Неякісне паливо в Свердловській області продається під марками "Сибнефть" і "Лукойл"

Неякісне паливо в Свердловській області продається під марками "Сибнефть" і "Лукойл"

Обсяг неякісного палива, що реалізується на АЗС Свердловської області, сягає 45%. При цьому багато заправки належать індивідуальним підприємцям, а працюють під відомими марками, такими як "Сибнефть" і "Лукойл". Про це заявила керівник Уральського міжрегіонального територіального управління Федерального агентства з технічного регулювання Світлана Міхєєва. Вона уточнила, що в 2005 році силами співробітників ТУ Ростехрегулювання основні перевірки були проведені на АЗС у великих містах УрФО Єкатеринбурзі, Тюмені, Челябінську, Кургані. В результаті з'ясувалося, що трохи менше половини реалізованого палива не відповідають вимогам по температурі спалаху, тиску насичених парів, індексу випаровуваності і октанового числа. Часто бензин просто розбавляється водою.
У Свердловській області порушення були виявлені на АЗС ТОВ "Уралгазмаш" і ТОВ "Уралгазміксер" (Єкатеринбург), ТОВ "Октан К" (селище Монетний), ТОВ "Магістраль" АЗС N8 (Польовськой), IP Сухарєв (селище Пишма, Камишловскій район) , IP Лапін АЗС на 174 кілометр траси Єкатеринбург-Тюмень. Підсумки перевірок, продовжила Світлана Міхеєва, обговорювалися з представниками компанії "Сибнефть", "Лукойл". Сторони домовилися про проведення спільних перевірок АЗС і виявлення підприємців, які дискредитують паливні компанії.
Досить багато зауважень, продовжила Світлана Міхєєва, було виявлено по моторних мастил. Зокрема багато зауважень по реалізованої продукції було висунуто до торгово-сервісного центру "Рімекс" (Ревда), IP Ласковец магазин N 8 та ВП Боков магазин "ТЕХАВТО" (Первоуральськ). У список самих неякісних марок потрапили вітчизняні масла з маркуванням "Л-63 / 12Г" і "Тат-17І". Зараз на адресу їх виробників направлені відповідні листи.

0 0

Повернення до списку

Новини по темі:

Новости