Названі кращі сорти чеського пива в 2017 році

Абсолютним переможцем престижного дегустаційного конкурсу «Золотий кубок Pivex», яке щорічно проводиться серед чеських сортів пляшкового пива, в 2017 році стала марка Zubr Grand. Організатори оголосили про це в четвер на урочистому вечорі пивоварів і солодовників в місті Брно.

У 25-му за рахунком конкурсі брали участь 15 пивоварних компаній, які представили 40 зразків пляшкового пива. Примітно, що за минулі чверть століття саме компанія Zubr отримала найбільше нагород.

Цього разу кращим світлим лагером журі визнало Zubr Grand, а кращим легким пивом з щільністю 10 ° (výčepní pivo) - Zubr Classic.

Цього разу кращим світлим лагером журі визнало Zubr Grand, а кращим легким пивом з щільністю 10 ° (výčepní pivo) - Zubr Classic

У решті категорій перемогу святкували: Litovel Dark - краще темне пиво, Birell polotmavý - краще безалкогольне пиво, Litovel Pomelo - найкраще пиво з присмаком і низьким вмістом алкоголю.

Паралельно організатори провели конкурс на звання кращого розливного пива «Золотий бочонок» (Zlatý soudek). Тут журі оцінювало 36 претендентів в трьох категоріях. Переможцями були визнані:

Velkopopovický kozel - кращий лагер з щільністю 11 °;

Bernard Nefiltrovaná 10 - краще легке пиво з щільністю 10 ° (výčepní pivo);

Dobřanská Modrá Hvězda - světlý ležák 12 ° - кращий сорт серед продукції міні-пивоварень.

Автор фото: Jaroslav Bobek

Відзначимо, журі конкурсу «Золотий кубок Pivex» складається з представників беруть участь в ньому компаній, співробітників празького Науково-дослідного інституту пивоваріння та інших експертів галузі. Кожен з них дегустує і анонімно оцінює нічим не позначені зразки.

Новости