, ви можете пристосувати свої старі брючки для цих цілей - треба сантиметрів на 10-20 розпороти їх з боків і вшити в утворилися щілини трикутні шматки тягнеться, але добре підтримує живіт, тканини так, щоб при цьому рівень талії брюк піднімався на 10-20 см.

Загалом, легше знайти в Інтернеті викрійки цієї справи, ніж так ось на пальцях розповідати.

Якщо ж гроші є, то краще, звичайно ж, придбати одну, а бажано - дві пари штанів.

Чому спеціальний одяг для вагітних краще звичайного одягу на пару розмірів більше? Та тому що, коли ваш животик збільшується, йому треба не тільки більше тканини по ширині, але і по довжині. І звичайні штани або плаття не відповідатимуть таким вимогам.

Більш того, купуючи звичайні блузки або плаття на кілька розмірів більше, ви неминуче зіткнетеся з тим, що ваша шия і руки залишилися колишніми, а груди хоч і виросла, але не настільки, а тому пройма рукавів буде звисати аж до талії.

Звичайні брючки більшого розміру можуть просто не сісти на ваших непропорційно розжирілих стегнах. Та й животик то адже ще буде рости і рости - до переможного кінця, до самих пологів, так що однією парою штанів більшого розміру ніяк не обійтися.

А спеціальні штани для вагітних жінок, ті ж джинси або офісні варіанти, забезпечені особливою стретчевой вставочка як спереду, так і ззаду, яка допомагає штанцях добре сидіти на фігурі жінки і при цьому делікатно підтримує животик.

Якщо грамотно підійти до питання формування вагітного гардероба шляхом максимального поєднання різних речей, можна за порівняно невеликі гроші виглядати просто чарівно.

Ідеальний гардероб майбутньої мами повинен включати в себе: 2 сукні (теплих або холодних - в залежності від того, на яку пору року доведеться другий і третій триместр), 2 брюк, 1 шорти або капрі і 2 маєчки або кофтини (якщо будете ходити з животиком влітку - то ще обов'язково капелюшок або бейсболку на голову), 2 светри (можуть зійти і звичайні, якщо не в обтяжку).

Гроші, витрачені на одяг для вагітних, це не даремно витрачені гроші. Якщо ви будете постійно одягати її протягом 3-6 місяців до народження дитини, то вона за цей час встигне себе і окупити, і зноситися, і надати вам велику користь.

Єдине, так це не варто купувати одяг в поспіху, на бігу - вона вам повинна дійсно подобатися, і ви повинні відчувати себе в ній комфортно. Варіант, що там десь щось тисне або натирає - неприпустимий.

І ще: не купуйте відразу більше одного-двох бюстгальтерів, особливо на початку вагітності, т. К. Ваші груди ще встигне підрости на кілька розмірів. А бюстгалтер для годування малюка взагалі немає сенсу купувати раніше, ніж за два місяці до пологів.

Погодьтеся, купити готову річ завжди простіше, ніж щось шити самій - ти відразу бачиш результат на собі і можеш сказати, подобатися тобі це чи ні, не витрачати гроші і час на незрозуміло що.

Наприклад я не володію талантом швачки, хоча і дуже якось цим всім захоплювалася. Для мене, як і для багатьох інших жінок, набагато простіше купити вже готовий виріб, ніж мудрувати з викрійками і витрачати час на те, що в підсумку може тобі зовсім не сподобатися.

З іншого боку, якщо руки і голова з правильного місця ростуть, то чому б і не поекспериментувати ?! І в деяких ситуаціях дійсно буває більш вдалою покупка одягу більшого розміру.

Тому кожен випадок індивідуальний, дивіться, що зручніше саме для вас. Якщо думка про перешив брюк або плаття навіває на вас тугу і вам легше за цей час заробити гроші на одяг, то краще займайтеся тим, у чому ви успішні.

Якщо ж ідея пошити собі що-небудь самій, щось перекроїти, щось десь підібрати вас надихає - тоді вперед! Адже головне, щоб під час вагітності ви відчували якомога більше позитивних емоцій.

Автор: Sonushko

Статті по темі

Додати коментар

Чому, наприклад, просто не купити звичайний одяг більшого розміру або НЕ перешити свої старі штани?
Чому спеціальний одяг для вагітних краще звичайного одягу на пару розмірів більше?
З іншого боку, якщо руки і голова з правильного місця ростуть, то чому б і не поекспериментувати ?

Новости