Не кількістю, а вмінням. AV-ресивер Pioneer SC-LX801

Ціна - 184 990 руб.
Нові формати саундтреків до фільмів Dolby Atmos і DTS: X надали сил затихла гонці озброєнь AV-ресиверів.Знову стало актуальним питання кількості каналів посилення.І якщо звичайних семи каналів досить, щоб лише доторкнутися до можливостей, прихованим в нових об'єктно-орієнтованих форматах, то для того, щоб їх скуштувати, потрібно більше.Сьогодні для AV-ресивера золотою серединою стало дев'ять підсилювачів потужності на борту.
Ціна - 184 990 руб

Ми вже розповідали докладно про новий кінотеатральному форматі саундтреків до фільмів Dolby Atmos . Найбільш повно переваги об'єктно-орієнтованих форматів реалізуються у великих комерційних кінозалах з безліччю дискретних каналів. Для домашніх кінотеатрів була зроблена адаптація стандартів. Максимальна конфігурація багатоканальної аудіосистеми домашнього кінотеатру Dolby Atmos і DTS: X на сьогодні - 7.2.4. Тобто, стандартна схема об'ємного звучання 7.2 доповнена чотирма стельовими акустичними системами. Як нескладно порахувати, для реалізації такої концепції без допомоги зовнішніх підсилювачів потужності AV-ресивер повинен бути оснащений 11 каналами посилення. У номенклатурі Pioneer цим вимогам відповідає топова модель серії LX - Pioneer SC-LX901 , Про яку ми розповідали рік назад. Сьогодні ж у нас в лабораторії наступна за флагманом модель Pioneer SC-LX801. Від старшого брата її відрізняє лише одне - менша кількість каналів посилення. Їх тут дев'ять. При цьому, самі підсилювачі - фірмові модулі Direct Energy HD, тут такі ж, як в топової моделі. Працюючі в класі D і відрізняються високим ККД, ці підсилювачі дозволяють обійтися без важких і габаритних силових трансформаторів і радіаторів охолодження вихідних каскадів. В результаті AV-ресивер з дев'ятьма, і навіть одинадцятьма каналами посилення виходить порівняно компактним і легким.
Ми вже розповідали докладно про новий кінотеатральному форматі саундтреків до фільмів   Dolby Atmos

Від топової моделі Pioneer SC-LX801 відрізняє лише одне - менша кількість каналів посилення. Їх тут дев'ять. При цьому, самі підсилювачі - фірмові модулі Direct Energy HD, тут такі ж, як в топової моделі. Працюючі в класі D і відрізняються високим ККД, ці підсилювачі дозволяють обійтися без важких і габаритних силових трансформаторів і радіаторів охолодження вихідних каскадів. В результаті AV-ресивер з дев'ятьма, і навіть одинадцятьма каналами посилення виходить порівняно компактним і легким.

Дев'ять каналів посилення AV-ресивера дозволяють реалізувати конфігурацію системи просторового звучання 7.2.2 з двома стельовими колонками, або потенційно більш цікаву схему 5.2.4, коли стандартна система об'ємного звуку 5.2 доповнюється максимальною кількістю стельових акустичних систем. У цьому випадку вдасться повною мірою реалізувати потенціал нових форматів, використовуючи чотири стельових каналу. До речі, з часом при бажанні в систему можна додати зовнішній двоканальний підсилювач потужності для обслуговування задніх тилових каналів - вихід 11.2 з попереднього підсилювача у Pioneer SC-LX801 є. Єдиний момент, про який можна було б пожаліти, що немає можливості призначити зовнішній підсилювач для обслуговування довільних каналів системи об'ємного звучання. У разі, коли наявний зовнішній "помічників" по класу перевершує підсилювачі AV-ресивера, логічніше йому доручити роботу з фронтальним парою АС, а не з каналами заднього тилу. Засобами DSP AV-ресивер Pioneer SC-LX801 здатний оптимізувати звучання не тільки для звичайного розташування верхніх АС на стелі, але і при роботі верхніх каналів системи просторового звучання на відображення від стелі, коли самі колонки встановлюються поверх основних і направляються вгору. Подібна інсталяція домашнього кінотеатру істотно простіше, тому значення цього функціоналу неможливо переоцінити.
Дев'ять каналів посилення AV-ресивера дозволяють реалізувати конфігурацію системи просторового звучання 7
Відеопідсистема Pioneer SC-LX801 така ж, як у топової моделі. Апарат повністю готовий до роботи з сучасними програвачами оптичних дисків UltraHD Blu-ray. Сьогодні це стало актуальним і для наших любителів кіно - перші локалізовані релізи в цьому форматі з'явилися в магазинах. Поряд з підтримкою дозволу Ultra HD, відеопідсистема AV-ресивера Pioneer SC-LX801 сумісна з технологіями HDR10 (High Dynamic Range) і Dolby Vision, підтримує розширений колірний обхват по стандарту Rec.2020 з 10-бітноим ​​кодування кольору і нову систему захисту авторського контенту HDCP 2.2. Причому, ресивер здатний не тільки коммутировать такий сигнал - Pioneer SC-LX801 може скаліровать відео до дозволу 4K, а також при необхідності попередньо конвертувати аналогові сигнали з композитних або компонентних відеовходів в цифрову форму. Є тут і компонентний відеовихід, хоча сьогодні використання пристроїв відображення з аналоговими інтерфейсами може бути віднесено до розряду екзотики. Два виходу HDMI ресивера Pioneer SC-LX801 можуть працювати паралельно, що буде корисно при побудові складних AV-систем з двома пристроями відображення. Наприклад, з проектором для перегляду кінофільмів і телевізором для перегляду телетрансляцій та ігор.

