Названо ТОП-5 проблем сільського господарства України

  1. Орфографічна помилка в тексті:

10 березня 2016, 10:25 Переглядів: 10 березня 2016, 10:25 Переглядів:   Методи аграрного виробництва в Україні застаріли, вважають американці

Методи аграрного виробництва в Україні застаріли, вважають американці. Фото: AFP.

Незважаючи на перспективність розвитку агросектора в Україні, ця галузь стикається з безліччю проблем. Про це свідчать дані огляду " Україна : Огляд економіки ", підготовленого Американською торговою палатою (АТП).

Девальвація гривні і спровоковане нею подорожчання палива, добрив і т. П., Зокрема, призвело до підвищення собівартості вирощування культур, відзначають експерти.

Крім того, в галузі зафіксовані кадрові проблеми, труднощі з фінансуванням і деградація сільгоспугідь.

Крім того, в галузі зафіксовані кадрові проблеми, труднощі з фінансуванням і деградація сільгоспугідь

Експерти радять Україні запровадити такі зміни в агросекторі:

  • перехід від сировинного експорту до експорту продуктів з високою доданою вартістю;
  • перехід до сталого землеробства та використання ефективних методів ведення сільського господарства (точне землеробство, мінімальна обробка землі, електронна карта полів, використання GPS-технологій);
  • налагодження повноцінних експортних відносин з Азією, Африкою, ЄС і США ;
  • підвищення стандартів безпеки продуктів харчування;
  • підвищення енергетичної незалежності сектора за рахунок використання альтернативних видів енергії;
  • реалізація інфрастуктурні проектів, які дозволять збільшити обсяги виробництва і скоротити його собівартість, а також зменшити втрати сировини і готової продукції при зберіганні і транспортуванні;
  • підвищення ефективності систем управління аграрними підприємствами.

"Потрібно сконцентруватися на точках зростання, які повинні стати драйвером розвитку галузі сільського господарства в цілому. По-перше, це еффектівізація систем управління на аграрних підприємствах. За рівнем управління ми значно відстаємо від наших західних колег. По-друге, підвищення технологічності виробництва - потрібно активно використовувати наші IT-напрацювання для цілей сільського господарства. і по-третє, пошук можливостей для розширення збуту на експортних ринках Азії, США і Європи ", - зазначає керівник практики АГРОКОНСАЛТИНГ Baker Till y Сергій Сизоненко.

Фахівці АТП також відзначають, що головним експортним ринком для реалізації української с / г-продукції став Європейський Союз. Обсяги "аграрної" торгівлі України з Росією на даний момент майже в п'ять разів нижче, ніж з ЄС.

Обсяги аграрної торгівлі України з Росією на даний момент майже в п'ять разів нижче, ніж з ЄС

Як повідомлялося, в АТП вважають агропромисловий сектор України найперспективнішим для інвестицій . Важливою умовою при цьому залишається проведення реформ.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Названо ТОП-5 проблем сільського господарства України". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости