Не встановлюється драйвер відеокарти на ноутбуці | Ремонт комп'ютерів Троєщина на дому: комп'ютерна допомога, діагностика комп'ютера на Троєщині - "Computerrepair".

Чи не встановлюються драйвера на відеокарту не встановлюється драйвер nVidia ATI на ноутбук. Мене досить часто запитують чому не встановлюються драйвера на відеокарту nVidia в ноутбуці? Даним питанням зазвичай переймаються власники ноутбуків з процесорами Intel останніх поколінь (Sandy, Ivy Bridge) і дискретною відеокартою nVidia GeForce / AMD Radeon. За їхніми словами, не дивлячись на установку драйверів з оф. сайту відеокарта nVidia (або ATI) все-одно відмовляється працювати. Що ж змінилося в архітектурі сучасних ноутбуків, чому виникають проблеми і плутанина? Давайте розберемося з якоїсь причини не встановлюється драйвер nVidia або ATI на ноутбук. Чи не встановлюються драйвера на відеокарту не встановлюється драйвер nVidia ATI на ноутбук

Процесор і відеокарта під однією кришкою мікросхеми

Насправді все досить просто. Сучасні процесори Intel містять в собі контролер пам'яті і PCI-e (колишній північний міст), мають своє вбудоване графічне ядро ​​- відеокарту Intel HD. Графічне рішення від Intel дозволяє апаратно декодувати відео, грати в 3D гри (зрозуміло на не високу налаштуваннях якості). Відеосигнал Intel HD Graphics виводиться на монітор через D-Sub, DVI або HDMI виходи.

Intel CPU і PCH (міст) розшифровується як Platform Controller Hub

Будь бюджетний ноутбук містить на собі гордий напис Intel HD Graphics. Однак, більш просунуті моделі вже забезпечуються дискретними відеокартами від nVidia або AMD Radeon. Але справа в тому, що вбудоване в процесор відео, при цьому, «нікуди не дівається». Графічне ядро ​​процесора Intel, з незалежної спеціалізованої шині FDI (Flexible Display Interface), яка працює по протоколу DisplayPort, передає зображення від процесора до чіпсету, і потім далі, до цифрових і аналогових висновків на материнській платі. Для з'єднання CPU і GPU на самому кристалі використовується внутрішня шина QPI (див. Рис.) Дискретна ж графічна карта з'єднується з процесором через шину PCI-e. Таким чином, для того, щоб запрацювала дискретна відеокарта nVidia або AMD Radeon, необхідно спочатку змусити «правильно працювати» вбудований в процесор контролер (північний міст) і відео Intel HD. Для цього, треба спершу встановити драйвери чіпсета і графічної карти Intel VGA, а вже потім встановлювати драйвер дискретної відеокарти nVidia / AMD Radeon. От і все. Як бачите питання почему не встановлюються драйвера на відеокарту не встановлюється драйвер nVidia ATI на ноутбук досить просто вирішується, якщо ближче познайомитися з архітектурою сучасних процесорів сімейства Intel.

Що ж змінилося в архітектурі сучасних ноутбуків, чому виникають проблеми і плутанина?

Новости