Апарат повністю готовий до роботи з сучасними програвачами оптичних дисків UltraHD Blu-ray. Сьогодні це стало актуальним і для наших любителів кіно - перші локалізовані релізи в цьому форматі з'явилися в магазинах. Поряд з підтримкою дозволу Ultra HD, відеопідсистема AV-ресивера Pioneer SC-LX801 сумісна з технологіями HDR10 і Dolby Vision, підтримує розширений колірний обхват по стандарту Rec.2020 з 10-бітноим ​​кодування кольору і нову систему захисту авторського контенту HDCP 2.2.

AV-ресивер Pioneer SC-LX801 наділений великим мережевим функціоналом. Вбудований мультимедійний програвач здатний не тільки відтворювати аудіофайли з високою роздільною здатністю з зовнішніх накопичувачів з інтерфейсом USB і DLNA-серверів в мережі, але і транслювати контент з потокових інтернет-сервісів Deezer, Spotify і TIDAL. При цьому, підтримуються всі популярні формати кодування аудіо, включаючи FLAC з параметрами аж до 24 біт / 192 кГц і DSD з параметрами 2,8, 5,6 і 11,2 МГц, одержуваний по HDMI, USB або через мережу. Для інтеграції в домашню комп'ютерну мережу можна використовувати порт Ethernet RJ-45, або підключатися без проводів - на борту Pioneer SC-LX801 є двохдіапазонний адаптер Wi-Fi, що підтримує протоколи аж до 802.11n. Є тут і адаптер Bluetooth для трансляції музики безпосередньо з мобільних гаджетів.
AV-ресивер Pioneer SC-LX801 наділений великим мережевим функціоналом
Коли ресивер інтегрований в домашню комп'ютерну мережу, з'являється можливість використовувати ваш смартфон або планшет в ролі просунутого пульта дистанційного керування. Для цього потрібно лише встановити на мобільний гаджет додаток Pioneer Remote App, доступне для операційних систем iOS і Android. Pioneer SC-LX801 підтримує не тільки USB-підключення мобільних гаджетів Apple, але і бездротову трансляцію з них музики по протоколу Apple AirPlay. Для смартфонів і планшетів інших виробників реалізована підтримка Google Cast. Також AV-ресивер Pioneer SC-LX801 здатний стати центром розподіленої бездротової аудіосистеми. Для цього тут реалізована підтримка технологій FlareConnect і DTS Play-Fi, які об'єднують для спільної роботи сумісні джерела аудіо та активні АС, встановлені по всьому будинку.

Традиційно для ресиверів Pioneer в SC-LX801 реалізована автоматичне калібрування звучання під акустичні особливості приміщення MCACC Pro, створена за участю британської AIR Studios. На основі результатів вимірювань, проведених за допомогою виносного мікрофона, ця система проводить еквалізацію в кожному каналі з метою вирівнювання результуючої АЧХ. Крім того, MCACC Pro ефективно бореться зі стоячими звуковими хвилями і вміє компенсувати власні резонанси приміщення. У версії Pro також реалізована процедура фазової коригування Full Band Phase Control і технологія Precision Distance.

Звучання AV-ресивера Pioneer в SC-LX801 при супроводі кінофільмів очікувано нічим не відрізняється від роботи топової моделі, а по загальному характеру подачі повторює фірмовий почерк ресиверів Pioneer серії LX. Густа щільність і масштабність створюваної апаратом звукової картини доповнюється філігранною точністю промальовування дрібних деталей і акуратністю при побудові обсягу. Потужна цифрова платформа ресивера дозволяє з високою точністю відтворювати просторові ефекти, а використання чотирьох стельових каналів додає звучанню ефектності, відкриваючи звукову картину в вертикальній площині. У напружених сценах сучасних блокбастерів відзначаємо високий динамічний потенціал ресивера - ніякої каші, недоліки енергійності і втрати розбірливості подачі немає і в помині. Гідний представник одного з грандів кинотеатральной техніки.



Паспортні данні:


Тип - AV-ресивер | Назва - Pioneer SC-LX801 | Вихідна потужність, Вт - 9 х 200 (на 6 Ом, 1 кГц, при завантаженні одного каналу, КНІ 1%) | Частотний діапазон, Гц - немає даних | Відношення сигнал / шум, дБ - 108 (LINE IN) | КНС (1 кГц, 100 Вт),% - 0,04 | Декодування Dolby Atmos і DTS: X - так | Система автокалибровки - так, MCACC Pro | Комутація HDMI v.2.1 з підтримкою 4K 60p (4: 4: 4), HDCP v.2.2, HDR10, Dolby Vision, BT.2020, входів / виходів - 8/2 | Відеоскалер - до Ultra HD | Конвертер аналогового відеосигналу в HDMI - так | Відеовходи - композитні (2), компонентні (2) | Відеовиходи - компонентний | Аудіовходи - Phono, RCA (6), цифровий оптичний (3), цифровий коаксіальний (2) | Аудіовиходи - RCA (2), багатоканальний аналоговий 11.2 | Додатково - 3D, USB, Wi-Fi (5 ГГц / 2,4 ГГц), Bluetooth (версія 4.1, профіль: A2DP / AVRCP, кодек: SBC / AAC), Ethernet RJ45, Airplay, Wireless Direct, Google Cast, FlareConnect , DTS Play-Fi | Споживання енергії (max), Вт - 320 | Габарити, см - 43,5 x 18,5 x 44,1 | Маса, кг - 18,1
Тип - AV-ресивер |  Назва - Pioneer SC-LX801 |  Вихідна потужність, Вт - 9 х 200 (на 6 Ом, 1 кГц, при завантаженні одного каналу, КНІ 1%) |  Частотний діапазон, Гц - немає даних |  Відношення сигнал / шум, дБ - 108 (LINE IN) |  КНС (1 кГц, 100 Вт),% - 0,04 |  Декодування Dolby Atmos і DTS: X - так |  Система автокалибровки - так, MCACC Pro |  Комутація HDMI v

оцінки


+ Підтримка звукових форматів Dolby Atmos і DTS: X, можливість реалізації схем 7.2.2 і 5.2.4 без додаткових підсилювачів, підтримка найсучасніших форматів відео Ultra HD, багатоканальний вихід 11.2, багаті мережеві можливості, досконала система автокалибровки, вражаюче звучання - Неможливість використовувати для конфігурації 7.2.4 зовнішній підсилювач потужності для фронтальних каналів - тільки для каналів Surround Back
+ Підтримка звукових форматів Dolby Atmos і DTS: X, можливість реалізації схем 7
якість виготовлення

90


висновок:


Розумний компроміс при побудові домашнього кінотеатру Dolby Atmos і DTS: X.Дозволяє відразу задіяти чотири стельових каналу, а до повної конфігурації 7.2.4 добудувати систему пізніше додаванням зовнішнього підсилювача потужності.При цьому, отримати куди більш привабливий цінник.Багатий мережевий функціонал і підтримка розподілених бездротових аудіосистем буде приємним бонусом.

Анатолій Максименко


26 лютого 2018 року


Новости